2 oktober 2017  NEDERLAAG IN UTRECHT

Geplaatst op 2 oktober 2017 • 8:05 • ClubnieuwsSenioren

usv Hercules 1882 – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (1-1)  2-1. Blauw Geel trapte af op zondag 1 oktober in Utrecht tegen gastheer Hercules. Blauw Geel had twee overwinningen op rij geboekt, Hercules had twee nederlagen op een rij geleden. Met een punt minder op het conto dan Blauw Geel was winst dus eigen lijk een must voor de Utrechters. Een strakke harde herfstwind staat dwars over het veld en zal de beide ploegen zo nu en dan ook parten spelen. Trainer Niels v Casteren kon nog steeds geen beroep doen op Alexander Mols in de voorhoede en achterin niet op Martijn van Loon, Sten v Vessem kon weer op de bank plaats nemen na zijn blessure en op diezelfde bank zat ook voor het eerst Lucas Borato.

Net als in de uitwedstrijd bij Quick’20 kreeg de tegenstander van Blauw Geel de eerste grotere kans en dat al snel in de wedstijd. Was het in Oldenzaal binnen een minuut, in Utrecht binnen twee minuten. Brahim Zaari lijkt er inmiddels op bedacht en was alert zodat hij op tijd uit zijn doel was om erger te voorkomen. In de 5e minuut Blauw Geel’s eerste prima aanval maar de inzet van Mark Dobbelsteen ging huizenhoog over. Twee minuten later wordt een inzet van Joey Hellstern geblokt zodat de doelman de bal met een duik gemakkelijk uit zijn doel kan houden. In de 11e minuut ontsnapt aanvaller Tyrone Fonville aan de aandacht van de Blauw Geel defensie en lobt hij de bal als Brahim Zaari uitkomt. De lob is echter niet hoog genoeg en de Blauw Geel doelman kan er nog net bij. In de 19e minuut een ongelukkige actie van Desley Schilders als hij de bal samen met de Hercules speler over de achterlijn glijd. Scheidsrechter Schul ziet hierin een penalty en het is aanvoerder Jeffrey Vlug die het cadeautje uitpakt: 1-0. Drie minuten later wordt de stand alweer gelijkgetrokken. Een prima steekbal van Sander Egmond op Joey Hellstern wordt door laatst genoemde perfect afgerond met een subtiele lob: 1-1. Het spel golft wat op en neer zonder grote kansen. Pas in de 32e minuut weer een kans en wel voor Hercules. De afstandspoging wordt echter door Brahim Zaari al strekkend prima verwerkt waarmee hij een nieuwe achterstand voorkomt. In de 35e en 36e minuut twee keer dreiging vanaf Blauw Geel’s linkerflank als wel erg veel ruimte wordt gegeven voor voorzetten aan Hercules maar Blauw Geel houd stand. In de 43e minuut een aanval van Blauw Geel waarbij Sander Egmond de bal meegeeft aan Sam Strijbosch. Hij levert een prima voorzet af maar Joey Hellstern kan er net niet bij en Danny Verbakel ziet de bal achter hem langs gaan. Twee minuten later opnieuw een hele goede voorzet vanaf de rechterflank van Sam Strijbosch. Deze kan door Danny Verbakel worden gekopt en hij kopt de bal naar de tweede paal. De Hercules doelman moet met een uiterste krachtsinspanning de bal over de lat duiken zodat slechts een corner rest voor Blauw Geel.

Twee ongewijzigde teams na de thee. Wederom krijgen de gastheren de eerste riante kans. In de 47e minuut red Brahim Zaari eerst op een inzet om vervolgens te zien dat de rebound via de bovenkant van de lat achter gaat. Scheidsrechter Schul gaat steeds warriger fluiten en vaak in het voordeel van de thuisclub. In de 59e minuut wordt voor iedereen overduidelijk zichtbaar Sander Egmond binnen de beruchte lijnen met tweehanden omvergeduwd. Tot verbazing van alles en iedereen wuift de leidsman het weg. Hercules komt vooral in deze tweede helft goed weg met veel kleine overtredingen waar iedere kleine overtreding van Blauw Geel wordt terug gefloten. In de daarop volgende tegenaanval weet Hercules te scoren. Fouad Belarby krijgt net wat te veel ruimte en hij schiet van afstand prachtig binnen: 2-1. Blauw Geel moet nu op zoek naar de gelijkmaker. In de 61e minuut een prima pass van Desley Schilders op Danny Verbakel. Na controle van de bal legt hij prima af op de inkomende Joey Hellstern maar de poging is van te ver om de Hercules doelman toe een redding te dwingen. Trainer Niels van Casteren moet keuzes maken en slaat aan het wisselen. Da aangeslagen Joey Hellstern wordt als eerste vervangen, Emiel vd Sanden is zijn vervanger, en vervolgens maakt Sten v Vessem zijn rentree voor Sam Strijbosch waardoor Sjaak Egmond naar de rechterflank verhuist om de aanval te ondersteunen. Het levert Blauw Geel vooralsnog weinig op. In de 73e minuut krijgt Edwin Huibers geel voor een overtreding waar even daarvoor een overtreding op Emiel vd Sanden onbestraft bleef. In de 79e minuut moet Brahim Zaari dan weer handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen en hij doet dat weer met verve. In de 86e minuut dan het debuut voor Lucas Borato maar zijn speeltijd is te kort om nog verschil te kunnen maken. Wel is Blauw Geel nog dicht bij de gelijkmaker want in blessuretijd moet Hercules de bal nog voor de doellijn weghalen om de zege in eigen huis te houden.

Blauw Geel verliest in Utrecht daar waar een punt zeker tot de mogelijkheden behoorde. Een derde kleine nederlaag. Het harde weken is weer niet beloond en dat is heel jammer. Aanvallend was het wat magertjes en kleine foutjes worden achterin afgestraft. Doelman Brahim Zaari was wederom de man van de wedstrijd want hij had weer reddingen in huis om (meer) tegendoelpunten te voorkomen.

Volgend weekend geen wedstrijd op zondag maar op zaterdagvond. Dan komt medekoploper UNA uit Veldhoven naar Veghel. De ploeg uit Veldhoven speelde in de openingswedstrijd van het seizoen in Rosmalen gelijk tegen OJC maar wist alle overige wedstrijden in winst om te zetten. In deze speelronde kwam het met de schrik vrij in eigen huis tegen HSC’21. Het won in blessuretijd met 2-1 door een penalty tegen een nog met 9 speler spelend HSC’21. Een heel interessant duel dus, een derby misschien zelfs, komende zaterdag 7 oktober vanaf 19.30 uur tegen titelkandidaat UNA.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon (86e min. Lucas Borato), Sjaak Egmond,

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu, Sam Strijbosch (71e min. Sten van Vessem),

Voorhoede: Joey Hellstern (63e min. Emiel vd Sanden), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. Schul