22 april 2014  Tweede nederlaag op een rij

Geplaatst op 22 april 2014 • 9:55 • Clubnieuws

Blauw Geel’ 38/Jumbo – E.H.C./Heuts 2-3 (0-0)

Paaszaterdag ontving Blauw Geel op het Prins Willem-Alexander Sportpark het Hoensbroekse EHC. De gasten hadden het weekend ervoor met 1-1 gelijk gespeeld in en tegen Gemert en zijn in een heuse degradatiestrijd verwikkeld. Vandaag kon men op volle oorlogssterkte aantreden. Blauw Geel had vorig weekend met 1-0 verloren in Heerlerheide en een kans gemist om naast koploper OJC te komen.

Het duel begon om iets over zes en het waren de gasten die de eerste mogelijkheid kregen. In de 3e minuut is het een kop kans in vrije positie die maar net over de lat gaat bij doelman Martijn v Strien. Veel meer zouden de gasten overigens in de eerste helft ook niet meer laten zien. Het werd daarna al vrij snel eenrichtingsverkeer naar het doel van EHC. In de 7e minuut kan Blauw Geel de score openen. Een prima steekpass op Murat Korkmaz die zelf goed de vrije ruimte in loop en vrij voor de uitkomende Hoensbroekse doelman kan verschijnen. Hij lobt de bal ook goed over de doelman maar ook naast de verkeerde kant van de paal. In de 9e minuut is het diezelfde Murat die dreigend is. Ditmaal van afstand maar nu gaat de bal via een tegenstander tot corner. Uit deze corner had Gerke vd Akker een riante kans om te scoren. De bal was namelijk via de kluts voor zijn voeten gevallen op een paar meter voor het doel. Maar helaas voor hem en Blauw Geel hing hij veel te ver achterover waardoor de inzet nog huizen hoog over het doel ging. In de 15e minuut zowaar nog dreiging van de gasten maar de inzet in de benedenhoek werd door Martijn v Strien vakkundig gepakt. In de 28e minuut lijkt de score dan geopend te worden. Het is rommelig in het Hoensbroekse strafschop gebied en uiteindelijk komt de bal op de rechterflank bij Emiel vd Sanden. Hij besluit op doel te schieten maar door de kluwen van spelers is het niet duidelijk of de bal over de doellijn is geweest alvorens hij door de EHC defensie kan worden geruimd. Er volgen weinig protesten dus zal die bal wel net voor de doellijn geruimd zijn geweest. Deze bal komt dan weer in de voeten van Gerke vd Akker en hij heeft nu de pech dat zijn inzet tot corner kan worden getikt. In de 41e minuut is er nog een vrije trap van Mustafa Guler. Vanaf de linkerflank zet hij de bal voor waar bij de tweede paal Guus Peters compleet vrij kon inkoppen. Dat dat niet lukt lijkt te maken te hebben met de timing want hij kan de bal slechts met het hoofd toucheren en dat is te weinig waardoor de bal naast gaat.

Een eenzijdige eerste helft met eenrichtingsverkeer gaat ten einde. Blauw Geel heeft verzuimt om de geboden mogelijkheden te benutten zodat de Hoensbroekse formatie de defensieve stellingen meer zou moeten verlaten waardoor Blauw Geel ook nog meer ruimte zou krijgen. Twee ongewijzigde teams komen terug in het veld. Al snel wordt het EHC mogelijk gemaakt om gevaarlijk te worden. Een bal richting de voorwaartsen wordt niet door Guus Peters onderschept en dus kan EHC de counter doorzetten. Gelukkig is de uiteindelijke inzet benden maats en gaat deze kans verloren want de bal gaat langs het doel. Tien minuten later is het wel raak voor de gasten. Joey Kreukniet wordt op eigen helft aangespeeld. Hij begint een solo actie die hem brengt tot in het strafschopgebied waarna hij ook nog eens de bal in het net kan schieten: 0-1. Een prachtige actie van deze snelle kleine EHC speler maar ook onbegrijpelijk dat niemand van Blauw Geel ingrijpt en een “professionele” overtreding kan of wenst te maken??!! Het al zeer verdedigende EHC heeft nu zeker wat het wil en kan nog meer loeren op de counter. In de 67e minuut komt dan toch al de gelijkmaker op het score bord. Emiel vd Sanden schiet een voorzet met een volley al stuiterend voorbij de EHC doelman: 1-1. Twee minuten later krijgt men ook nog een kans op de voorsprong. Emiel vd Sanden leid de bal prima door op de opgekomen Sander v Weert. Hij heeft een prima voorzet in huis waar bij de eerste paal Nicky Scheepers de bal zou kunnen inkoppen. Maar net als bij Guus Peters voor de rust kan ook Nicky de bal slechts toucheren en dus te weinig raken om de voorzet tot doelpunt te promoveren. In de 71e minuut moet Martijn v Strien nog eens handelend optreden en hij bokst een inzet in de lage hoek tot corner. Vier minuten later is het dan wel raak voor de gasten. Onoplettendheid en niet attent genoeg zijn zorgt ervoor dat Peter Jan Erkens twee keer kan aanleggen vlak voor het doel. Zijn eerste inzet kan Martijn nog pareren maar op de tweede moet ook hij capituleren: 1-2. Toch vecht Blauw Geel zich weer langs EHC. In de 87e minuut is het Murat Korkmaz die van afstand de bal laag in het doel schiet: 2-2. Hevige protesten van EHC want een paar seconden daarvoor zou een Blauw Geler een overtreding hebben gemaakt op Thomas Litjens. Hij lag inderdaad even op de grond maar was ook snel weer op de been om te protesteren toen het doelpunt was gevallen. Toch gaan de gasten er nog met de winst van door. Het is al de 90e minuut als Fabio Sarli de 2-3 binnen schiet. Wederom liet het middenveld zich te gemakkelijk aftroeven waardoor de defensie in de problemen werd gebracht.

blg1_ehc1_1
Pupil van de Week: Walter Hendriks uit E8

Blauw Geel verliest voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden achter elkaar. De eventuele nog aanwezige droom op de titel is daarmee vervlogen. Koploper OJC had namelijk met 1-3 gewonnen en heeft nu een voorsprong van zes punten met nog twee duels te gaan. EHC had deze overwinning brood nodig maar is nog steeds in acuut degradatiegevaar en moet de laatste twee duels nog vol aan de bak. Blauw Geel kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden als vandaag!! Over twee weken speelt Blauw Geel wederom thuis en wel de derby tegen Schijndel. De Schijndelnaren verloren vandaag met 3-1 in Heerlerheide van Groene Ster. Zij hebben nog een puntje nodig om geheel veilig te zijn….