1 april 2018  COMPLETE OFF-DAY LEIDT TOT FORSE NEDERLAAG

Geplaatst op 1 april 2018 • 14:20 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — Westlandia (0-2) 1-4

COMPLETE OFF-DAY LEIDT TOT FORSE NEDERLAAG

Na het mislopen van de tweede periode moest men op Paaszaterdag weer spelen voor de derde periode. Geen schande uiteraard om die periode niet te kunnen pakken, wel gewoon jammer. De nederlaag vorige week in Den Haag tegen Quick kreeg vooral gestalte in de tweede helft en het was zaak om op deze zaterdagavond de punten in eigen huis te houden. Tegenstander Westlandia had vorig weekend met liefst 4-1 gewonnen in eigen huis in Naaldwijk van het bezoekende EVV en wil graag die opmars voorzetten en ook gaan voor de derde periode.

Door Antoine van der Cammen

Na een hevige regenbui was het behoorlijk nat op en rond het hoofdveld en de regen zou blijven vallen tot in het begin van het duel. Scheidsrechter Thijs gaf het duel om 19.30 uur vrij en na 35 seconde viel er al er een doelpunt. Blauw Geel was begonnen met de opbouw en Desley Schilders had bij de zijlijn Edwin Huibers aangespeeld. Hij wilde de bal terug spelen en dat ging mis. Jedsel Markes pikte de bal op en schoof de bal voorbij Brahim Zaari: 0-1. In de 3e minuut heeft Westlandia geluk dat een als voorzet bedoelde bal van Serkan Ordu via de paal terug het veld inkomt. Vier minuten later is het aan de ander kant wel raak. Desley Schilders wordt kinderlijk eenvoudig voorbij gelopen en Jeroen Spruijt kan er vandoor. Hij snijd naar binnen en schiet de bal vervolgens heel goed bij de tweede paal binnen: 0-2. Wat een weelde voor de gasten maar er is dan nog tijd genoeg om de opgelopen schade te herstellen, zou je denken. Twee minuten later wordt op de linkerflank Sten v Vessem eruit gelopen maar beland de voorzet in niemandsland. Westlandia blijft echter de bovenliggende partij. In de 17e minuut wordt de Blauw Geel defensie wederom haarfijn uit elkaar gespeeld maar is het Brahim Zaari die een inzet kan stoppen ten kosten van een corner. In de 22e minuut een kans voor Blauw Geel als Edwin Huibers Joey Hellstern aanspeelt maar Joey te gehaast lijkt te schieten waardoor de bal hoog voor gaat. Twee minuten later zorgt Edwin Huibers, dat Alexander Mols in kansrijke positie komt, maar het is de Westlandia doelman, die met een fraaie redding de aansluitingstreffer voorkomt. De corner levert vervolgens niets op voor Blauw Geel. Vier minuten later een vlagsignaal op de pass van Sander Egmond naar Alexander Mols die voorkomt dat hij alleen op de doelman af kan. Serkan Ordu liep buitenspel, maar de bal ging naar Alexander Mols en die stond nog achter Mark vd Zalm die dus buitenspel van Alexander ophief. In de 31e minuut ontsnapt Blauw Geel echter weer als Jedsel Markes de ban naast het doel werkt. Trainer Niels van Casteren besluit om in de 35e minuut al een dubbele wissel toe te passen: Desley Schilders, hij speelde een ongelukkige wedstrijd, en Danny Verbakel, greep kort daarvoor even naar zijn hamstring, verlieten het veld voor Yoeri Vissers en Sjaak Egmond. In de 39e minuut gaat een afstandspoging van Sjaak Egmond over en vier minuten later weet Sten v Vessem een voorzet van Sander Egmond goed te controleren maar oog in oog met de doelman van Westlandia is zijn inzet te slap en recht op de doelman. In de 44e minuut wordt een prima inzet van Joey Hellstern wederom door de goed keepende Westlandia doelman onschadelijk gemaakt. De rust volgt meteen 0-2 achterstand.

