25 september 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 25 september 2018 • 14:59 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38

Er gebeurde weer van alles op de velden, maar zeker ook ernaast. Zondag werd het een druilige dag die maar een bui kende: van 10 uur tot 18.00 uur met 19 mm regen in mijn metertje achter in de tuin. Zaterdag genoten van JO 17-1 met de 5-1 zege op Orion. JO 19-1 moest uit naar Margriet maar de velden rond de bekende spoorwegovergang en de school in Oss verklaarde al het voetbal taboe voor zaterdag. Dit alles natuurlijk vanwege het vreselijke drama op de spoorwegovergang met een Stint bakfiets en vijf personen waaronder vier jonge kinderen. Was zondag bij Heeswijk – Berghem Sport en dan merk je dat iedereen van de bezoekers uit Oss wel verwantschappen vertoont met een van de betrokkenen. Heb ook drie ex Blauwgelers aan het werk gezien. Gerke van den Akker, Coen van Beljouw en Coen van Zutven die allen een ruime voldoende haalden in het wat gelukkig gewonnen duel met Berghem Sport.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/JUMBO verliest voor de vierde maal
Voor de vierde maal achtereen ging de formatie van Niels van Casteren onderuit in een competitiewedstrijd. Opnieuw speelde de wedstrijd tegen UNA zich af in de regen zoals dat afgelopen seizoen eveneens op zaterdagavond het geval was. Antoine van der Cammen heeft het al prima verwoord. Niels schuift en zoekt met zijn selectie om een antwoord te vinden op dit matige begin. Zelf zegt hij: “Het zijn nog 29 wedstrijden en dat gaat goed komen.” Zondag speelt Blauw Geel38/jumbo uit naar JVC Cuijk dat zondag met 1-0 verloor bij het sterke TEC. Vorige seizoen werd het een 1-1 gelijkspel en was de scheidsrechter Lorenzo Cairo. Hoe toevallig is hij zondag opnieuw op de Groenendijkse kampen de man is die het sportief voor het zeggen heeft.

Blauw Geel’38-2 sleept eerste winst over de streep 3-2
De reserves met flinke inbreng van de eerste selectie deden het prima in de eerste wedstrijd van het seizoen. Someren werd in de ultieme seconden van de wedstrijd verslagen door een doelpunt van Erik van Loon. Desley Schilders schoot Blauw Geel’38 op voorsprong . Someren maakte gelijk maar Milan Raijmaekers bracht Blauw Geel’38 weer op voorsprong. Heel veel kansen van Blauw Geel’38 kant bleven onbenut en dan treed de ijzeren wet in werking dat de tegenstander gaat scoren wat prompt gebeurde. In de 93e minuut bleek er toch nog rechtvaardigheid in deze wereld te bestaan nadat Erik van Loon een bal uit een corner met de borst binnenliep.

JO 17-1 start het seizoen goed, showtime na rust tegen Orion
Hij was er niet zeker van. Wie? Geert Scheepers trainer van JO 17-1 bij Blauw Geel’38. Geert: “Kijk we winnen in de voorbereiding en beker alles. Maar wat zegt het, wat zijn die zeges waard als je in de competitie dat niet voort kunt zetten” Het duel met Orion uit Nijmegen kwam in de eerste helft ook niet echt goed los. Alleen werd de doelman van Orion, die zich steeds een beetje provocerend opstelde tussen de middenlijn en rand zestien, (wat daar de reden van was?) goed op zijn nummer gezet door Marko. De aanvaller van Blauw Geel’38 was het die de bal over de doelman heen lobde waarna Niels af mocht ronden naar 1-0. De fysiek sterke Nijmegenaren die in de eerste helft lang niet slecht speelden kwamen op 1-1, maar nog voor rust werd het 2-1 door Marco. In de tweede helft kwam JO 17-1 pas goed los soms met fraaie staaltjes voetbal. Marco, Talip en Halil schoten Blauw Geel’38 naar een 5-1 winst. Prima kennismaking met de Derde Divisie. Zaterdag gaat de reis uit naar Geldrop dat met 6-0 verloor bij OJC Rosmalen. Wat zeggen deze uitslagen? Voorlopig niets en over vijf wedstrijden maken we de balans op.

