26 augustus 2019  COMPETITIEOPENING MET DRIEPUNTER.

Geplaatst op 26 augustus 2019 • 13:18 • NieuwsClubnieuws

COMPETITIEOPENING MET DRIEPUNTER.

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — U.N.A. (1-0)  3-0.    Vorig weekend de seizoen opening middels officiële wedstrijd in de voorronde van de KNVB beker, vandaag zaterdag 24 augustus, een thuiswedstijd voor de competitie. De eerste wedstrijd was er een thuis tegen het Zeelster UNA. Het was niet alleen de competitieopening, ook werd de vernieuwde hoofdtribune geopend voor aanvang van het duel. De publieke belangstelling voor dit duel was behoorlijk. Beide ploegen hadden vorig weekend met wisselend succes met een wedstrijd in de voorronde van de KNVB beker. UNA had bij de nieuwe zaterdag derde divisionist Sparta Nijkerk met 3-2 verloren, Blauw Geel wist op basis van een goede tweede helft zaterdag eersteklasser Sliedrecht met 2-1 te verslaan. UNA, vorig seizoen 5e geëindigd, wordt op voorhand toch ook dit seizoen weer als kampioenskandidaat gezien. Met een nieuwe trainer, maar relatief weinig spelers mutaties, wil natuurlijk graag de eerst drie punten uit Veghel meenemen zoals het de voorgaande seizoenen standaard deed met forse uitslagen zelfs. Blauw Geel wilde die trend natuurlijk stoppen….. Trainer Niels v Casteren koos voor dit duel met een basisplaats voor Mark Dobbelsteen en ook de jonge Ben van den Nieuwenhof kreeg een basisplaats. Martijn van Kessel en Erik van Loon namen plaats op de bank. De geblesseerden zijn een bekend verhaal waarvan Tom Beissel wel weer op de bank kon plaats nemen.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten, maar zag al snel het initiatief in handen van de gasten. In de 3e minuut al een gevaarlijk aanval maar die inzet gaat rakelings over het doel. Vier minuten later moet doelman Ralph Vos wel handelend optreden bij een genomen vrije trap. Hij bokst de bal prima naar de zijkant tot een ingooi voor UNA. In de 12e minuut een nieuwe goede UNA aanval en dit maal is het Nick Tielmans die erg vrij staat maar de bal recht op doelman Ralph Vos schiet. UNA lijkt meer spelaandeel maar kan vervolgens niet echt meer gevaarlijk worden. Blauw Geel komt niet echt voor het vijandelijke doel. In de 24e minuut een corner voor UNA, waar bij de tweede paal Mart van den Gevel aan ieders aandacht is ontsnapt en vrijuit de bal kan schieten. Gelukkig is het vizier niet scherp en de inzet gaat nog vrij ver naast. In de 26e minuut een dubieuze beslissing van scheidsrechter Voncken. Blauw Geel is in de aanval en Mustafa Guler gaat in het zestienmetergebied over een UNA been tegen de grond. Een penalty zou zeker gegeven kunnen worden maar de leidsman, die er behoorlijk goed voorstond, gaf direct aan dat er doorgespeeld moest worden. In de 30e minuut een eerste echte kans voor Blauw Geel. Uit een corner komt de bal in eerste instantie bij Tim Rerimassie, die de bal al koppend terug brengt voor het doel. Daar kan UNA opruimen maar speelt de bal recht in de voeten van Sander Egmond. Hij bezorgt de bal terug bij Tim Rerimassie. Tim besluit direct om de bal op doel te schieten en de UNA doelman kan met een voet redding brengen tot een nieuwe corner die dan niets oplevert. In de 34e minuut een gevaarlijke Blauw Geel corner die doeltreffend wordt afgerond maar scheidsrechter Voncken heeft een aanvallende overtreding geconstateerd en dat doelpunt vind dus geen doorgang. Maar…. In dezelfde minuut is het dan toch raak voor Blauw Geel. Het komt snel na de spelhervatting van het afgekeurde doelpunt in bal bezit en Sander Egmond speelt de bal direct diep op de sprintende Koen van der Zanden. Hij is snel en ziet de UNA doelman uitkomen waardoor hij de bal met een mooie boogbal in het lege doel doet belanden: 1-0.

UNA lijkt nu toch wel van slag. In de 37e minuut een snelle Blauw Geel aanval waarbij Sjaak Egmond in de diepte is gestuurd en deze binnen de beruchte lijnen lijkt te worden gevloerd. Ook nu is scheidsrechter Voncken duidelijk en direct en moet er worden doorgespeeld. Twee minuten later een subtiel balletje van Sander Egmond op Joroen van Schoonhoven maar helaas is de inzet van Jeroen net over het doel. In de 41e minuut weer een gevaarlijke corner van de gasten. Nu kwam Rob van Boekel inlopen en werd daarbij niet gehinderd. Gelukkig schiet hij de bal hard naast het doel. In de 45e minuut weer een gevaarlijk corner maar nu namens Blauw Geel. Jeroen van Schoonhoven krijgt de bal voor zijn voeten maar tikt de bal buitenkantje voet net over het doel. Een 1-0 ruststand is het gevolg van de eerste helft.

Twee ongewijzigde teams betreden het in de rust besproeide veld. Blauw Geel is binnen drie minuten effectief. Ben van den Nieuwenhof wordt nog op eigen helft op de flank aangespeeld door Zaim Moghal. Hij legt zijn direct tegenstander met een mooie beweging in de luren en gaat een combinatie aan met Sander Egmond. Als hij de bal terug heeft ontvangen gaat hij het strafschopgebied binnen en zet voor richting Jeroen van Schoonhoven en Sander Egmond waarbij eerstgenoemde tegendraads kan koppen en de UNA doelman kansloos laat: 2-0. In de 51e minuut weer een dreigende Blauw Geel voorzet maar de eindpass is niet op maat. Dan neemt UNA het weer even over. Twee minuten later ontsnapt Blauw Geel aan de aansluitingstreffer want de inzet van Mart van den Gevel beland op de kruising. In de 57e minuut een inzet van Rob van Boekel maar die gaat ver over de kruising. In de 61e minuut een behoorlijk vrijstaande ingevallen Niek van Boekel, maar de inzet van Niek is te slap en recht op doelman Ralph Vos. In de 66e minuut stoomt Nick Tielemans op en hij wordt weinig in de weg gelegd. Gelukkig gaat zijn inzet rakelings naast en niet in het doel. Vier minuten later dan eindelijk weer dreiging van Blauw Geel. Sjaak van Egmond heeft Ben van den Nieuwenhof de diepte in gestuurd. Helaas moet Ben iets te ver naar buiten maar komt hij nog wel tot een schot. De bal gaat echter via het been van de doelman tot corner. Twee minuten later een nieuwe corner voor Blauw Geel. In eerste instantie kan UNA de bal weg werken maar dat doet in de voeten van Mustafa Guler. Zijn voorzet bereikt Sjaak Egmond die vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalt maar de bal net naast het doel ziet verdwijnen. In de 79e minuut valt dan toch nog de 3-0. Uit een vlijmscherpe aanval kan Blauw Geel de derde laten aantekenen. Jeroen van Schoonhoven krijgt de bal voor zijn voeten halverwege de eigen helft na een geblokte inzet. Hij geeft de bal op de linkerflank mee aan Koen van der Zanden die vervolgens de bal passt naar de ander flank op Ben van den Nieuwenhof. De jonge aanvaller van Blauw Geel bekroont zijn goede spelen met een doelpunt want hij schiet de bal laag in de kort hoek binnen. Met nog vier minuten op de klok krijgt de ingevallen Martijn van Kessel nog een kansje maar de bal beland recht in de handen van de UNA doelman. Klein smetje op het verder sportieve duel is de rode kaart in de 88e minuut voor UNA speler Mart van den Gevel, die zo lijkt uit frustratie Zain Moghal van achteren raakt als deze de bal net heeft weg gespeeld.

Blauw Geel wint de eerste competitie wedstrijd met 3-0 in eigen huis van het sterk geachte UNA. De eerste 25 minuten hadden de gasten de overhand maar Blauw Geel speelde tactisch sterk, daarna kwam de ploeg beter in het spel. Na twee seizoen op rij fors in eigen huis van UNA te hebben verloren nu deze mooi winst en prima opsteker. Het was in ieder geval een veel betere prestatie als de week ervoor tegen Sliedrecht. Maar een zwaluw maakt nog geen zomer, vorig seizoen won men ook het eerste duel, met ook 3-0 thuis en wel van HSC’21, om vervolgens vijf duels op rij te verliezen….. Van dat scenario willen we natuurlijk nu niet uitgaan en voorkomen.

Volgende week, gewoon op zondag, de reis naar Den Haag voor het duel met Quick. Op sportpark Nieuw Hanenburg werden inmiddels drie duels uitgevochten maar nog nooit kwam Blauw Geel met zelfs een puntje terug naar Veghel. Zaak om daar eens verandering in te brengen, beter voor de huidige competitie om een mooi vervolg te geven aan de thuiswinst op UNA.

Quick verloor dit weekend overigens toch wel enigszins verrassend in Haaksbergen van HSC’21. De “Haantjes” werden met liefst 4-1 afgeslacht en men zal dus gebrand zijn om in eigen huis voor het fanatieke thuispubliek revanche te nemen voor deze uitslag. Blauw Geel is gewaarschuwd…..

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (82e min. Martijn van Kessel), Sander Egmond,

Voorhoede: Koen van der Zanden, Jeroen van Schoonhoven (82e min. Jamey Raas), Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. T. Voncken

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Vervoorn en Dhr. J. Pleijtje