2 maart 2018  Blauw Geel’38/Jumbo wacht ijzig weekend

Geplaatst op 2 maart 2018 • 7:53 • NieuwsClubnieuws

Blauw Geel’38/JUMBO wacht ijzig weekend

Er gebeurde heel wat bij Blauw Geel’38/Jumbo de afgelopen week. Zeker de spectaculaire winst uit bij HSC’21 in Haaksbergen. In datzelfde Haaksbergen was deze week de eerste Nederlandse schaatsmarathon op natuurijs, die dat met een mespuntje verschil wonnen van Arnhem. Over leedvermaak gesproken, ik zag een Blauwgeler twitteren : “Winnen ze in Haaksbergen toch nog iets” Wel vermeldingswaardig dat je nooit te vroeg naar de kantine moet gaan. De tien minuten voor het speeleinde wegens de koude naar de warme kantine gevluchte Blauw Geel’38 supporters in Haaksbergen, misten drie doelpunten en de winst. De wedstrijd is overigens opgenomen en op YouTube (Zoeken op HSC’21-Blauw Geel’38) te zien. De dooi gaat vol in de aanval komend weekend. Dat dit zonder afgelastingen gaat is een iets te nobele gedachte.

Door: Peter Kuijpers

Compleet
Voor zaterdag is er in ieder geval de veel afgelast. Op de Blauw Geel’38/Jumbo website is te zien welke teams dat betreft al kleurt hij wat zaterdag betreft al aardig rood. Blauw Geel’38 één en twee gaan zondag praktisch zeker door. De reserves gaan naar Gemert en het eerste team ontvangt Quick’20 uit Oldenzaal. Uit werd het deze competitie in oktober een 0-3 zege. Twee maal Joey Hellstern en Mustafa Guler waren destijds de schutters in Oldenzaal. Zondag lijkt de groep vrij compleet die deze week de vrieskoude en ijzige wind trotseerden en buiten trainden. Blauw Geel’38 is tevens in een nek-aan-nek race verwikkeld met JVC Cuijk voor periode-2. Beide met 19 punten en nog twee wedstrijden te gaan. Als eerste de wedstrijd van komende zondag tegen Quick’20 en op 25 maart het inhaalduel met het andere ‘kwikje’ Quick uit Den Haag. Geen geringe opgave dat vooropgesteld.

‘Musie’
In de opstelling van de afgelopen weken is zondag nauwelijks een wijziging te verwachten al zal Serkan Ordu wel aansluiten in de groep voor Quick’20. Ordu overigens gaf te kennen dat hij na een jaartje Blauw Geel’38 weer vertrekt. Hij en de BG-Top kwamen er samen niet uit. Jammer want de box-to-box speler bleek wel degelijk een kwaliteitsimpuls voor het vaandelteam. Mustafa Guler besloot uiteindelijk toch bij Blauw Geel’38 te blijven en daar kunnen club en supporters alleen maar blij om zijn. ‘Musie’ is in goede doen en niet te beroerd om met regelmaat zijn doelpuntje mee te pikken. De Veghelaar scoorde in de laatste twee ontmoetingen belangrijke doelpunten. Deze week werd ook bekend dat spits Rick Polman overkomt van EVV naar Blauw Geel’38 komend seizoen. Zondag dus Quick’20 dat met het ingaan van de winterstop de rode lantaarn droeg in de Derde Divisie Zondag. Nu, zes weken later, staat de ploeg inmiddels op een vijftiende plek en voegde bij het toen schamele aantal van zeven punten er twaalf bij. Blauw Geel’38/JUMBO is gewaarschuwd.

Clubwebsite
Een blik op de Blauw Geel’38/JUMBO website geeft een rode aanblik voor zaterdag. Voor de thuiswedstrijden gaan zover nu bekend alleen JO 13-1 – JO 13-1 JVC Cuijk en JO 17-1 – Rood-Wit’62 door. JO 19-1, dat thuis zou spelen tegen FC Engelen JO 19-1, is afgelast. Balen voor het team van trainer Vincent van den Broek en zijn team. Na de prima winst uit bij DOVO leek het team goed uit de winterstop gekomen te zijn. Maar deze flow werd door het winterweer een halt toe geroepen. Wel een vreemde constatering dat JO 17-1 wél speelt en op hetzelfde Prins Willem Alexander Sportpark JO 19-1 dat niet mag. Het zit hem in divisies en indelingen wat voor velen soms moeilijk te bevatten is. Nogmaals ten overvloede raadpleeg met regelmaat de clubwebsite daar staat adequate informatie over het doorgaan van je wedstrijd.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO