21 maart 2022  4 Wedstrijden, 1 punt.

Geplaatst op 21 maart 2022 • 9:26 • NieuwsClubnieuws

4 wedstrijden, 1 punt. Dat is de opsomming van het competitievoetbal van Blauw Geel’38/JUMBO tot nu toe in 2022. En dan ook nog eens uit naar ADO’20 waar slechts 1 keer gewonnen werd. Ondanks deze feitjes toch met frisse moed naar Sportpark de Vlotter. De tweede helft in Den Haag en de wedstrijd tegen Hercules waren wel helften waar aan vast gehouden kon worden. Toen werd er goed voetbal op de mat gelegd maar werden de kansen gemist. Blijf daarmee doorgaan en de goals zouden vanzelf vallen. Blauw Geel’38 begon fel aan de wedstrijd. Snel druk op de tegenstander en ballen werden snel de diepte ingestuurd. Desondanks was het eerste kansje voor ADO’20. Ze konden van afstand op doel schieten. Niet veel later een tweede kans. Ook weer een schot van afstand, maar die vloog over het ballenvangnet heen en dat was dus uiteindelijk geen reden tot zorgen.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

De eerste echt goede kans voor Blauw Geel volgde in de 18e minuut. Een korte combinatie voorin kwam voor de rechter van Danny Verbakel. Die twijfelde niet en haalde uit. De bal leek richting de kruising te vliegen maar de keeper van ADO kon deze pakken. Een kwartier zonder kansen volgde, maar Blauw Geel had wel het initiatief. Plots 3 grote kansen in pakweg 30 seconden. Wouters kon een voorzet van Verbakel niet goed verwerken. Nadat van der Zanden de bal binnen kon houden kreeg hij hem uiteindelijk bij Dobbelsteen die met een geplaatst schot de paal raakte. Na een 2e voorzet kon Voets koppen maar deze vloog naast. Het goede spel van Blauw Geel leek een stijgende lijn te pakken te hebben want niet veel later vloog de verdiende 0-1 binnen. Wouters kreeg de bal ingespeeld via rechts. In combinatie met Dobbelsteen kon de lange spits het doelpunt maken. Blauw Geel bleef druk zetten en kreeg nog via Van Boxtel een kans op de 0-2. Maar de keeper van ADO kon redden. ADO zelf kreeg ook nog een grote kans, maar deze ging naast.

Begin 2e helft kwam ADO snel op voorsprong na een goede aanval. De bal werd door Luc Schuffelen uiteindelijk binnen geschoten. ADO kwam feller dan Blauw Geel uit de kleedkamer. Dat moet gezegd worden. Maar ook weer geen grote kansen. Maar dat sluit niet uit dat Blauw Geel ook kansen kreeg. In een tegenstoot kon de ver uitgekomen keeper van ADO een bal wegschieten, maar deze viel voor de voeten van Sjaak Egmond die vanaf een meter of 30 kon uithalen. Maar te zacht en te veel effect naar buiten voor echt gevaar. De volgende kans was wel een grote. Een goede aanval van de Veghelaren. Vanaf links kwam een voorzet op Wouter op den Camp die de bal op de lat kopte. Grote kans voor een voorsprong wederom. ADO kwam er ondertussen uit maar Dekkers stond op te letten achterin en maakte er een corner van. Daarna weer een goede aanval van Blauw Geel. Voets kreeg de bal op rechts aangespeeld en kon de meegelopen Koen van der Zanden bereiken. Die speelde alleen iets te gehaast en schoot de bal op de keeper.

Dat was het moment weer voor ADO om aan te zetten. Via afstandsschoten kregen ze wel kansen maar Hashemi stond goed op te letten. Ook een lobje en een kopkans brachten gevaar maar deze vonden beide het zijnet. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een wederom verkeerde pass, dit keer van Wouters, vond ADO’20 en in de tegenstoot kon Danny Lute scoren. Blauw Geel kon niks meer creëren waardoor de stand 2-1 bleef.

Wederom een wedstrijd waar je als ploeg jezelf niet kan belonen en met minder staat dan je verdiend. Een kleine greep uit die wedstijden zijn Gemert uit, Hercules thuis, Hoogland uit, Quick uit. Hierdoor wordt het wel lastig en moet je langzaam aan naar beneden kijken. Woensdag wacht de uitwedstrijd naar Unitas die in 2022 alleen nog maar konden winnen van DEM uit Beverwijk. Belangrijk is dat je het spelbeeld doortrekt. Zolang dat gebeurt vallen vanzelf de verdiende goals

Blauw Geel’38: Hashemi; Van Boxtel (71.Barglan), Dekkers, Zeller, Egmond; Voets, Op den Camp (80.Duits), Dobbelsteen; Van der Zanden, Wouters, Verbakel (62.Ben van den Nieuwenhof)

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO