18 april 2018  Blauw Geel’38 jeugd trekt de kar dit weekend, Blauw Geel’38/JUMBO verliest van OFC

Geplaatst op 18 april 2018 • 12:06 • NieuwsClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’38 jeugd trekt de kar dit weekend, Blauw Geel’38/Jumbo verliest van OFC

Blauw Geel’38/JUMBO verloor met het kleinst mogelijke verschil thuis van OFC lees het verslag van Antwan van de Cammen elders op deze site. Gelukkig won het tweede team wél van NWC uit Asten. De standaardteams van de jeugd kijken, met uitzondering van JO 13-1 dat een fixe draai om de oren kreeg tegen de profs van VVV uit Venlo, terug op een perfecte zatedag. De 0-14 is een kletser die nog even nadreunt. Geen probleem en zeker geen schande. De overige teams JO 15 -1, JO 17-1 en JO 19-1 wonnen allen keurig hun wedstrijden. Geert Scheepers nam met zijn JO 17-1 spijkerhard revanche met een 9-2 zege op het Limburgse Wittenhorst. Dit voor de knullige nederlaag vorige week bij Unitas.

Door Peter Kuijpers

Een gehavend Blauw Geel’38 wist niet te winnen van OFC uit Oostzaan. Opnieuw werd er niet gescoord en bleven de doelpunten uit. Zondag vertrekt de ploeg naar het verre Groningen waar Be Quick 1887 de tegenstander is. De ploeg zit in zwaar weer en degradatie of nacompetitie dreigt. Het spreekt voor zich dat Niels en de zijne daar een fel Be Quick 1887 voor de kiezen krijgen dat gaat voor elke millimeter grond. Voor Blauw Geel’38 is er niet zoveel aan de hand de ploeg kan alleen theoretisch in de problemen komen, maar dat gelooft zelfs de meest kritische Blauw Geel’38 /JUMBO supporter niet.
Blauw Geel’38-2 – NWC-2 2-1
De eerste helft was duidelijk voor een beter NWC dat ook terecht met 0-1 voorkwam. Trainer Youssef: “Het had zelfs nog wel slechter af kunnen lopen, want NWC had de betere kansen. We speelden te slordig in die fase.” Toch nog een mooi momentje vlak voor rust met een snoeiharde kopbal bracht Gerke de ruststand op 1-1. De tweede helft bracht een beter Blauw Geel’38. Helaas werden de kansen, die er wel degelijk waren, niet benut. Zeges in de slotfase hebben altijd iets opwindends. Dat overkwam invaller Milan die twee minuten voor het reguliere speeleinde de bal van grote afstand in het Astense doel kogelde: 2-1. Knokken en veel arbeid gaf hier nog een mooie afloop. Zondag kan het op de fiets. Om12.00 uur wordt er op Sportpark Den Uil afgetrapt voor de Meierijstad derby met de reserves van Erp.
JVC JO 19-1 – Blauw Geel’38 JO1’9 1-3
Blauw Geel’38 JO 19-1 deed goede zaken zoals dat dan heet. Zelf won het bij het hoger geplaatste JVC Cuijk en blijft in de race voor periode-3 waar Union en VDZ de concurrenten zijn. Vriendenschaar is al winnaar van periode-2. Mooi vooruitzichten. Met een derde plek en leider in periode-3 hoor je niemand klagen in Veghel. In Cuijk was Blauw Geel’38 beter. Timo opende naar 0-1 en een schot in eigendoel betekende 0-2. JVC Cuijk kwam nog terug naar 1-2 wat tevens de ruststand was. Op de Groenendijkse Kampen was het na rust opnieuw Timo met zijn tweede die een ‘aangeefje’ van Paulo doeltreffend wist af te ronden. Zaterdag een thuiswedstrijd tegen competitie laatste ESA om 15.00 uur.
Blauw Geel’38 JO 17-1 – Wittenhorst JO 17-1 9-2 (daar komen de schutters)
Blauw Geel’38 was toe aan een herstel na de zeperd van afgelopen week. Die kwam er en wat voor een. Wittenhorst was in dit geval een willig ‘slachtoffer’ van een ontketend Blauw Geel’38.
Trainer Geert legt het uit: “Na de flinke domper van vorige week. Konden we vandaag als team laten zien wat voor mentale weerbaarheid er in deze ploeg zit. En dat deden we ook. Vanaf het begin hebben wij wittenhorst naar achteren gedrukt en het initiatief gepakt. Met momenten zeer goed voetbal en lef waren we vandaag wittenhorst te slim af. Wittenhorst een stugge maar ook prima spelend team. Maar vandaag stond er geen maat op blauw geel. Bij rust was het 3-0 2x Stef en één maal Talip. Met toch wel wat gevaarlijke aanvallen beet wittenhorst van zich af. In de rust is dit besproken en wilde we de wedstrijd snel beslissen en dat gebeurde op het eerste oog ook doordat we direct naar rust scoorde. Wederom Stef die scoorde en had daarmee een (valse) hattrick te pakken. Niet veel later helaas scoorde wittenhorst de 4-1 en 4-2. Dat lag ook mede aan de slecht fluitende scheidsrechter. Vervolgens het restant van de wedstrijd liepen we alsnog snel uit. Met nog twee goals van Stef en Stein en een treffer van de goed spelende Melle. Met goed spel, mooie aanvallen en combinaties en met momenten verdedigend werk een hele mooie overwinning geboekt op een prima tegenstander. Na deze overwinning stond er ook een leuke quiz bij de trainer gepland met een hapje en een drankje. Na een hele fijne overwinning ook een hele mooi afsluiter gehad. Complimenten naar het team en op naar de komende vijf finales. Het team kan weg voor een korte vakantie want pas op 5 mei wordt er weer gevoetbald met een thuiswedstrijd tegen Rood Wit’62.
Brandevoort JO 15-1 – Blauw Geel’38 JO 15-1 0-3
JO 15-1 schijnt het juiste spoor weer gevonden te hebben. Afgelopen zaterdag was er opnieuw winst met een 0-3 zege in Helmond op Brandevoort. Blauw Geel’38 begon goed op het kunstgrasveld van Brandevoort. Mathijs en Tim droegen zorg voor een lekkere 0-2 thee-stand in Helmond. Na rust werd het wat minder. De ballen werden niet goed verwerkt en bovendien kregen de gastheren kansen. Die werden niet benut en was het Noah die aan alle onzekerheid een einde maakt door de 0-3 binnen te poffen. Komende week speelt JO 15-1 uit naar Stiphout Vooruit dat onderaan staat. Dus adel verplicht komende zaterdag. Omdat Avanti’’31 thuis van Rhode verloor is het verschil weer teruggebracht naar 5 puntjes. Dus alles is nog mogelijk met deze spannende slotfase van de competitie. Om 12.45 uur wordt er zaterdag op Het Molenven in Helmond (Stiphout) gefloten voor aanvang.
Blauw Geel’38 JO 13-1 –VVV JO 13-1 0-14
Daar zit je dan heerlijk achter een Spaanse Rijoja aan het strand van Tenerife. Schreven we vorige week nog dat we ons wilde laten verrassen lees je plots deze uitslag. De telefoon een paar maal omgedraaid, maar de uitslag bleef 0-14. Ondanks dat hij extreem hoog is kan dat tegen het sterke VVV gebeuren. De ploeg is geselecteerd met talenten die uit alle windhoeken van Nederland. Dat kan je overkomen. Snel vergeten want zaterdag kom competitie laatste OSS’20 naar Veghel en daar moeten nou juist punten tegen gepakt worden.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO