26 augustus 2018  KLINKENDE SEIZOENSOUVERTURE IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 26 augustus 2018 • 21:09 • NieuwsClubnieuws

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – H.S.C.´21 (1-0) 3-0

KLINKENDE SEIZOENSOUVERTURE IN EIGEN HUIS

Zondag 26 augustus, speelronde 1 in de derde divisie zondag. Blauw Geel mocht in eigen huis aantreden tegen HSC’21 uit Haaksbergen. Beide ploegen hadden afgelopen woensdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen verloren en wel in de tweede voorronde van de KNVB-beker. HSC had in Staphorst van de plaatselijke zaterdaghoofdklasser verloren. Blauw Geel had na een slechte wedstrijd in eigen huis verloren van ook een zaterdaghoofdklasser sv Urk. Zaak voor beiden dus om de competitie aanvang niet te verliezen. Afgelopen seizoen had Blauw Geel in eigen huis met 4-2 gewonnen en ook in Haaksbergen was men met de winst vertrokken. Iets waardoor HSC gebrand was om te tonen dat men ook tegen Blauw Geel punten kon pakken.

Trainer Niels v Casteren kon weer beschikken over Edwin Huibers, die in het centrum van de defensie werd opgesteld en een dijk van een wedstrijd zou spelen. Naast hem werd Martijn van Loon geplaatst ten koste van Erik van Loon. Mark Dobbelsteen nam plaats op de bank. Koen van der Zanden mocht in de basis starten. Desley Schilders was nog geblesseerd, maar keuze genoeg dus voor Niels van Casteren.

Blauw Geel begon fel aan het duel en het thuispubliek hoefde niet lang te wachten alvorens men het eerste competitiedoelpunt kon toejuichen. In de 2e minuut speelt Hidde van Dijk de bal prima in de loop van Danny Verbakel die met een bekeken schuiver weet af te ronden: 1-0. Slechts drie minuten later krijgt Blauw Geel een tweede grote kans. Danny Verbakel speelt de bal het strafschopgebied in maar Sander Egmond krijgt de bal onvoldoende onder controle ter hoogte van de penaltystip waardoor hij oog in oog voor de doelman niet tot afronden kon komen. Twee minuten later komt een pass van Danny Verbakel op Sander Egmond helaas net te laat en liep Sander al in buitenspelpositie zodat een afronding niet meer nodig was. In de 9e minuut zowaar een kansje voor HSC’21 maar de inzet van Bas ter Hogt wordt met een zweefduik van aanvoerder en doelman Brahim Zaari onschadelijk gemaakt. Nog in dezelfde minuut is het weer aan de ander kant spannend. Koen van de Zander passt naar de buitenkant op Sander Egmond die vervolgens goed naar binnen komt. Zijn inzet gaat via de doelman op de paal om vervolgens door de doelman te worden gepakt. Een inzet even later, 14e minuut, van Tim Rerimassie gaat naast. In de 17e minuut een honderdprocent kans als Joey Hellstern de bal speelt op Sander Egmond. Het schot van Sander gaat weliswaar voorbij de doelman, richting tweede paal, maar ook naast het doel en net buiten bereik van Joey Hellstern waardoor die niet kan binnenglijden. In de 18e minuut drie corners achter elkaar voor de gasten maar verder levert het hen ook niets op. Blauw Geel blijft de bovenliggende partij en in de 26e minuut wederom een kansje. Jean Claude van Aanholt is op de flank goed mee opgekomen en zet prima voor. De kopbal van Danny Verbakel gaat helaas over het doel. In de 27e minuut een nog betere mogelijkheid. Mustafa Guler, hij veroverde vaak veel ballen, zo ook nu en laat Hidde van Dijk goed overnemen. Hij passt de bal naar de flank op Joey Hellstern die de bal voorzet naar de rand van het strafschopgebied. Koen van der Zanden heeft de tijd voor een doelpoging maar helaas gaat zijn bal net naast de kruising. In de 30e minuut lijkt zich een kansrijke counter te ontwikkelen voor de gasten maar Tom ter Hogt struikelt quasi over de bal in een 1 tegen 1 situatie. In de 32e minuut schiet Koen van der Zanden vanuit een bijna onmogelijke positie en gaat de bal hoog over. Daarna lijkt HSC beter in de wedstrijd te komen zonder echt gevaarlijk te worden. Een schotje op doel vanuit kansrijke positie in de 40e minuut is vermeldenswaardig maar geen enkel probleem voor Brahim Zaari. Een vrije trap van HSC twee minuten later wordt door Brahim Zaari ook gemakkelijk uit de benedenhoek gehaald. Het wordt een 1-0 ruststand voor Blauw Geel en dat is gezien het veldoverwicht en de kansen heel erg fortuinlijk voor de Haaksbergse ploeg.

Blauw Geel gaat na rust weer verder waar het was gebleven voor de 35e minuut voor de rust. In de 49e minuut neemt Danny Verbakel de bal over en via de flank stoomt hij op. Zijn voorzet bereikt Koen van der Zanden die behoorlijk vrij staat en tijd heeft maar helaas raakt hij de bal niet vol en is het een gemakkelijke prooi voor de doelman. Twee minuten later is het weer Danny Verbakel met een goede pass, ditmaal op Sander Egmond. Hij krijgt wederom een hele grote kans maar weer is het niet aan hem besteed en zin inzet gaat hoog voer het doel. Twee minuten later blokt de HSC verdediging een inzet van Hidde van Dijk. Van HSC nog steeds geen aandringen en dus gevaar terwijl met deze stand er ook niet kan worden meegenomen naar Twente. In de 56e minuut gaat een prima schot van Mustafa Guler en vijf minuten wordt zijn corner bij de tweede paal door Erik van Loon achterwaarts ingekopt maar gaat de bal net over de lat. Blauw Geel blijft dreigend maar de eindpass is soms niet op maat zodat HSC erger bespaard blijft. Dan volgt een periode met veel gele kaarten. Hele domme, zoals voor praten of de bal niet laten liggen, keeper hinderen maar waarbij de leidsman ook wat coulanter had kunnen zijn in deze sportieve wedstrijd van de twee ploegen. Tussen de gele kaarten ook nog een doelpunt. Het is de 75e minuut als Mustafa Guler een corner mag nemen. Hij schiet de bal uit deze corner bij de tweede paal ineens binnen en daar waar HSC twijfelt of de bal over de lijn is gegaan is de grensrechter zeer gedecideerd en wijst naar het midden: 2-0. Het duel lijkt nu beslist ook al omdat HSC onmachtig is. Het is de 78e minuut als HSC nog eens voor Brahim Zaari opduikt maar de inzet vanaf de rand van het strafschopgebied van Diego van der Weide is te slap en Barhim Zaari raapt op. Twee minuten later is een kopbal van Bas ter Hogt ook geen probleem voor Blauw Geel’s doelman. In de 82e minuut wordt een inzet van Danny Verbakel door doelman Jeffrey Brammer uit de hoek gebokst. Joey Hellstern had voorafgaand de bal prima verovert en via Hidde van Dijk was de bal bij Danny Verbakel gekomen. De 90e minuut was aangebroken als de ingevallen Rick Polman goed wordt aangespeeld zodat hij beheerst in de korte hoek kon afronden: 3-0. In blessuretijd krijgt HSC nog een kans om de spreekwoordelijke eer te redden maar de inzet van Diego van der Weide wordt in de korte hoek door Brahim Zaari gepareerd.

Blauw Geel herstelt zich van de midweekse zeperd. De uitslag van 3-0 is natuurlijk prima maar wie de wedstrijd heeft gezien weet dat het een mager afspiegeling is van de krachts- en kans-verhoudingen. Blauw Geel speelde de eerste 35 minuten een geweldige wedstrijd en verzuimde toen al de genadeslag toe te dienen. Na de rust pakte men die draad weer op waardoor de gasten geen moment aanspraak konden maken op meer. Een klinkende seizoenstart dus in het tweede jaar in de derde divisie.

Volgende week reist men naar Noord Holland waar aan de boorden van het IJsselmeer in het pittoreske Volendam de jonge garde van FC Volendam de gastheer is. Vorig seizoen acteerde zij in de derde divisie zaterdag en eindigde men op een zevende plaats. Jong Volendam speelde de eerste competitieronde al op zaterdagavond en men was in Echt bij EVV met 0-1 de winnende ploeg. Hopelijk weet Blauw Geel aan te knopen aan het spel en resultaat van vandaag zodat een lange reis niet voor niets zal zijn. Op de site van FC Volendam staat te lezen dat op zondag om 14.30 uur zal worden afgetrapt in het mooie Kras Stadion aan de Sportlaan.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Jean Claude van Aanholt, Edwin Huibers, Martijn van Loon (59e min. Erik van Loon), Tim Rerimassie,
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Hidde van Dijk,
Voorhoede: Koen van der Zanden (70e min. Yevghenni Marcelli), Joey Hellstern (87e min. Rick Polman), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer
Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. de Jong en Dhr. W. Linders
sv Blauw Geel’ 38: 64e min. Jean Claude van Aanholt, 70e min. Koen van der Zanden, 71e min. Mustafa Guler, 78e min. Tim Rerimassie, 81e min. Sander Egmond
H.S.C.’21: 73e min. Bas ter Hogt, 75e min. Bas Postma