23 september 2019  DIT KEER GEEN NEDERLAAG TEGEN DONGEN, WEL ZUUR PUNTVERLIES

Geplaatst op 23 september 2019 • 12:38 • NieuwsClubnieuws

DIT KEER GEEN NEDERLAAG TEGEN DONGEN, WEL ZUUR PUNTVERLIES

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – vv Dongen (1-0) 1-1.    Zondag 22 september, zomerse temperaturen in Nederland. Vandaag voor Blauw Geel weer een thuiswedstrijd. Tegenstander en gast is vv Dongen. Voor Blauw Geel altijd een ‘onprettige’ tegenstander en dat blijkt dan vooral uit de uitslagen tussen beide clubs. Beide clubs wisten vorig weekend een 1-1 uitslag neer te zetten. Blauw Geel deed dat in de derby in en bij Gemert, Dongen deed dus hetzelfde op bezoek bij en in Hoogland. De laatste drie seizoenen gingen de kanaries steevast met drie punten terug naar Midden Brabant. Dit seizoen wisten ze echter nog geen enkele overwinning in de boeken te spelen en Blauw Geel wist nog geen enkele nederlaag te incasseren dus waren de voortekenen voor dit duel niet ongunstig voor Blauw Geel…… Trainer Niels v Casteren besloot voor dit duel om te starten zoals hij dat in Gemert deed. Danny Verbakel dus in de basis, Jeroen van Schoonhoven begon daardoor op de bank, verder de vaste 10 namen.

Door: Antoine van der Cammen

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten maar de eerste dreiging was van de gasten. De Kanaries waren vandaag in het knal oranje gestoken en de wisselspelers hadden plaats genomen op de tribune, opmerkelijk want zo leek het alsof er geen reservespelers aanwezig waren, maar klaarblijkelijk is dat toegestaan. In de 2e minuut wordt een aanval afgevlagd a.g.v. buitenspel. Blauw Geel nam echter snel de regie over. In de vierde minuut een prima pass van Sjaak Egmond op Koen van der Zanden. De Dongense doelman voetbalt echter goed mee en komt uit waardoor hij zijn doel verkleind en daarmee de bal via zijn lichaam over de achterlijn tot corner verwerkt. Dongen probeert er sporadisch uit te komen maar is nauwelijks gevaarlijk. In de 13e minuut wordt een voorzet van Dongen door Ralph Vos gelost maar is er geen Dongense aanvaller in de buurt en kan Tom Dekkers de bal tot ingooi ruimen. Twee minuten later komt Mark Dobbelsteen achter de laatste Dongense linie in balbezit en heel Dongen reclameert voor buitenspel maar de bal kwam van een Dongen speler en dus had scheidsrechter Lensink dit prima gezien. Helaas lijkt Mark te besluiteloos zo alleen voor de Dongense doelman en hij raakt de bal ook niet goed waarna de Dongense defensie de bal alsnog kan ruimen. In de 17e minuut wederom een grote scoringskans voor Blauw Geel als Sander Egmond de bal heeft voorgezet naar Koen van der Zanden. In eerste instantie raakt hij de bal niet goed maar krijgt hij een herkansing maar nu schiet hij de bal over het doel. In de 21e minuut staat Tim Rerimassie aan de basis van een prima aanval. Hij gaat de combinatie aan met Danny Verbakel om vervolgens de bal terug te leggen op Mustafa Guler. Die haalt verwoestend uit maar de Dongense doelman heeft een pracht redding in huis voor zijn team en voorkomt daarmee een achterstand. Twee minuten later de volgende mogelijkheid als Ben van den Nieuwenhof prima voorbereidend werk verricht. Hij geeft de bal ook goed voor naar Danny Verbakel die op een paar meter voor de doellijn staat maar de bal niet goed weet te raken, of het te mooi wil afronden. De bal verdwijnt helaas voorlangs over de achterlijn. Blauw Geel blijft het gebeuren bepalen, van Dongen aanvallend geen enkel noemenswaardige aanval te melden. In de 32e minuut valt dan de al lang niet meer onverdiende 1-0. Sander Egmond bediend Danny Verbakel op zijn wenken door het hart van de Dongense defensie en Danny rond alleen voor de doelman nu in de verre hoek prima af. Een terechte voorsprong gezien de krachtsverhoudingen en het spelbeeld. In de 36e minuut is het dezelfde Danny Verbakel die de gasten bijna in het zadel helpt. Aan de zijlijn lijd hij namelijk wel heel simpel balverlies. Anouar Moukouh komt na de voorzet goed voor Zain Moghal maar raakt gelukkig de bal totaal niet goed zodat Ralph Vos de bal gewoon kan pakken. Op slag van rust weer een prima Blauw geel aanval maar de eindpass is niet secuur genoeg en de aanval strand in schoonheid. De 45e minuut staat al op de klok als Blauw Geel nogmaals een goede aanval produceert. Sander Egmond komt op links in balbezit en hij had zelf misschien kunnen schieten maar speelt de bal nu breed af op de opgekomen Zain Moghal. De bal verdwijnt na het schot van Zain helaas in het zijnet. Het rustsignaal volgt en Blauw Geel heeft verzuimd om verder afstand te nemen van Dongen, van Dongen voor de rust totaal geen gevaar.

Twee ongewijzigde teams keren terug van de rust. Voor Dongen is uiteraard nog alles mogelijk want het staat slechts met een doelpunt achter, Blauw Geel creëerde genoeg kansen maar benutte er te weinig en dus ook voor hen nog van alles mogelijk. In de 52e minuut weet Koen van der Zanden een corner over te houden aan de aanval maar was er ook appel voor hands binnen de zestien meter. Scheidsrechter Lensink liet doorspelen wat terecht was want de Dongense verdediger had zijn armen langs zijn lichaam en maakte ook geen beweging naar de bal, dus slechts een corner. Mustaf Guler levert een goede corner af die gevaarlijk is voor het doel maar de bal wordt nog weg gewerkt. De rebound komt echter weer in zijn voeten en Mustafa schiet de bal op doel maar raakt de buitenkant de van paal, overigens zat de doelman goed in de korte hoek. Maar Dongen ontsnapt. Dongen wil nu duidelijk iets meer naar voren voetballen en is wat feller. In de 54e minuut is het Anouar Moukouh die op doel kan schieten maar de bal op de vuisten van doelman Ralph Vos ziet belanden, Tom Dekkers zorgt verder voor opruiming. Het is de 59e minuut als Blauw Geel weer een prima aanval op de mat legt. Ben van den Nieuwenhof geeft uiteindelijk de bal nog mee aan Zain Moghal. Hij zet voor vanaf de achterlijn en de bal komt bij Sander Egmond. Helaas heeft Sander te veel tijd nodig om de bal te controleren of af te ronden waardoor het gevaar voor Dongen weer geweken is. In de 76e minuut een duel aan de zijlijn waarbij Zain Moghal een overtreding maakt op Mart van Bree. Terecht een fluitsignaal voor een vrije trap voor Dongen maar scheidsrechter Lensink mist volkomen, of beoordeeld volkomen verkeerd, een duidelijk elleboog stoot van Mart van Bree tegen Zain Moghal. Hier had een rode kaart gegeven moeten worden en zoals later zal blijken het enige missertje van de verder prima leidende scheidsrechter. Dongen zwijnt dus en mag verder met 11 spelers. In de minuut daarna de eerste echte grote kans in deze wedstrijd namens de gasten. Sander Egmond leid door onnodig balverlies deze aanval in. De rappe Roshendley Saez kan op de flank er van door en snijd schuin het strafschopgebied binnen om vervolgens op doel te kunnen schieten. Ralph Voss kan met zijn vingertoppen de baan van het schot voldoende veranderen zodat de bal tergend langzaam voor Blauw Geel aan de goede kant van de paal over de achterlijn verdwijnt. Dit was de grootste kans voor de gasten tot dan toe. In de 80e minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied bij Dongen na een handsbal van Luuk Hultermans. Mustafa Guler schiet de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Dongen ruikt zijn kans op meer dan een nederlaag en in de 85e minuut ontsnapt Blauw Geel aan de gelijkmaker. De afronding van Mart van Bree laat veel te wensen over en de inzet is uiteindelijk niet gevaarlijk. Toch komt de gelijkmaker er. In de 87e minuut is het Roshendley Saez die op de linkerflank weg kan om vervolgens ook nog Ralph Vos kansloos te laten: 1-1. Blauw Geel was de laatste minuten volledig de controle kwijt en sommige spelers leken er ook behoorlijk conditioneel door heen te zitten. Het duel eindigt heel teleurstellend in een 1-1.

Blauw Geel heeft weer niet weten te winnen in eigen huis van Dongen maar na drie opeenvolgende nederlagen –eerder tegen Dongen- werd in ieder geval niet verloren. Het verlies van twee punten is totaal aan zichzelf te wijten. Het niet benutten van de geboden en gecreëerde kansen is de ploeg, net als vorig weekend, opgebroken. Daar waar vorig weekend nog met een punt te leven viel zal dat gevoelsmatig met het punt tegen Dongen anders zijn. Dongen was voor de rust totaal ongevaarlijk en ook na de rust tot aan de 75e minuut had Blauw Geel niets te duchten. Geheel onnodig en dus zuur puntenverlies vandaag in eigen huis. Maar voor dit seizoen staat er nog steeds een 0 achter nederlagen.

Komende woensdag weliswaar geen competitieverplichtingen maar wel een officiële wedstrijd en wel in de tweede – en laatste- voorronde van de KNVB-beker. In eigen huis mag Blauw Geel het gaan opnemen tegen tweede divisionist De Treffers uit Groesbeek. Een heel mooi affiche met op het spel dus een plaats in de eerste ronde van de KNVB beker. Voor die eerste ronde is de loting ook al verricht en de winnaar van het duel heeft een thuiswedstrijd geloot tegen niemand minder dan FC Twente.

Een heel mooie motivatie lijkt me om alles voor te geven en proberen uit alle macht om De Treffers te verslaan zodat vervolgens dus de ere-divisionist uit Enschede in Veghel op bezoek mag komen.

Woensdagavond 25 september, aanvang 20.00 uur. Kom onze mannen steunen!!!!

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Mustafa Guler (89e min. Jamey Raas), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,

Voorhoede: Danny Verbakel (66e min. Jeroen van Schoonhoven), Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. J. Lensink

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. van Dijk en Dhr. M. Klaare

Kaarten: Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 88e min. Zain Moghal