Trainer Niels van Casteren zal zijn manschappen in de rust waarschijnlijk goed hebben toegesproken om misschien nog een punt uit het vuur te slepen. De toespraak en eventueel tactische aanwijzingen kunnen echter binnen de minuut de kast in. Te veel ruimte vanaf BlauwGeel´s linkerflank waardoor een voorzet gegeven kan worden die vervolgens door Jedsel Markes over doelman Brahim Zaari in de kruising kan worden gekopt: 0-3. Twee minuten later wordt Sjaak Egmond afgevlagd voor buitenspel. Blauw Geel blijft het proberen maar vooralsnog blijft de Westlandia defensie vrij eenvoudig overeind. In de 58e minuut is het zelfs Brahim Zaari die wederom erger moet voorkomen. In de 65e minuut geeft Sander Egmond de bal prima mee op Alexander Mols maar is het wederom de Westlandia doelman die hem van het score af weet te houden. Westlandia ziet vervolgens een vrije trap naast gaan en een inzet via Martijn van Loon op het dak van het doel belanden bij Brahim Zaari. De ingevallen Chidozie Ugwunna is nog het dichtstbij een doelpunt maar heeft de pech dat de kopbal op de vuisten van Brahim Zaari beland. In de 83e minuut is het wederom Sander Egmond die Alexander Mols aanspeelt en hem daarmee oog in oog met de doelman zet. De Westlandia doelman ziet de inzet van Alexander op zijn voeten belanden. Een minuutje later kopt een Westlandia verdediger de bal verkeert en Alexander Mols kan de bal oppikken maar schiet nu via de doelman de bal naast het doel. In de 86e minuut wordt de spreekwoordelijke eer gered. Joey Hellstern wordt op tijd aangespeeld en kan op de doelman af als Alexander Mols prima mee loopt. Joey speelt de bal op tijd breed en ditmaal is het voor Alexander een koud kunstje om de bal in het lege doel de tikken: 1-4. Een minuut je later komt Serkan Ordu in bal bezit, geeft prima af op Joey Hellstern die wederom de bal panklaar legt voor Alexander Mols. Vlak voor het doel hangt hij waarschijnlijk te ver achterover, want de bal gaat onbegrijpelijk over het doel. Vlak voor tijd zijn het Sander Egmond en Brahim Zaari die met vereende krachten nog voorkomen dat Westlandia de score kunnen uitbouwen en zo blijft het dan 1-4.

Blauw Geel verliest geheel verdient na misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het zakte compleet door het ijs en hielp door kinderlijke fouten de tegenstander binnen 8 minuten in een comfortabel zadel. Ook na de rust was men wederom niet bij de les en het effectieve Westlandia wist daar wel raad mee. De eenvoud waarmee Westlandia kon scoren moet te denken geven en grote man van de wedstrijd was met drie doelpunten natuurlijk Jedsel Markes van Westlandia. Kansen voor Blauw Geel na 0-4 waren er nog legio maar werden niet benut. Op een beetje beschamende wijze wordt men in eigen huis te kijk gezet, Blauw Geel onwaardig!

Volgende week reist men wederom, net als een week geleden, naar Den Haag en dan is HBS de tegenstander. Inmiddels is daar Ruben Schaken in de gelederen en zal men moeten waken om daar niet te worden afgestraft. Thuis speelde men al met moeite met 1-1 gelijk en de Hagenezen hebben de punten nog keihard nodig dus wacht Blauw Geel een warm onthaal. HBS won dit weekend met 1-3 in Haaksbergen bij HSC’21. Blauw Geel zal uit een heel ander vaatje moeten tappen als vandaag tegen Westlandia anders wordt het behalen van punten, niet alleen tegen HBS, nog een hele klus….

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders (35e min. Sjaak Egmond), Martijn van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Serkan Ordu
Voorhoede: Alexander Mols, Joey Hellstern, Danny Verbakel (35e min. Yoeri Vissers).

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Smets en Dhr. R. van Rijn
Kaarten: Geel: