22 mei 2022  BLAUW GEEL SPEELT ZICH DEFINITIEF VRIJ

Geplaatst op 22 mei 2022 • 19:17 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL SPEELT ZICH DEFINITIEF VRIJ

sv Blauw Geel’38/JUMBO  —  rkvv D.E.M.  (2-0)  2-1.  Nog vier duels te spelen en dan is de competitie in zijn geheel uitgespeeld en ten einde. Alle beslissingen in deze derde divisie zondag moeten nog vallen. Blauw Geel ontving vandaag op deze zomerse zondag 22 mei het Beverwijkse DEM. Nog nooit was DEM te gast op het Prins Willem Alexander sportpark en vandaag wordt het derde treffen tussen beide. In het seizoen 2019-2020 won Blauw Geel in Beverwijk met 1-4 en eerder dit seizoen was dat tevens de uitslag tussen beiden op het sportpark van DEM. Uiteraard dit alles a.g.v. de coronapandemie en de niet volledig gespeelde seizoenen. Maar nu gaat het seizoen volledig gespeeld worden. Beide ploegen zijn nog in de strijd verwikkeld voor klasse behoud. Blauw Geel 12e , DEM 13e  en slechts twee punten verschil. EVV op een nacompetitieplaats, 15e met een achterstand van slechts 9 en 7 punten. Winst dus voor beide van belang. DEM leek lange tijd op weg naar rechtstreekse degradatie, offerde de trainer en kende gelukkig daarna ook een prima reeks zodat het kon opklimmen naar de huidige positie. Vanaf 20 maart hoofdzakelijk overwinningen waaronder thuis tegen OFC (3-0) en in Gemert werd zelfs gelijkgespeeld(3-3). Kortom een ploeg waar momenteel zeker rekening moet worden gehouden.

Door:Antoine van der Cammen

Trainer Niels v Casteren mist nog steeds zijn bijna complete voorhoede: Niels Wouters , Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof: allen geblesseerd. Sjaak Egmond viel vlak voor het duel af a.g.v. een blessure en dus moest Danny Verbakel naar de back-positie. Een echte aanvaller dus nog over: Vince Duits. Na de 7-1 oor wassing in Utrecht bij Hercules en het povere 1-1 bij hekkensluiter Hollandia lag dus ook vandaag het probleem weer in aanvallend opzicht. Daar leek het echter in het eerste kwartier niet op. Slechts vier minuten gespeeld en Blauw Geel komt op voorsprong. Het is Vince Duits die met een prachtig doelpunt Blauw Geel op voorsprong zet. De DEM doelman volstrekt kansloos latend: 1-0. Drie minuten later moet diezelfde doelman handelend optreden bij een goede afstandspoging van Robin Voets. Hij bokst de bal tot corner. Weer drie minuten later, de elfde minuut, wordt de score opgevoerd uit een corner. Ymanuel Hurkmans brengt de bal prima voor bij de tweede paal en Lars loermans kopt onhoudbaar binnen: 2-0. De Veghelse getrouwen gaan er eens voor zitten in de hoop op een  mooie score. In de 13e minuut is het weer Lars Loermans die een kans krijgt, maar helaas staan zijn voeten niet zo op scherp en de inzet gaat naast het doel. Onze eerste doelpunten maker, Vince Duits, krijgt een kansje een minuutje later maar deze bal in de korte hoek is geen probleem voor de DEM doelman. In de 22e minuut even schrikken. DEM speler Twan Verswijveren komt op het middenveld erg onbehouwen en dusdanig grof in op Mark Dobbelsteen dat even gevreesd wordt dat de Veghelse aanvoerder niet verder zal kunnen. Scheidsrechter Huizinga krijgt direct te maken met een opstootje maar houdt alles prima in zijn vizier en trekt vervolgens de rode kaart voor de DEM speler. Tot op dat moment had Blauw Geel geen kind aan de Beverwijkers en met de voorsprong op zak kon het alleen nog mooier worden met de uitslag…. Dacht een ieder. Maar het werd er echter niet beter op. DEM was eerst zoekende en Blauw Geel kwam ook niet echt meer tot iets. In de 28e minuut belandt een bal na een DEM aanval op het dak van het doel bij Aria Hashemi. Negen minuten later pikt Danny Verbakel de bal op na een afgeslagen Veghelse corner maar ziet hij zijn schot rakelings naast gaan. In de 41e minuut wordt Vince Duits bediend in de diepte maar helaas kan hij geen tweede succesvolle afronding afleveren. De inzet gaat hoog over. In de blessuretijd van de eerste helft is Danny Verbakel goed via de flank mee opgekomen  en bezorgt hij de bal bij Vince Duits die op de rand van het stafschopgebied geheel vrij stond. Helaas raakt hij de bal totaal verkeerd in het luchtledige en komt ook hieruit dus geen doelpunt.

