23 september 2018  WEDEROM FORSE NEDERLAAG.

Geplaatst op 23 september 2018 • 20:52 • NieuwsClubnieuws

WEDEROM FORSE NEDERLAAG.

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO — U.N.A. (1-3) 1-4. Drie nederlagen op een rij, niet heel erg prettig zo in het begin van het seizoen. En dan komt kampioenskandidaat UNA uit Zeelst op bezoek dat uitgerekend vorig weekend in eigen huis op de broek kreeg van een ander titelkandidaat, TEC uit Tiel: 0-3. Blauw Geel verloor geheel kansloos in Oostzaan van OFC en ging met 4-1 de boot in. Deze zaterdagavond, de 22e september, dus een Brabantse derby en ondanks het misserweer was er behoorlijk wat publiek op het sportpark. Desley Schilders werd door Trainer Niels v Casteren nog niet bij de selectie genomen voor dit duel, Tom Beissel was helemaal nog niet beschikbaar maar verder kon hij van al zijn spelers gebruik maken.

Blauw Geel trapt af maar ziet al snel dat het initiatief naar de gasten gaat. Vanaf de aftrap druk op Blauw Geel en dat wordt in de 3e minuut al fataal. Over en weer getik, 3 a 4 keer, bij de achterlijn tussen Brahim Zaari en Edwin Huibers loopt verkeerd en de bal gaat over de achterlijn tot een corner. Uit die corner valt direct de 0-1 als Lex van Dijk binnen kopt. UNA gaat door en grijpt Blauw Geel meteen bij de spreekwoordelijke strot. In de 8e minuut is een vlagsignaal voor buitenspel de oorzaak dat een tweede UNA doelpunt niet doorgaat maar buiten de misserregen regent het ook voor UNA kansen. Brian Boogers komt oog in oog met Brahim maar moet in laatst genoemde zijn meerder erkennen, Jelle Schijvernaars kan net niet bij een voorzet, ondanks zijn lengte en kort daarna weer een goede voorzet die niet tot doelpunt kan worden gewerkt. Tussen door een afstandspoging van Mustafa Guler maar zijn inzet gaat nog behoorlijk hoog over. De 0-2 valt nog binnen het kwartier als wederom een gevaarlijk voorzet door Jean Claude van Aanholt niet op tijd kan worden weggewerkt en hij zijn tegenstander ten valt lijkt te brengen. Scheidsrechter Tunnissen is resoluut en kent een penalty toe en ondanks dat de overtreding niet fors was kent hij ook een rode kaart toe aan de Blauw Geler. Vriend en vijand is er over eens dat dit wat overtrokken is waar geel uiteraard ook of wel op zijn plaats had geweest. Jelle Schijvernaars voltrekt het vonnis. Blauw Geel komt met zijn tienen toch nog even terug mede ook omdat UNA het wat laat lopen. Joey Hellstern weet met zijn harde werken een corner af te dwingen. Mark Dobbelsteen brengt de bal in en Joey Hellstern kopt geweldig goed binnen: 1-2. Onder de bezielende leiding van Trainer Jeroen van Bezouwen wordt UNA weer luidkeels aangespoord de draad op te pakken en dit resulteert dan ook meteen weer in eenrichtingsverkeer. Een als voorzet bedoelde inzet, of misschien was het gewoon wel een doelpoging, van UNA beland op de kruising en even later wordt een voorzet van UNA door Mustafa Guler met de hand beroert. Scheidsrechter Tunnissen heeft het niet gezien of vond het niet opzettelijk. De inzet daarna beland op Brahim Zaari. Kort daarna moet Brahim Zaari weer handelend optreden om even daarna toch voor de derde keer te moeten capituleren. Jelle Schijvernaars schiet zijn tweede, UNA’s derde binnen: 1-3. Blauw Geel krijgt voor de rust nog een vrije trap op zo’n 20 meter voor het doel maar Mustafa Guler mikt de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Hidde van Dijk krijgt nog een mogelijkheid maar zijn inzet gaat via een hak over de achterlijn tot corner. Uit de corner is het Tim Rerimassie die vrijstaande bij de tweede paal tot een inzet kan komen maar ook hij ziet zijn inzet door een UNA verdediger tot corner verwerkt worden.

Na de rust een eentonig verhaal. UNA valt aan zonder dat het nog moet en dus weinig dwingend, Blauw Geel kan niet. In de 53e minuut komt UNA speler Louisben Jagt oog in oog met Brahim Zaari maar de klasse veghelse doelman redt. In de tegenaanval lijkt Sander Egmond alleen op het doel af te kunnen maar hij heeft met twee verdedigers in de achtervolging teveel tijd nodig voor een afronding. In de 55e minuut schiet Rob van Boekel de bal snoeihard op de vuisten van Brahim Zaari en tien minuten later wordt een voorzet bij de tweede paal goed ingekopt maar wederom is het Brahim Zaari die red. In de 73e minuut is een afstandspoging van de ingevallen Danny Verbakel geen probleem voor de UNA doelman. In de 81e minuut valt de 1-4. Wederom Jelle Schijvenaars kopt een voorzet binnen. Een minuut voor het einde van de officiële kan diezelfde Jelle Schijvenaars alleen doelman Brahim Zaari af maar gelukkig is de ingevallen Sjaak Egmond nog fit genoeg en kan hij hem afstoppen zodat er geen vijfde UNA treffer komt.

Blauw Geel verliest met 1-4 en dat is al fors en erg genoeg. Waar het aan ligt…. Wie het weet mag het zeggen. Aan werklust ontbeert het de ploeg niet. Wel lijkt het erop dat in de wedstrijden die verloren gingen dat de tegenstanders feller waren. Natuurlijk heeft Blauw Geel op TEC na bijna alle titelkandidaten nu gehad en Trainer Niels van Casteren blijft gelukkig rustig en optimistisch maar onder de supporters komt er toch al wel wat zweet in de handjes. De puntenachterstand op de meeste clubs in de middenmoot mag absoluut niet te groot worden en dus zullen er nu toch op korte termijn punten gehaald dienen te worden. Vier nederlagen op een rij kwam voor het laatst voor in het seizoen 2015-2016 toen men begon met vier (EHC, Gemert, DOSKO en DESO). Gelukkig kwam daarna een eerste puntje en werden het geen vijf nederlagen op een rij. Daarvoor moeten we nog verder terug in de geschiedenis en hopelijk komt daar op korte termijn geen herziening op. Volgende week de derby in Cuijk tegen JVC. Derby’s zijn altijd onvoorspelbaar dus een vijfde nederlaag op rij zou zo maar kunnen, winst zou dus ook zomaar kunnen. De Cuijkse ploeg verloor dit weekend met slechts 1-0 in Tiel van TEC. Ze staan met 6 punten uit vijf wedstrijden op een twaalfde plaats en worden met een nederlaag ook naar de onderste regionen getrokken, Blauw Geel moet winnen om al niet snel de aansluiting met de middenmoot te verliezen. Groot zijn dus de belangen aanstaande zondag ik Cuijk, spanning gegarandeerd!!!!

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Jean Claude van Aanholt, Edwin Huibers, Martijn van Loon (66e min. Sjaak Egmond), Tim Rerimassie,
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen (66e min. Danny Verbakel),
Voorhoede: Koen van der Zanden, Joey Hellstern (75e min. Rick Polman), Hidde van Dijk,

Scheidsrechter: Dhr. M. Vos
Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. Meints en Mevr. D. Snoeren
Kaarten: Geel: