15 april 2019  CRUCIAAL DUEL FORS VERLOREN.

Geplaatst op 15 april 2019 • 10:28 • NieuwsClubnieuws

CRUCIAAL DUEL FORS VERLOREN.

E.V.V. – sv Blauw Geel’38/JUMBO (1-0)  3-0. Zondag 14 april. Blauw Geel reist naar Limburg voor het duel in Echt tegen EVV. Een heel belangrijk duel voor beide want de winnaar doet goede zaken. Een gelijkspel schiet niemand iets mee op, een nederlaag kan desastreus zijn. Vorig weekend boekte Blauw Geel een prima overwinning in Oss bij OSS’20, EVV verloor in Heemskerk met slechts 2-1 van ADO´20. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide in Veghel tot en 3-1 overwinning voor Blauw Geel. EVV wist in Veghel nog nooit te winnen, Blauw Geel kwam in Echt nog nooit tot winst of een gelijkspel. Kortom een cruciaal duel voor beide. Trainer Niels v Casteren zag zijn selectie flink uitdunnen tijdens het duel in Oss. Danny Verbakel (enkelband), Joey Hellstern (hamstring) beide aanvallers konden niet worden ingezet, Mark Dobbelsteen en Tom Beissel zijn ook nog steeds geblesseerd en dan wordt de spoeling wel dun, zeker voor de aanval. Hidde van Dijk schoof nu dus door naar de aanval naast Rick Polman. Mustafa Guler keerde terug op het middenveld.

Daar waar de Veghelse getrouwen in Oss vanaf de aftrap en gretig Blauw Geel zagen, zagen ze nu een gretiger EVV. De thuisclub toonde aan dat het baas in eigen huis wilde zijn en daarmee de punten alle drie in Echt wilde houden. Het is de tweede minuut als de EVV spits al iets te veel ruimte krijgt maar de inzet een prooi is voor Brahim Zaari. In de vierde minuut een gewoon duel tussen een EVVér en Desley Schilders die beide met een hoog geheven been naar de bal gingen. Scheidsrechter Vries uit Bunde zag hierin een overtreding van de Veghelaar en gaf een vrije trap. De vrije trap gaat via de muur richting doel en als dan de EVV’ers alerter zijn dan de Blauw Gelers is het gelukkig Brahim Zaari die de inzet over het doel kan werken. In het vervolg van het duel creëert EVV een veldoverwicht. In de 20e minuut laat Rick Polman de bal te ver van zijn borst vallen en EVV kan ongehinderd overnemen. De Blauw Geel defensie is niet adequaat genoeg en EVV kan verder combineren waarbij uiteindelijk Jordy Beelen een voorzet bij de eerste paal kan binnen tikken: 1-0. Een minuutje later maakt Erik van Loon een overtreding op zo’n 19 meter voor het doel maar gelukkig gaat de bal uit de vrije trap via de muur tot corner. In de 27e minuut een eerste redelijk Blauw Geel aanval maar bij een tweede overtreding op de rand van het EVV strafschopgebied fluit scheidsrechter Vries voor de eerste overtreding een paar meter eerder. Een vreemde beslissing weer en niet in het voordeel van Blauw Geel. De vrije trap voor Blauw Geel wordt daardoor dus niet gevaarlijker en men wordt dus benadeeld. In de 30e minuut een gevaarlijke aanval van EVV, de kopbal beland op het dak van het Blauw Geel doel. We schrijven de 38e minuut als Martijn van Kessel een eerste schot namens Blauw Geel op het Echter doel afgeeft. Helaas te weinig kracht in het schot en dus geen probleem voor de doelman. In de 45e minuut kan Sander Egmond tussen twee EVV verdedigers door en lobt hij de bal over de EVV doelman waarmee hij een open scoringskans zou krijgen ware het niet dat de EVV doelman de Blauw Geler compleet omver loopt. Onbegrijpelijk dat scheidsrechter Vries hierin geen penalty ziet terwijl het een 100 procent penalty had moeten zijn. Hij ontneemt Blauw Geel een kans op een gelijkmaker en dit is een cruciale beslissing. Rust 1-0.

