20 november 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 20 november 2019 • 13:33 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Een rustig weekje voor het eerste team, dat kon (zoals Niels) genieten van de aankomst van Sint en Piet op diverse plaatsen. Het tweede team verloor van UDI’19 waar het verliezen van wedstrijden tegen UDI’19 een traditie lijken te worden. Lijkt, want…. JO 13 en O-23 strafte deze stelling af door beiden van UDI’19 te winnen dinsdagavond. Ach gelukkig is ons vaandelteam het hoogst spelende team in deze regio, om Niels zijn woorden deze week in de Stadskrant maar eens te citeren. Deze week de jeugdtrainers letterlijk geciteerd. Deels omdat dit leuk is en me de tijd ontbrak (verhuizing etc) om het te voorzien van slingers, toeters en bellen.

Door Peter Kuijpers

Valse hattrick voor Koen
Het eerste team was dus zondag vrij als gevolg van het ‘scheve’ aantal clubs in de Derde Divisie. Het gevolg van een klein hoofdpijn dossier van de bond. Alhoewel ook wel prettig om voor een vrije zondag niet een knip je snipperdagkaart te krijgen. Op 5 april is dat weer het geval dat u het maar weet. Zondag naar Lienden dat de laatste tijd zonder FC geschreven wordt. Ben daar ooit geweest met Gemert in de voorbereiding. Lienden is me om en nabij 5000 inwoners de grootste kern van de gemeente Buren in de Betuwe. Een bescheiden club met geen JO 19 en de rest van de junioren met een of twee teams vertegenwoordigend. Opvallend, of beter gezegd ‘ook’, heeft Lienden geen tweede team. Het elftal waar het cijfer2 aan toe is gevoegd, speelt in de daar nog bestaande zesde klasse van de KNVB. Het is echt een verschijnsel aan het worden dat veel Divisionisten alleen maar een eerste team hebben. O.S.S.’20, om het maar dichtbij te houden, is daar een sprekend voorbeeld van. Er is de KNVB ook veel aangelegen daar een antwoord op te vinden. Onder anderen de O-23 competitie zou een mogelijkheid zijn. Een pilot draait momenteel al en schiet me niet af als deze competitie al een officiële status heeft. Dinsdag avond won 0-23 nadat het eerder al UNA versloeg met 4-0 van UDI’19. Het werd de Koen van der Zanden show die drie maal scoorde. Een maal voor rust en in de tweede helft bepaalden Hadi en twee maal Koen de 4-0 eindstand.

Jeugdvoetbal

JO 13-1 won ruim van Achilles’29.
De club lijkt failliet maar sommige jeugdteams mogen nog doorspelen. Het verhaal van Nickey: “Vandaag moest het gebeuren, Achilles’29 stond nog met 0 punten onderaan. We begonnen zoals afgesproken fel en agressief in de omschakeling. In de 1ste minuut kon Azaam de 0-1 al binnenschieten. We lieten de bal goed rond gaan, zorgde voor veel diepgang en kwamen niet in de problemen. We gingen rusten met 0-5 door nogmaals een doelpunt van Azaam en een hattrick van Sander. De 2e helft was het totaal anders. Hetgeen wat we duidelijk hadden benoemd in de rust kwamen we niet na en gingen teveel met het niveau van onze tegenstander mee. Heel jammer maar misschien ergens wel logisch. Eindstand 1-6 door Azaam die ook zijn hattrick compleet maakte” Gisterenavond won JO 13-1 ook nog eens van UDI’19 JO 13-1; Het ging hier om een inhaalduel.

JO 15-1 wint mager van maar wel drie punten uit het duel met SC Bemmel 1-0
De woorden van Noimin: “Afgelopen zaterdag was een goede 1e helft hoe JO15-1 voor de dag komt. Tegen een fysiek sterke tegenstander had Blauw Geel zichzelf moeten belonen met een paar doelpunten. De grootste kans was in de 15e minuut voor Aybars die na een één tegen één situatie de Bemmel keeper voorbij was maar helaas daarna voor een leeg doel bij een ongelukkig aanname de bal ernaast zag gaan.

