26 september 2021  BLAUW GEEL LAAT GEMERT ONSTNAPPEN

Geplaatst op 26 september 2021 • 20:00 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL LAAT GEMERT ONSTNAPPEN

vv Gemert  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  (0-0) 0-0.  De eerste enige echte derby voor Blauw Geel in deze zondag derde divisie stond vandaag, zondag 26 september, op het programma. Uit naar Gemert waar de zwart/witten hun derde duel in een week moesten spelen. Afgelopen woensdag boekte men een heel mooi succes door in eigen huis met 3-1 te winnen van TEC uit Tiel, een tweede divisionist. De bewoners van sportpark Molenbroek doen het in de eigen derde divisie meer dan goed want met een tweede plaats achter koploper OFC hoor je in Gemert niemand klagen. Blauw Geel blameerde zich afgelopen week in eigen huis middels een dramatische vertoning tegen ADO´20. Slechter lijkt bijna onmogelijk dus was het vandaag in ieder geval hopen op een betere wedstrijd. Maar ja… een loodzware uitwedstrijd naar Gemert maakt het meteen niet makkelijker…. Of misschien juist wel!! ­Trainer Niels v Casteren liet Niels Wouters vandaag op de bank. Voorin kon hij weer beschikken over Vince Duits en Ben van den Nieuwenhof. Lars Loermans zat ook weer op de bank. Sjaak Egmond zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit  en nam plaats op ded tribune met de geblesseerden Ymanuel Hurkmans en Wouter op den Camp.

Foto’s: Gerard beekmans

Het duel kwam wat moeizaam op gang. Beide teams leken de kat uit de boom te kijken: Blauw Geel na de nederlaag tegen ADO’20 misschien wat onzeker, Gemert door de wedstrijd tegen TEC misschien nog wat vermoeid. Blauw Geel toonde wel meer aanvallende inspiraties zonder echt gevaarlijk te worden. Eerste opwinding in de 9e minuut als Gemert probeert te counteren maar de bal op de rug van de aanvaller beland. In de tegen aanval lijkt Koen van der Zanden goed voor de doelman uit te komen maar krijgt hij de bal ook niet in het doel. In de 14e minuut de eerste echte goede een mooie aanval van de wedstrijd. Koen van der Zanden stoomt op en geeft prima mee aan Ben van den Nieuwenhof. Een mooi steekpassje op Vince Duits zet de jonge aanvaller oog in oog met de Gemertse doelman. Helaas rede de Gemertse doelman en rest Blauw Geel slechts een corner. Zeven minuten later weer een hoofdrol voor de Gemertse doelman. Vince Duits heeft een prima voorzet in huis op Jay van Boxtel. Met een mooie bekeken schot stuurt hij de bal naar de kruising maar ziet hij ook dat de doelman de bal knap over de lat kan tikken. Uit de corner een korte scrimmage voor het Gemertse doel waarbij uiteindelijk de bal voor de doellijn kan worden weggewerkt. Gemert ontsnapt voor de derde keer aan een achterstand. Blauw Geel blijft domineren. Een vrije trap van Danny Verbakel in de 27e minuut gaat naast en tien minuten later wordt een voorzet van Tijn Bosch tot corner verwerkt. We noteren de 43e minuut en Gemert stuurt de bal via Ralf Kemper naar de kruising. Nu is er een heldenrol voor Emilio Crusat die tot op dat moment nog niets had hoeven doen en hij tikt de bal met een mooie zweefduik tot corner. Het was Gemerts eerste en enige gevaar voor de rust.

Blauw Geel komt onveranderd terug van de thee en gaat door waar het gebleven was. In de 49e minuut  stoomt Jay van Boxtel door naar de achterlijn en is het alle hens aan dek bij Gemert. Helaas is zijn voorzet niet op maat en gaat deze voor het doel door in niemandsland. In de 53e minuut weer een geode actie van Vince Duits als hij naar binnen snijdt maar hij de bal net over het doel schiet. Blauw Geel lijkt door te drukken maar komt in de 62e minuut met tien spelers te staan. Migiel Zeller maakt net als voor de rust een zo lijkt onnodige overtreding net over de middenlijn. Net als voor de rust krijgt hij terecht een gele kaart, en dus een rode. Hij dupeert niet alleen zichzelf maar het gehele team. De dominantie wordt nu langzaam maar zeker overgenomen door Gemert dat zijn kans ruikt om de volle buit misschien dan toch in eigen huis te houden. In de 63e minuut is er natuurlijk nog even geen sprake van organisatie en wordt er wat geklungeld. Het levert gelukkig de gastheren geen doelpunt op. Twee minuten later gaat een Gemertse inzet ver naast. Blauw Geel moet nu tegenhouden en loeren op de counter. In de 72e minuut weet men een corner uit een aanval te halen en gaat een kopbal uit deze corner op het dak van het doel. Gemert probeert de druk verder op te voeren. In de 81e minuut een vlammende inzet op doelman Crusat en de rebound gaat gelukkig hoog over. Drie minuten later wordt een richting doel wat klungelig door doelman Crusat tot corner verwerkt en leek het gevaarlijker dan het was. In de 86e minuut levert de ingevallen Jorzolino Falkenstein een prima voorzet af  maar is er gelukkig redding bij de tweede paal en gaat ook deze rebound van Gemert naast het doel. Het is inmiddels blessuretijd als Blauw geel nog een counter kan uitvoeren. Een voorzet van Koen van der Zanden op Vince Duits waarbij laatste genoemde de bal over de achterlijn ziet gaan. Een corner lijkt te moeten volgen maar het verder prima leidende arbitrale trio geeft een achterbal. Kort daarna is het einde van de wedstrijd.

We zagen vandaag een onherkenbaar Blauw Geel t.o.v. het duel met ADO’20. Een eerste helft om van te smullen en zo jammer dat men zichzelf dan niet weet te belonen in de vorm van een of meer doelpunten. Drie dikke kansen werden helaas niet benut. Maar men was vele malen beter dan de gastheren. In de tweede helft was Blauw Geel niet slechter dan in de eerste helft maar een tweede gele kaart voor Migiel Zeller deed het wedstrijdbeeld langzaam maar zeker kantelen. Ondanks de overtal situatie hield Gemert eigenlijk toch vier man achterin. Misschien was dat maar goed en had de wedstrijd nog veel langer geduurd had men misschien niets aan deze derby overgehouden, Gemert kreeg in overtal pas enkele betere kansen. Het was zeker geen typische, saaie, 0-0 wedstrijd. Het punt is dan ook zeer zeker meer dan verdiend maar op basis van de kansen en het vertoonde spel voor de rust heeft men de zwart/witten laten ontsnappen.

Volgende week weer een thuiswedstijd. Op zaterdagavond 2 oktober komt UNA uit Zeelst/Veldhoven naar het Prins Willem Alexander Sportpark. Aanvang van het duel is om 19.30 uur. UNA won dit weekend met 2-1 van het Haagse Quick en staat inmiddels vierde. Voor Blauw Geel altijd een hele lastige tegenstander en dat zal nu niet anders zijn. Met het vandaag vertoonde spel moet het mogelijk zijn om de Geel/Zwarten goed partij te bieden en wie weet……..kan men voor een verassing zorgen……

Doel:  Emilio Crusat,

Achterhoede:   Bram Besems,  Migiel Zeller, Robin Voets (78e min. Tom Dekkers),  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Tijn Bosch (66e min. Lars Loermans),  Mark Dobbelsteen,  Koen van der Zanden

Voorhoede:  Danny Verbakel, Vince Duits,  Ben van den Nieuwenhof (90e min. Niels Wouters)