14 december 2012  Moedig Blauw Geel 2 verliest nipt

Geplaatst op 14 december 2012 • 11:30 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 heeft het bekersprookje geen passend vervolg kunnen geven. Afgelopen donderdag was grote broer Blauw Geel 1 met 3-4 te sterk. Op het Prins Willem Alexander Sportpark was de eerste helft voor de reserves, maar in de tweede helft stelde het Eerste orde op zaken.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Ongenoegen

François Gesthuizen was vooraf niet zeker van zijn zaak. Zo nam hij Jeroen v Lanen, Rolf vd Boogaart, Erik v Loon en Johnny de Laat op in zijn wedstrijdselectie. De spelers van Blauw Geel 2 staken hun ongenoegen over de gang van zaken niet onder stoelen of banken. Afspraak is afspraak moeten ze bij het Eerste hebben gedacht en dus werd dit talentvolle viertal overgeheveld van 2 naar 1. Verder stond doelpuntenmachine Alexander Mols in de spits en dat hebben de beloften van Blauw Geel geweten. Mols, de beste spits in de regio, was met afstand de gevaarlijkste man op het veld. Mols werd geflankeerd door Emiel vd Sanden. De ervaren spits wordt nogal eens bekritiseerd, maar elk jaar vecht hij zich terug. Donderdag was hij met één goal en veel dreiging zeer belangrijk voor de mannen van Gesthuizen.

Angstig

Blauw Geel 2 speelde, in tegenstelling tot 1, met passie en hartstocht. Dat resulteerde in een 3-1 ruststand. Met Nick Scheepers én Alex Lemstra in de basis stond er op papier een aanvallend Blauw Geel 2. Dat was, de eerste helft, ook duidelijk zichtbaar. De ‘thuisploeg’ leek alles behalve angstig en kwam al vroeg op voorsprong. Dirk Kroon kreeg de bal in de zestien ietwat ongelukkig tegen zijn arm. Cristian vd Broek greep dit buitenkansje met beide armen aan en schoof de bal simpel langs Jeroen Janssen. Vlak daarna zette A-speler Ahmed het Tweede zowaar op een 2-0 voorsprong. De jongeling speelde met bravoure en bekroonde dat met een doelpunt. Na de 2-1 was het de uitstekend spelende Nick Scheepers die de marge weer naar 2 tilde. De ruststand leek nog 3-2 te worden, maar doelman Sailesh Muradin voorkwam dat met een katachtige reflex.

Paniekerig

Na de rust zag het publiek ineens een heel ander Blauw Geel 1. De donderspeech van Gesthuizen had duidelijk effect. Nog voor de 70ste minuut was de wedstrijd geheel gekanteld. Blauw Geel 2 speelde paniekerig en zakte steeds verder terug. Uiteindelijk resulteerde dat in een 3-4 eindstand. Op basis van beide helften was een gelijkspel wellicht terecht geweest, maar het niveauverschil was in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Desondanks mag Blauw Geel 2 terugkijken op een fantastisch bekertoernooi.

Geert van Dooren

Blauw Geel 2 heeft een aantal weken om de wonden te likken. De winterstop doet namelijk zijn intrede. Laten we hopen dat de selectie van Lodewijk van Helvoirt zich kan opladen voor het restant van de competitie, anders wordt het nog een heel lang seizoen. Dat moet helaas wel zonder Geert van Dooren. Het zou zo maar kunnen dat de aanvoerder van het Tweede zijn laatste wedstrijd in het shirt van Blauw Geel heeft gespeeld. De rots in de branding op het Veghelse middenveld vertrekt voor een half jaar naar het buitenland. Geert staat in de nadrukkelijke belangstelling van verschillende clubs en een vertrek lijkt dan ook aanstaande. Een aderlating voor heel Blauw Geel, dat bewees hij afgelopen donderdag maar weer eens.