JO 15-1 start met een puntje uit bij De Treffers in Groesbeek 3-3
Een prima resultaat vond trainer Noimen de 3-3 van zijn team bij De Treffers. Het werd 0-1 door Aybars, maar al snel werd het gelijk en nam De Treffers een voorsprong. Amir kreeg ook nog eens rood voor het vloeren van een doorgebroken Groesbeker en toen waren het nog maar tien. Daarom des te knapper dat Blauw Geel’38 na rust het heft in handen nam. Tijmen scoorde de gelijkmaker en Hamouda kopte Blauw Geel’38 op voorsprong. In het laatste kwartier hervond De Treffers zich en kwam gelijk. Een verdiende gelijkmaker die de verhoudingen prima weergaf vond trainer Noimin. Zaterdag om 11.30 uur al komt Theole op bezoek die thuis met 1-3 verloren van het bezoekende Bennekom.

JO 13-1 knullig de boot in tegen profclub MVV 2-5
Blauw Geel’38 JO 13-1 hield lang stand en was zelfs na de 2-2 opzoek naar de winnende maar dat pakte anders uit. Aan het einde viel de score aan de andere kant en liep MVV alsnog naar winst. Bijzonder jammer en hard gewerkt. De doelpunten van Blauw Geel’38 werden beiden gemaakt door Daan. Komende zaterdag gaat de reis naar Sportpark Kaalheide van Roda JC waar om 11.30 wordt afgetrapt.

Vrouwen verliezen bij ASV in Aarle Rixtel met 2-1
De eerste competitiewedstrijd liep uit op een grote teleurstelling voor vrouwen 1. Onze correspondent spreekt van een zéér matige eerste helft die een 1-0 achterstand bracht. In de tweede helft heerste Blauw Geel en was het Esther die gelijk wist te maken. Jammer dat de concentratie bij de Veghelsen wegviel na de gelijkmaker en ASV weer op voorsprong kwam. Esther was het opnieuw die de 2-2 binnenschoot, maar volgens de grensrechter en scheidsrechter in buitenspelpositie wat volgens de lezing van de trainers zeer discutabel was. Een valse start dus. Kans op revanche als zondag Sparta’25 naar Veghel komt. Datzelfde Sparta’25 dat zondag met 6-1 van Venhorst won dus zo vanzelfsprekend is die uitslag nog niet.

Tot slot een Verhaal over Groesbeek
Groesbeek is al sinds decennia een voetbal bolwerk. Toen supporters nog met een dikke sigaar langs de lijn naar voetbal keken en moeders thuis genoten van Peyton Place, waren er in Groesbeek diverse clubs die de toonaangevend waren in Nederland: De Treffers en Achilles’29. Niet bang om de portemonnee te trekken met geld wat naar verluidt kwam van koppelbazen die personeel in Duitsland wegzette voor de bouw van onder anderen de Olympische spelen in München. De tijden voor Achilles’29 zijn voorbij de club verkeert in zwaar weer en leeft naar verluidt op de rand van een faillissement. De Treffers is nog steeds een grote club met een behoorlijk budget spelend in de Tweede Divisie. Een van de weinige clubs die echte skyboxen heeft laten bouwen voor de sponsoren en steeds op moeten boksen tegen het machtige zaterdagvoetbal. De opa van keeper Sebastiaan de Schouwer, Piet, is een van de weinige of wel de enige (import) Veghelaar die daar ooit in het eerste heeft gespeeld. Groesbeek telt momenteel zes clubs die allen in KNVB verband uitkomen. De Treffers (Tweede Divisie), Achilles’29 (Derde Divisie zaterdag) Germania (Derde klasse D) Rood Wit (Derde klasse D) (Groesbeekse Boys Vierde klasse E) en DVSG (Vijfde klasse E) En dat op een populatie van 17000 inwoners. Zes clubs die allen bij de plaatselijke slagers en bakkers aanbellen voor een advertentie in het clubblad. We geven het te doen voor ze. Op DVSG en De Treffers na zijn het vaak maar kleine clubs soms zelfs zonder jeugd en met een paar senioren elftallen. Dit verhaal doemt steeds op in mijn kop als er weer een elftal richting Groesbeek afreist. Daarvan bent u na het lezen hiervan nu deelgenoot.