Niels van Casteren wisselt in de rust. Aanvaller Koen van der Zanden komt in het veld voor middenvelder Mustafa Guler. Uiteraard in de hoop voorin iets te kunnen bewerkstelligen. In de 47e minuut komt Koen van der Zanden samen met Rick Polman tegen over een verdediger te staan. Koen geeft de bal op tijd maar niet geheel goed af op Rick Polman die de bal niet goed onder controle krijgt zodat die ene verdediger nog kan ingrijpen. Weg eventuele kans. In de 49e minuut valt een bal vanuit een vrije trap in de kluts vlak voor Brahim Zaari maar EVV vergeet te schieten en dus blijft de stand 1-0. Een vrije trap in de 52e minuut van EVV is een prooi voor Brahim Zaari en in de 59e minuut wordt een handsbal van een EVV in eigen strafschopgebied door de leidsman wel gezien maar genegeerd. In de 60e minuut wordt het duel beslist. EVV produceert de 2-0. Een voorzet kan probleemloos vanaf de flank worden gegeven en bij de tweede paal is de EVV’er sneller dan Edwin Huibers. In de 65e minuut wordt een overtreding van Edwin Huibers op de rand van het strafschopgebied bestraft met geel en een vrije trap. De bal gaat door de muur en Brahim Zaari kan ternauwernood met zijn voeten redden voordat de toegesnelde EVV’ers de bal kunnen binnen schieten. Een afstandspoging van Hidde van Dijk in de 73e minuut is geen probleem voor de EVV doelman en in de 78e minuut een van de weinige en snelle en goede Blauw Geel aanvallen van deze middag. Sander Egmond geeft mee aan Yevghenni Marcelli en die zet prima voor maar noch Koen van de Zanden noch Hidde van Dijk komen tot een afronding. Een minuutje later schiet Roy Gielen EVV met een fraaie bal in de kruising op 3-0. De score had nog hoger kunnen uitvallen als Shaquille Simons in de 85e minuut alleen voor Brahim Zaari wat koelbloediger was geweest maar nu moest hij zijn meerder erkennen in de Veghelse doelman.

Blauw Geel verliest een cruciaal duel. Het kon eigenlijk geen moment de indruk wekken dat het EVV pijn kon doen. Daarvoor was het optreden te mager en vooral voorin ontbeerd het de ploeg momenteel aan schot kracht. Natuurlijk is EVV een stugge ploeg met de minste tegendoelpunten in deze klasse maar aanvallend scoort alleen rode lantaarndrager HBS minder. Dat moet toch te denken geven. Scheidsrechter Vries had ook een cruciale beslissing in het nadeel van Blauw Geel en de nederlaag is verklaard.

Blauw Geel is in deze belangrijke fase van de competitie te wisselvallig. Qua prestatie op het veld als qua uitslagen. Het wisselt prima, goede, wedstrijden af met beduidend mindere prestaties. Met een prestatie als vandaag en thuis tegen Quick wordt het nog een hele kluif zo niet quasi onmogelijk om nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen. En eigenlijk wil je niet in die loterij verzeild raken, zeker niet met al die blessures van belangrijke spelers, met alle respect voor de fitte spelers, die waarschijnlijk allen dit seizoen niet meer fit geraken.

Volgende week komt titelkandidaat TEC uit Tiel naar Veghel. De ploeg uit Tiel heeft de Titelstrijd weer helemaal open gegooid door dit weekend met 1-0 in eigen huis te winnen van koploper Jong FC Volendam. Alleen winst telt voor de bewoners uit de Betuwe maar ja dat geld voor Blauw Geel inmiddels nog meer dan de voorgaande weken. TEC is uiteraard favoriet voor de winst maar in voetbal is alles mogelijk met de juiste instelling en tactiek. In Tiel wist Blauw Geel met keihard werken de oranjehemden op een 0-0 te houden. Winst is eigenlijk dus een must maar ieder puntje kan op het einde van de rit net genoeg zijn om een verschil te maken……

LET OP: dit duel vind plaats op (Paas) zaterdag om 14.30 uur!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Desley Schilders, Edwin Huibers (80e min. Jean Claude van Aanholt),

Middenveld: Mustafa Guler (46e min. Koen van der Zanden), Tim Rerimassie, Martijn van Kessel,

Voorhoede: Hidde van Dijk, Rick Polman (54e min. Yevghenni Marcelli), Sander Egmond,

Scheidsrechter: Dhr. Vries uit Bunde.