11 januari 2023  Blauw Geel mikt op groot voetbalfeest in Veghel

Geplaatst op 11 januari 2023 • 13:13 • NieuwsClubnieuws

Blauw Geel mikt op groot voetbalfeest in Veghel

Bron: Brabants Dagblad

Het moet een onvergetelijk voetbalfeest worden donderdag in Veghel. Blauw Geel maakt zich op voor het duel tegen FC Utrecht, dat 350 fans meebrengt.

De rijplaten zijn gisteren al gebracht. Vandaag volgen hekwerken, een tijdelijke tribune, podiumwagen en tal van kleine extra’s. Vanaf 08.00 uur houdt Blauw Geel ’38 dan een commandopost bezet op het Prins Willem Alexandersportpark. Niets wordt aan het toeval overgelaten nu het na een maandenlange voorbereiding aankomt op de uitvoering. ,,Ik kijk er vooral positief tegenaan”, zegt clubvoorzitter Edwin van den Boom over de aanstaande kraker in een bomvol huis – er zijn 3350 kaarten verkocht. ,,Ik zie het als een historisch voetbalfeestje voor Blauw Geel. Dat moet het worden en daarop is alles gericht, al vanaf dag 1 na de loting.”

In het bekertoernooi van de KNVB werden de Veghelse amateurs eind oktober gekoppeld aan FC Utrecht. Een club met een aanhang die ook weleens, zoals onlangs in Volendam, betrokken is bij ongeregeldheden. ,,Het zijn er altijd maar een paar die het verpesten voor de rest”, nuanceert Van den Boom. Evengoed heeft de club zich bij de voorbereidingen nadrukkelijk gebogen over veiligheid. Alles gebeurde steeds in goed overleg met gemeente, politie en FC Utrecht, benadrukt de voorzitter. Al enkele dagen na de loting zijn mensen van de profclub in Veghel wezen kijken en praten. ,,Dat deden ze heel netjes. Ik heb het overleg als heel prettig ervaren en we hebben echt goede hulp gehad. Voor ons is dit bijzonder, voor hen niet. Zij hebben er om de twee weken mee te maken.”

70 auto’s en 3 bussen

Er komen morgen 350 Utrechtse supporters naar Veghel, in 70 auto’s en 3 bussen. Al deze fans zijn geregistreerd. Een combiregeling moet ervoor zorgen dat ze niet te vroeg naar Veghel komen en amper in die plaats zelf komen. De Utrechters kunnen vanaf 18.30 uur ergens aan de A2 hun voorverkooptickets omruilen voor echte toegangsbewijzen en parkeerkaarten. Dan moeten ze via Heeswijk-Dinther naar het sportpark aan de rand van Veghel rijden. Daar kunnen ze vooraan parkeren en lopen ze binnendoor naar de tijdelijke tribune. Die wordt opgebouwd als een uitvak zoals profclubs die hebben, dus met hekken er omheen en lege meters ernaast. De drieduizend bezoekers uit Veghel en omstreken moeten een plaatsje zoeken op de twee bestaande tribunes van Blauw Geel. Ook omwille van de veiligheid dienen zij auto’s en fietsen een stukje van het voetbalveld af te parkeren. Via het vaste entreelaantje lopen ze dan over het sportpark naar Blauw Geel. Daar staat een sluis voor kaartcontrole en steekproefsgewijs ook een check op alcohol en ongewenste voorwerpen.

Fanzone met podium

Tussen de entree en het speelveld, waar de wedstrijd om 20.00 uur begint, wordt een fanzone ingericht met kraampjes en een podiumwagen. Een dj en feestzanger Sander Leesberg zorgen vanaf 18.00 uur voor muziek. Blauw Geel probeert bezoekers zo te verleiden om vroeg te komen, wat ook voor spreiding van de controle zorgt. Kort voor aanvang volgt een show met de nieuwe led lichtmasten. Na de wedstrijd kan er nog tot uiterlijk middernacht worden gefeest in de fanzone van Blauw Geel. Of de uitslag daarvoor aanleiding zal geven? Je weet het nooit, zegt voorzitter Van den Boom glimlachen: ,,Als we honderd keer tegen Utrecht spelen verliezen we 99 keer. Dit kan die ene keer zijn.”

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO