27 oktober 2019  LATE MAAR VERDIENDE GELIJKMAKER IN HEEMSKERK

Geplaatst op 27 oktober 2019 • 20:44 • NieuwsClubnieuws

LATE MAAR VERDIENDE GELIJKMAKER IN HEEMSKERK

A.D.O.’20 – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-1) 2-2.  Zondag 17 oktober de verre uitwedstrijd naar Heemskerk waar ADO‘20 de gastheer is. Extra vroeg vertrekken deze keer want de A2 tussen knooppunt Empel en knooppunt Deil is deze week voor het derde weekend op rij afgesloten dus een flinke omweg zal genomen moeten worden. Blauw Geel kwam vorig seizoen met een 2-2 gelijkspel, behaald met keihard werken en 70 minuten met 10 man spelend, terug naar Veghel. Het seizoen ervoor verloor men vrijwel kansloos met 4-2. Afgelopen weekend rust voor beide clubs, het weekend daarvoor had ADO’20 met 1-0 verloren in Echt bij EVV, Blauw Geel met 3-2 gewonnen in eigen huis van HSC’21. De Heemskerkers zouden dus gebrand zijn om in eigen huis te winnen en zo de aansluiting te behouden met de top en de ongeslagen thuisstatus tegen Blauw Geel daarmee in stand te houden. Blauw Geel wil natuurlijk een goed vervolg geven op de laatste winst en hopelijk met een punt of liever nog….. punten huiswaarts te keren. Trainer Niels v Casteren heeft keuze genoeg en voerde een wijziging door in de basis elf. Niels Wouter begon in de basis en Jeroen van Schoonhoven begon daardoor op de bank.

Blauw Geel oogde fris en gretig in Heemskerk en nam eigenlijk meteen het initiatief. In de vijfde minuut kan Zain Moghal al een prima voorzet afleveren die weliswaar door iedereen wordt gemist en dat was nu niet erg want door een vlagsignaal voor buitenspel van Zain werd ook afgefloten. In de 10e minuut een prima crosspass van Tom Dekkers op Joey Hellstern die met de bal naar de achterlijn kon opstomen. Hij zet vervolgens ook nog een prima voor waardoor Niels Wouters de bal eenvoudig kon binnen tikken: 0-1. In de 16e minuut een eerste dreigende aanval van de gastheren waarbij een bal wordt terug gelegd maar de bal gaat vervolgens voor het Veghelse doel langs waardoor de defensie de bal kan wegwerken. Het is inmiddels de 21e minuut als Koen van der Zanden net over de middenlijn de bal via een kluts voor zin voeten krijgt en op het ADO doel af kan met twee verdedigers in de achtervolging. Helaas krijgt hij de bal in een èèn tegen èèn situatie niet voorbij de ADO doelman die daarmee zijn team voor een grotere achterstand behoed. Het duel kabbelt voort en enigste vermeldingswaardige is misschien nog wel dat Daoud Bousbiba keurig de veters even strikt van doelman Ralph Vos. Zo vriendelijk en gemoedelijk kan het dus ook op het voetbalveld!! In de 29e minuut een enorme mistrap van Ruben Doesburg waardoor Niels Wouters letterlijk en figuurlijk door de lucht vliegt. Van opzet was geen sprake en dus bleef terecht een kaart achterwege. Verder weinig opwindends voor een van de doelen. Pas in blessuretijd veert het publiek weer op. Uit een vrije trap van ADO valt de bal via de kluts voor de voeten van een ADO speler en die kan de bal binnen tikken. De grensrechter heeft echter gevlagd en dus gaat het feestje niet door en wordt de ruststand 1-0 voor Blauw Geel.

In de rust blijft Tim Rerimassie geblesseerd in het kleedlokaal achter en zijn vervanger is Erik van Loon. In de 47e minuut een duel aan de zijlijn tussen Zain Moghal en Daoud Bousbiba. De bal lijkt ruim over de zijlijn maar een vlagsignaal volgt niet en Daoud Bousbiba slalomt verder zonder nog een goed ingrijpende Blauw Geler. Hij schiet ook nog met geluk de bal tussen de benen van doelman Ralph Vos door: 1-1. Op een zure en onverdiende manier valt zo de gelijkmaker. ADO heeft nu wel een overwicht en Blauw Geel wordt terug gedrongen. Een vrije trap van Blauw Geel in de 61e minuut levert niets op, twee minuten later komt de thuisclub zelfs op voorsprong. De bal wordt van achteruit diep gespeeld, doelman Ralph Vos komt uit en de defensie staat ook niet geheel goed zodat Nigel Daniels de bal kan binnen schuiven, een sliding van Tom Dekkers als laatste poging op een redding komt ook te laat: 2-1. Trainer Niels van Casteren grijpt in en begint met wisselen. Eerst wordt middenvelder Mark Dobbelsteen vervangen door aanvaller Danny Verbakel. Kort na zijn wissel is het Tom Dekkers die met een crosspass Danny Verbakel aan het werk zet en nadat hij het strafschopgebied was binnen gekomen schiet hij de bal echter rakelings voorlangs. De tijd dringt en in de 83e minuut komt de vijfde Veghelse aanvaller binnen de lijnen. Middenvelder Martijn van Kessel wordt vervangen door Jeroen van Schoonhoven en dus een alles of niets poging om nog een punt mee naar Veghel te krijgen. In de 87e minuut ontsnapt de thuisclub aan de gelijkmaker. Tom Dekkers neemt een vrije trap en zet voor op Danny Verbakel die vervolgens de bal aflegt op de mee opgekomen Erik van Loon. Hij schiet de bal snoeihard op doel maar raakt daarbij keihard de paal tot opluchting van alles een iedereen van ADO. Blauw Geel heeft ADO nu onder druk en corner na corner volgt. In de 88e minuut een corner met gevolgen voor de gastheren. Bij de tweede paal is het Joey Hellstern die de verdiende gelijkmaker binnen schiet: 2-2. Ook in de blessuretijd weer een Blauw Geel corner maar ditmaal werkt de ADO defensie de bal in paniek over het eigen doel met een nieuwe corner tot gevolg die uiteindelijk niets oplevert. In diezelfde blessuretijd nog een kans voor ADO wanneer Daoud Bousbiba een omhaal in huis heeft en de bal rakelings naast de voor Blauw Geel goede kant van de paal over de achterlijn gaat.

Het duel eindigt in een 2-2 en daarmee moeten beide partijen tevreden zijn. Het is gezien het spelbeeld van beide helften ook wel een terechte uitslag. Vorige uitgave van ADO- Blauw Geel eindigde ook in 2-2 met een late gelijkmaker door de gastheren, nu een late gelijkmaker van de gasten. Blauw Geel speelde een goede eerste helft en had weinig te duchten van ADO, in de tweede helft een betere thuisploeg die mocht profiteren van een foutje van een grensrechter. Gelukkig gerechtigheid met de 2-2 en een terugreis die toch wat prettiger aanvoelt dan na een nederlaag.

Volgende week weer een thuiswedstrijd voor Blauw Geel –op zaterdag- wat dan meteen een geweldig affiche is. Een derby tegen de huidige Koploper OSS’20 dat dan op bezoek komt. De ploeg van Trainer Kreekels won op zaterdagavond in dit weekend met 3-2 van HSC’21 en zette dus een zelfde resultaat neer dan Blauw Geel twee weken geleden tegen de Haaksbergers. De Ossenaren spelen eerst komende week nog in de 1e ronde van de KNVB beker tegen plaatsgenoot bvo TOP. De vraag daarbij zal zijn hoe ze uit die ongetwijfeld verhitte stadsderby komen….. Vorig seizoen eindigde de Noord Oost Brabantse derby tussen OSS’20 en Blauw Geel in Veghel in een boeiende 1-1. Eens kijken of het weer een boeiend duel kan worden waarbij de Blauw Gelen die thuisspelen liefst de punten in eigen huis kunnen houden…….

Zaterdag 2 november op het PWA, gaan we het zien.

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie (46e min. Erik van Loon), Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Mark Dobbelsteen (67e min. Danny Verbakel), Martijn van Kessel (66e min. Jeroen van Schoonhoven) , Sander Egmond,

Voorhoede: Joey Hellstern, Niels Wouters, Koen van der Zanden,

Scheidsrechter: Dhr. R. de Cock

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Steeg en Dhr. J. van der Ley

Kaarten: Geel:

ADO’20:   66e min. Marvin Boom, 86e min. Sam Nijman