27 maart 2019  Peters Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 27 maart 2019 • 7:55 • NieuwsClubnieuws

Zondag sleurde Blauw Geel’38 Jumbo een puntje uit het duel in Heemskerk met ADO’20. Bijzonder knap omdat de formatie van Niels het een uur lang met tien man moest klaren na de rode kaart voor Sjaak Egmond. Na een snelle achterstand was het Tim die zich opnieuw als goalgetter manifesteerde en twee maal scoorde. Zondag komt Quick uit Den Haag naar Veghel. Een paar jaar geleden speelde Blauw Geel’38 juist tegen dit team de kampioenswedstrijd. Mooi duel op voorhand waar zeker kansen liggen, dat sowieso.

Door: Peter Kuijpers

Afgelopen zaterdag was er de traditionele feestavond voor alle vrijwilligers van Blauw Geel’38/Jumbo. Het was heel druk waardoor de weinige thuisblijvers ongelijk kregen. Om klokke 21.00 uur begon jeugdvoorzitter Coen aan zijn toespraak. De Peter van Zoggel aanmoedigingsprijs was dit keer voor Esther vakkundig om de tuin geleid door trainers en begeleiding. Esther, ikdoeallesinlooppas.nl is een verrijking voor de club met haar ideetjes en inbreng. Mijn taalbagage is in dit geval te mager om tot een creatievere vondst te komen om haar te duiden. Prima keuze waar iedereen wel achterstond. De volgende keuze was de ‘Vrijwilliger van het jaar’. Coen en later voorzitter Edwin verwoordde het prima door te stellen dat de gekozenen model stonden voor alle vrijwilligers bij deze club. De keuze commissie kende dit jaar de prijs toe aan Herman de Wilde waar iedereen wel achter kon staan. Een workaholic in het kwadraat. Herman komt van oorsprong uit Vaassen op de Veluwe. Een rustiek dorp waar Henk Wijngaard ooit zijn legendarische ‘Met de vlam in de pijp’ componeerde. Wie dacht dat ze aan de Oostkant van de Veluwe alleen maar koeien omduwen slaat de plank goed mis. Herman was daar al 20 jaar geleden al een actief baasje, maar nu al weer geruime tijd in Veghel en daar zijn ze blij mee bij Blauw Geel’38. Tot slot was de verrassing voor Suus ook leuk. Totaal onverwacht werd ze onderscheiden als lid van verdiensten van de club en daar is niets mis mee. Hoe de rest van de avond verliep moet ik u schuldig blijven, maar zo te horen was het best gezellig en waarom ook niet.

JO 19-1 moet bikkelen voor de winst op DVC’26 2-1

Blauw Geel’38 had bijzonder veel moeite met het bezoekende DVC’26. Na dertien minuten opende Bram de score door zijn voet net iets eerder tegen de bal te zetten dan een Doetinchems been. Kort na dat doelpunt was het Melle die op aangeven van Ben (mooie solo) de 2-0 binnenschoot. De stand vertekende de realiteit wat en gaf een verkeerd beeld van de wedstrijd. Nog voor rust was het DVC’26 dat eindelijk en dik verdiend op 2-1 kwam. Na rust werd de wedstrijd er niet beter op. Nadat Melle op de paal ramde kreeg Blauw Geel’38 nog een dikke mogelijkheid maar het verschil bleef één doelpunt. Thomas viel uit en voor hem kwam Bram Verbeet. Met nog een kans voor de bezoekers uit Doetinchem die rakelings voorlangs ging kwam het verlossende einde. Blauw Geel’38 JO 19 is komende zaterdag vrij. Het blijft de afgetekende koploper en maakt zich op voor het treffen op 6 april in Malden tegen middenmoter UNION 19-1.

JO 17-1 boekt fraaie zege uit bij DZC’68 0-3
Na een ruim een uur karren werd het in Doetinchem een succesvolle middag. Het werd een afgetekende 0-3 zege waar ook de nul werd gehouden. Talip en Jeroen waren de schutters voor rust. Nadat Ayoub er in de tweede helft 0-3 van maakte was het over met de gastheren. Mooie zege de juiste vorm is weer in zicht. Zaterdag speelt JO 17-1 thuis tegen UDI’19 waar uit nog met 5-0 van werd verloren. Ik ken supporters die al met de rust vanaf parkzicht naar Veghel waren vertrokken. Zaterdag kan die vernedering te niet worden gedaan waar om 15.00 uur wordt afgetrapt.

JO 15-1 wint met 3-1 van DVV uit Duiven
Blauw Geel’38 voorzag zich binnen acht dagen van zes punten. Na de winst bij UDI’19 werd ook zaterdag het bezoekende DVV aan de Veghelse zegekar gebonden. Tim en Noah scoorden voor rust. Na rust kwam DVV terug naar 2-1, maar Ryan had het laatste woord en bepaalde de eindstand op 3-1. Noimin was vooral te spreken over het goede spel van zijn team, zulke wedstrijden hebben we nodig. Voor Aybars liep de wedstrijd vervelend af met een scheurtje in zijn onderlip, maar dat is over twee weken tegen UNION in Malden weer genezen.

JO 13-1 verliest ruim van Helmond Sport 2-6
Het blijft tegen de sterke BVO’s vaak een zware klus. Ook zaterdag bleken de Helmonders de sterkste. Floris scoorde vóór rust en Joris in de tweede helft, maar aan het verlies was niet te ontkomen. Zaterdag heeft JO 13 geen competitie verplichtingen. Een week later op 6 april volgt het uitduel naar JVC Cuijk en daar liggen winstkansen.

Blauw Geel’38 reserves keren met één punt terug uit Vierlingsbeek
Het werd voor de reserves bij Volharding een zware missie. Toch was het veldspel van Blauw Geel’38 prima. Alleen de individuele foutjes waren de oorzaak van de tegendoelpunten. De ruststand op Sportpark Soetendaal was 1-0 in het voordeel van Volharding. Paulo en Tijn waren de maker van de twee doelpunten na rust, wat een 2-2 eindstand te zien gaf. JO 17 keeper Jonas Florusse stond zijn mannetje en hield de Veghelaren in de race. Volgende week is Blauw Geel38-2 vrij en op 7 april naar Bekkerveld in Heerlen.