9 mei 2013  Blauw Geel E4 wint met overmacht de bekerfinale!

Geplaatst op 9 mei 2013 • 20:43 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

E4 – Mierlo Hout E5  6-0

Onder uitstekende omstandigheden, werd vandaag de bekerfinale in Gemert tegen Mierlo Hout gespeeld. E4 begon zeer sterk, gaf geen millimeter ruimte weg en zette meteen goed druk naar voren. Waar onze tegenstander vaak de lange bal en het afstandsschot zocht, bleef Blauw Geel heel goed combineren. We kregen dan ook vrij snel wat kansen en het was Joep die de ban brak: 1-0. Mierlo Hout kwam er nauwelijks aan te pas en wist zelden gevaarlijk te worden. E4 daarentegen creëerde verschillende mooie kansen, waarvan er maar ééntje benut werd voor de rust. Het was wederom Joep die zijn hele goede wedstrijd opluisterde met een doelpunt: 2-0. Tussendoor zorgde alleen Blauw Geel voor spektakel door 2 x achter elkaar de lat te raken en enigszins slordig om te springen met de goede mogelijkheden. Na rust gooide Niels de wedstrijd vrij snel op slot. Hij soleerde door de defensie en was uiteindelijk wel een keer gelukkig in de afwerking: 3-0. Mierlo Hout was niet bij machte en Blauw Geel combineerde er lustig op los. Joep tekende de 4-0 aan en Milan poeierde de 5-0 binnen na een sublieme aanval over meerdere schijven. Dat het uiteindelijk nog 6-0 werd, omdat Sam van den Berg (zoon van oud-Blauw-Geler Perry van den Berg) de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman schoof, was alleen nog voor de statistieken van belang. Mannen, geweldig gespeeld vandaag. Iedereen fel, Thijs als een hele balvaste back, Q&Q onpasseerbaar, Mees die het hele middenveld onder controle had en Milan, Joep en Niels een ware plaag voor de Mierlo Houtse defensie. En Jasper? Tja, Jasper had vandaag niet veel te doen, maar bleef lekker geconcentreerd indien nodig. Op naar de regio finales nu in Susteren (2 juni), maar eerst nog de laatste competitiewedstrijd zaterdag tegen onze vrienden uit Schijndel. Succes! Groet Krist Jan & Ton