Na een ruststand van 0-0 ging Blauw Geel op zoek naar hun eerste doelpunt in de 2e helft en die kwam in de 10e minuut na rust toen Brecht buiten de 16-meter gebied zijn afstandsschot van richting zag veranderen en de Bemmel doelman kansloos maakte. Ging Blauw Geel hierna beter voetballen wat de verwachting was? Nee helaas. Na de 1-0 ging het tempo omlaag en maakte Blauw Geel zichzelf onnodig moeilijk door achterin te lang de bal rond te spelen en daarna ook nog de lange bal te hanteren met vaak balverlies. De middenvelders werden dus overgeslagen en dan werden vaak fysieke duels gecreëerd waar Bemmel veelal de sterkste was. Ondanks een moeizame laatste 15 minuten en 10 extra minuten gegeven door de scheidsrechter wint Blauw Geel JO15-1 zakelijk de wedstrijd met 1-0 en wint daardoor de 1e periode. Spelers en staf proficiat met de periodetitel en op naar de volgende wedstrijd thuis tegen DVV komende zatedag.”

JO 17-1 verliest onverdiend van Nuenen JO 17-1 1-2
Een zuur verlies lees het relaas van Geert: “Vandaag hadden wij absoluut recht op meer. De start was absoluut voor ons. We controleerde aardig de wedstrijd op soms een gevaarlijke counter van Nuenen na. Na wat gemiste kansen kregen we toch uiteindelijk een niet te missen kans omdat wij via Ayoub een penalty kregen. Tim benutte de penalty vaardig. Helaas viel de 1-1 al vrij snel door een foutje achterin. Nuenen werd wat sterker zonder echt meer gevaarlijk te worden. Na rust kregen wij direct de kans om de verdiende 2-1 te maken. Vervolgens uit de corner die daar uit ontstaat veroverde Nuenen de bal en maakte zij de 1-2 uit een geweldige counter. De gehele tweede helft heeft Blauw Geel’38 tevergeefs gezocht naar de 2-2 en 3-2. Goed gespeeld en kei hard geknokt maar helaas te weinig. De punten tellen. De sfeer en spirit behouden en dan volgende week de derby thuis tegen Gemert.”

JO 19-1 wint ruim van leeftijdsgenoten van Geldrop 4-1
Een kort verslag deze keer van een wedstrijd die meer woorden verdiende na een leuke partij voetbal. In de 13e minuut was het raak nadat Ben weg kon stuiven op rechts en strak in de verre hoek raak schoot. Het eerste gekrakeel van Geldrop kwam pas in de 25e minuut, maar Jonas toonde zijn kwaliteiten. Kort hierna een vrije trap van Stef op het hoofd van Bram die de 2-0 binnen knikte. Met een uitval waren het de gasten uit Geldrop die mildeerde naar 2-1.Nog voor het rustsignaal was het Stein die een voorzet van Ben verzilverde. Na rust kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar en Ben himself wist de eindstand nog op 4-1 bepalen. Zaterdag uit naar laagvlieger RKDVC in Drunen waar winst gloort al zal Vincent dit nog zeker nuanceren.

Blauw Geel’38-2 – UDI’19-2 0-2
De woorden van trainer Youssef: “In de eerste helft een sterk Blauwgeel met veel balbezit en goede combinaties. Een paar goede mogelijkheden waaronder een terecht gekregen strafschop, helaas werd deze niet benut. Een oude voetbalwet treedt dan in en dan maakt de tegenstander hem wel. Een afgeslagen bal werd rand 16 meter knap ingeschoten. Daarna nog een 0-1. 2e helft eigenlijk het zelfde spelbeeld maar de kansen werden wat moeilijker gecreëerd. Onnodig balverlies op eigen helft zorgde ervoor dat tegen de verhouding de 0-2 werd gemaakt door UDI’19-2. Dit was de doodsteek. Blauwgeel probeerde nog de lange bal met extra stormrammen naar voren te sturen, het werd er niet beter op en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit, in het voordeel van UDI’19-2.