Het veld is weer besproeid in de rust en Blauw Geel blijft wel aanvallen. In de 47e minuut een prima pass van Robin Voets op Vince Duits. De jonge aanvaller lijkt te gehaast of niet gefocust want ook nu raakt hij de bal weer totaal verkeerd en gaat de bal niet eens richting doel. Een minuutje later de ijverige Lars Loermans die via de rechterflank de achterlijn kan halen. Een harde strakke lage voorzet die bij de eerste paal door Vince Duits wordt verlengd maar helaas naast het doel. DEM wordt nog steeds niet verder op achterstand gezet. Daarvoor komt dan ook de eerste waarschuwing. In de 50e minuut kan een aanvaller over de flank richting het Veghelse doel. Gelukkig is Aria Hashemi alert en komt uit zijn doel gesneld. Daarmee het doel goed verkleinend. De DEM speler schiet de bal dan ook op de Veghelse doelman. In de 54e minuut kan de DEM doelman redding brengen op een snoeiharde inzet van Lars Loermans. Hij bokst de bal tot corner. Even gebeurd en niets. Tot in de 67e minuut. Bilal Zejii snelt alleen richting Blauw Geel doel maar schiet de bal recht op Aria Hashemi. Een tweede grote waarschuwing voor Blauw Geel dat de tien Beverwijkers nog altijd niet opgeven en bij een aansluitingstreffer nog wel eens vleugels zouden kunnen krijgen. Blauw Geel had het duel al lang op slot kunnen en moeten gooien. Op een kopbal van Robin Voets uit een corner die over het doel  gaat produceert Blauw Geel ook eigenlijk niets meer. In de 80e minuut veert iedereen weer even op. Migiel Zeller passt  heel mooi op Lars Loermans. Hij schiet de bal op de binnenkant paal en deze komt terug het veld in als echter ook een fluitsignaal volgt na een vlagsignaal voor buitenspel. Die derde treffer wil maar niet vallen. In de 82e minuut dreiging van DEM maar de inzet van Richie Owusu-ansah is geen probleem voor Aria Hashemi. Drie minuten later krijgt Nino Klaver een kans uit de rebound van een corner. De inzet is snoeihard en Aria Hashemi leek de bal laat te zien maar pakt bekwaam. In de 89e minuut blijft DEM met kunst en vliegwerk op de been. Een voorzet bij de tweede paal wordt door Melle Schevers prima onder controle gebracht maar zijn inzet wordt door de DEM doelman uit het doel gehouden. De bal komt vervolgens bij Mark Dobbelsteen in de voeten maar hij moet de bal eerst voor zijn goede voet brengen en dus heeft de doelman net tijd genoeg voor een tweede bekwame redding. De blessuretijd breekt aan en het duel lijkt gespeeld. Tot plots DEM de 2-1 scoort. Nino Klaver laat Aria Hashemi met een hard droog schot gehele kansloos. Hij mocht vrij aanleggen: 2-1. DEM brengt de bal snel naar de middenstip in de hoop op nog een punt. Het zou de ultieme stunt zijn. Gelukkig laat Blauw Geel het net zover komen. Het wint ook het derde treffen tegen DEM.

Blauw Geel doet goede zaken tegen een direct concurrent. Ondanks dat de overwinning eigenlijk nooit in gevaar kwam na de 2-0 voorsprong had men het duel eerder kunnen en moeten beslissen. Helaas lukte dat niet maar viel de aansluitingstreffer gelukkig te laat voor DEM. Door deze winst heeft men zich definitief en geheel op eigen kracht vrij gespeeld en dus verzekerd van het derde divisie schap voor volgend seizoen. Voor Blauw Geel al een mooie beslissing maar alle ander beslissingen m.b.t. Kampioenschap, eventuele promotie via nacompetitie, degradatie of eventuele degradatie via nacompetitie is voor behoorlijk wat ploegen nog niet duidelijk. JA zelfs Blauw Geel doet daarin nog mee. De Derde periode is nog niet vergeven en samen met HSC’21 staat men bovenaan, 16 punten. De Haaksbergers hebben een beter doelsaldo. Op het bekend vinkentouw zitten tevens Quick, ADO’20 en DEM met 15 punten, OSS’20 met 14 punten en zelfs Hoogland met 13 en Hercules en UNA met 12 punten zijn nog niet kansloos voor een eventueel toetje…..Nog drie duels te gaan en dan is alles duidelijk!!

Donderdag, Hemelvaartsdag, reist Blauw Geel naar Heerlerheide voor het treffen met Groene Ster, Zondags daarna komt Dongen op bezoek. Wie weet water nog in het vat zit nu men vrijuit kan spelen….

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Danny Verbakel,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Ymanuel Hurkmans (69e min. Hugo van Den Nieuwenhof),  Mark Dobbelsteen, Robine Voets (87e min Melle Schevers),

Voorhoede:  Wouter op den Camp,  Vince Duits (69e min. Hadi Barglan),  Lars Loermans.

Scheidsrechter: Dhr. B. Huizinga,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Jansen en Dhr. M. Kuijpers

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  42e min Vince Duits,  59e min. Ymanuel Hurkmans,  62e min. Robine Voets