10 juni 2018  Blauw Geel’38 JO19-1 klopt aan de poort van de derde divisie

Geplaatst op 10 juni 2018 • 10:32 • NieuwsClubnieuws

Blauw Geel’38 JO19-1 klopt aan de poort van de derde divisie

HELMOND – Met een 3-5 overwinning op Mierlo-Hout plaatste Blauw Geel’38 JO 19-1 zich voor de finale tegen Bennekom komende zaterdag. Al na 20 minuten koesterde de Veghelaren een 0-3 voorsprong en leek de wedstrijd beslist. Dat pakte anders uit en werd het alsnog een wedstrijd met een grote amusementswaarde, althans voor de neutrale toeschouwer(s).

Door Peter Kuijpers
Foto’s Gerard Beekmans

Veel supporters uit Veghel omzoomde het matige kunstgrasveld van Sportpark De Beemd in Mierlo waar Bram en twee maal Terry na twintig minuten een 0-3 score op het scorebord toverde. De bezoekers uit Veghel gingen er eens goed voor zitten want de speculaties voor een overwinning met dubbelcijfers kondigde zich overduidelijk aan. Met dikke kansen op 0-4 en zelfs 0-5 was het na een half uur Mierlo Hout dat via een gelukje de 1-3 kon realiseren, wat tevens de ruststand werd.

Strafschop
Blauw Geel ging er na rust niet beter op spelen. Er viel een groot gat tussen aanval en verdediging. Kansjes deden zich voor, maar ook Mierlo-Hout vertoonde zich vaker voor de neus van keeper Sebastiaan. Nadat de gastheren er 2-3 van maakte gingen ze er echt in geloven. Namen alle risico’s waar Blauw Geel’38 er via Terry 2-4 van maakte. Dit doelpunt maakte bij de bank van Mierlo Hout veel adrenaline los. De trainer van de gastheren kwam zelfs verhaal halen bij de bank van Blauw Geel’38. Een beetje was dat wel verklaarbaar. Terry kwam fraai de zestien binnen en vrij voor de Helmondse doelman werd hij gehaakt. Scheidsrechter Mulder floot voor strafschop. Maar omdat de bal alsnog in het doel belandde keurde hij het doelpunt toch goed. Aiiiiii, maar dat mag toch niet? Per saldo maakte het allemaal niet zoveel uit en bespaarde Mulder Mierlo Hout een rode kaart, dat weer wel.

Bennekom
Terwijl de Veghelse getrouwen, eindelijk weer teruggezakt op het plastic stoeltje van de knusse tribune, uitpufte werd het opnieuw spannend. Dit omdat Mierlo Hout op fraaie wijze er 3-4 van maakte met nog acht minuten te spelen. Waar was in hemelsnaam die slappe hap van Mierlo Hout gebleven dat zich gewillig naar 0-3 lieten voeren? Dat moeten velen, inclusief de Veghelse bank, zich hoofdschuddend hebben afgevraagd. Het was net een sprookje ‘Eind goed al goed’ met de 3-5 van Mert na solowerk van de ingevallen (JO 17) Melle. Zaterdag komt Bennekom naar Veghel en is JO 19-1 nog 90 minuten verwijderd van de Derde Divisie , maar dat geldt ook voor de gasten uit Bennekom.