15 januari 2018  Competitiehervatting met nederlaag

Geplaatst op 15 januari 2018 • 16:09 • NieuwsClubnieuwsSenioren

O.J.C. Rosmalen – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (1-0) 2-0. Zaterdagavond 13 januari, hervatting van de competitie met een uitwedstrijd in Rosmalen. Een derby zo mag je wel stellen. Beide gedeeld vijfde met 24 punten. Blauw Geel kende een sterke serie voor de winterstop en mag als promovendus dus zeker niet klagen. De vraag: wie komt het beste uit de korte winterstop? Beide willen natuurlijk een goede (her)start maken. Blauw Geel oefende afgelopen week nog tegen twee sterke hoofdklassers. Bij Gemert, nr twee van de hoofdklasse, werd het 2-2 gelijk, thuis tegen de koploper uit diezelfde hoofdklasse, OSS’20, werd met 3-1 gewonnen. In dat duel viel wel Serkan Ordu geblesseerd uit en dat was een flinke tegenvaller. Danny Verbakel kon tegen OJC ook niet starten. Trainer Niels van Casteren koos daarom voor Yoeri Vissers in de basis op het middenveld, Sander Egmond schoof door naar de voorste linie. Blauw Geel verloor voor het laatste in het seizoen 90-91, 4-1, en leed in de 21e eeuw nog geen nederlaag in Rosmalen.

OJC was gretig en nam direct het initiatief. In de eerste minuut gaat een inzet al gevaarlijk voor het doel bij Brahim Zaari langs. Twee minuten later volgt een gevaarlijke voorzet vanaf de flank maar kan Wesley Meeuwsen er gelukkig niet bij. Blauw Geel werd gedwongen te verdedigen en moest het hebben van uitvallen. In de 11e minuut en eerste gevaarlijke uitval waarbij de voorzet van Joey Hellstern door een OJC verdediger bijna in eigen doel wordt gewerkt maar doelman Tinus is bij de les. Vier minuten een grotere kans voor de Veghelnaren. Alexander Mols wordt eerst op maat bediend door Sander Egmond om vervolgens de zestien meter naar binnen te snijden. Helaas is de inzet op de doelman en de rebound wordt door Sander Egmond op doel gekopt maar voor de doellijn door een OJC verdediger gekeerd. Vier minuten later een zeldzaam foutje van Mark Dobbelsteen die in eigen strafschopgebied de bal in de voeten speelt van een tegenstander maar het schot wordt door Brahim Zaari gepakt. In de 21e minuut wordt een terugspeelbal van de OJC defensie de ploeg bijna fataal maar Blauw Geel kan het niet afstraffen. Scheidsrechter van der Werff begint kort daarna met het geven van gele kaarten. In de 30e minuut een inzet van Yoeri Vissers die voor doelman Tinus geen problemen oplevert. In de 31e minuut wel problemen voor doelman Tinus als een voorzet van Yoeri Vissers door Joey Hellstern naar de kruising wordt gekopt. De lange OJC doelman moet zich strekken, voorkomt daarmee een doelpunt ten koste van een corner. In de 34e minuut een vrije trap voor OJC, geel voor Sten van Vessem, maar ergerlijker is de manier waarop OJC aan een doelpunt komt. Alexander Mols kopt de bal niet goed weg waarna Erik van Loon de bal terug wil koppen op Brahim Zaari. Helaas is dat te kort en Diego Meerveld is er als de kippen bij: 1-0. OJC wil nu door drukken maar dat lukt niet, Blauw Geel moet even bekomen van de schrik en komt ook niet meer tot een constructieve aanval voor de rust.

Blauw Geel pakt na de rust de zaken energieker aan en gaat nu het spelbeeld bepalen. In de 49e minuut een ingooi van Blauw Geel waarna Joey net iets te ver naar de achterlijn gaat en er ook niemand voor het doel is om de voorzet nog te verwerken. In de tegenaanval is het OJC dat pech heeft want Jelle Schots kan van afstand geweldig uithalen maar treft de paal en de rebound wordt hoog over het lege doel gerost. In de 53e minuut is een pass van Mark Dobbelsteen op Sander Egmond net te hard en zes minuten later wordt Joey Hellstern met een mooie pass van Yoeri Vissers de diepte ingestuurd. Joey Omzeilt de uitgekomen doelman maar twee terug gesnelde OJC verdedigers voorkomen vervolgens een gelijkmaker. Trainer Niels van Casteren begint drie minuten later met een aanvallende wissel. Tresor Shema komt in het veld voor middenvelder Yoeri Vissers en in de 77e minuut wordt middenvelder Mustafa Guler vervangen voor aanvaller Danny Verbakel. Het wordt alles of niets voor de brigade van Niels. In de 80e minuut een afstandspoging van OJC die hoog over gaat maar een minuutje later wordt het duel beslist. Het is Wesley Meeuwsen die met een fraaie lob de bal over Brahim Zaari in het doel kan deponeren: 2-0. In de 90e minuut een schot van Edwin Huibers dat via een verdediger nog voer het doel gaat en in blessuretijd nog een inzet van Alexander Mols maar dat was te slap om doelman Tinus te verschalken.

Blauw Geel hervat de competitie met een nederlaag in een derby bij OJC in Rosmalen. Jammer want een gelijkspel op basis van het spelbeeld was terecht geweest maar de overwinning van OJC is ook weer niet geheel onterecht. De eerste helft was voor de gastheren, de tweede voor Blauw Geel. De ploeg heeft hard gewerkt en zeker ook gestreden maar miste misschien toch ook wel de drive van Serkan Ordu. Die zal zeker nog enkele weken moeten worden gemist maar zijn positie zal zeker net als vandaag naar worden ingevuld door een speler die ook zijn stinkende best doet.

Komende week weer een uitwedstrijd. Dan moet Blauw Geel naar vv De Meern waar het nog een appeltje mee te schillen heeft. Thuis werd namelijk op dramatische wijze verloren, 1-3, van de oranjezwarten die daarmee aan een opmars leken te beginnen. Dat is uiteindelijk niet gelukt en zij verloren dit weekend met liefst 4-0 in Doetinchem van nummer voorlaatste Jong De Graafschap waardoor De Meern nu weer voorlaatste staat.

Een belangrijke wedstrijd dus weer want de marge van 11 punten met de nummer 15 van de ranglijst wil je minimaal in stand houden. Met de wetenschap dat je daarna thuis tegen Hercules moet en daarna naar Jong De Graafschap moet is een overwinning dus welkom.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem (86e min. Sjaak Egmond)
Middenveld: Yoeri Vissers (62e min. Tresor Shema), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (77e min. Danny Verbakel),
Voorhoede: Sander Egmond, Alexander Mols, Joey Hellstern,

Scheidsrechter: Dhr. R. van der Werff
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. de Koning en Dhr. L. de Koning

O.J.C. Rosmalen: 68e min. Guus Habraken
sv Blauw Geel’ 38: 24e min. Desley Schilders, 34e min Sten van Vessem, 45e min. Yoeri Vissers,