21 december 2015  Volgende ronde gemakkelijk gehaald

Geplaatst op 21 december 2015 • 11:29 • Senioren

Blauw Geel’ 38/JUMBO 1 – RKSV Mierlo Hout 1  (3-0)  5-0. Blauw Geel had in de vorige ronde geen enkel probleem gehad met SV United en de vijfde-klasser met ruime cijfers opzij gezet. Mierlo Hout onder leiding van Cees Eekels had als tweedeklasser toch wel enigszins verrassend deze ronde gehaald. Het had in Heesch met liefst 0-3 gewonnen van het HVCH van Harrie Blokhuis, uitkomend in de eerste klasse. Onderschatting zou wel eens gevolgen kunnen hebben. Zo’n 150 toeschouwers waren naar het Prins Willem Alexander Sportpark gekomen en zagen op deze zaterdagavond de 19e december een flink gewijzigd Blauw Geel.

Foto’s: Gerard Beekmans

Trainer Erwin van Breugel durfde het toch aan om maar met 7 spelers te starten die de afgelopen weken veelal in de basis hadden gestaan. Achterin 1 mutatie waar op de linksback positie Furkan Guler mocht starten, op het middenveld Desley Schilders en voorin Nicky Scheepers en Rudy maakten de elf compleet. Eerste gevaar was namens de gasten in de 4e minuut als Jeffrey Vendrig lastig wordt aangespeeld en hij de bal in de voeten van een tegenstander speelt. Op de inzet van diezelfde tegenstander reageert hij echter adequaat en houd Mierlo Hout slechts een corner over. In de 9e minuut gaat een inzet van Desley Schilders langs en vierminuten later wordt een omhaal van Mierlo Hout recht in de handen van doelman Jeffrey Vendrig gespeeld. In de 15e minuut volgt het eerste doelpunt. Een pass op maat van Gerke vd Akker naar Danny Verbakel die vervolgens versneld en goed afdrukt: 1-0. In de 21e minuut kopt Nicky Scheepers een voorzet goed terug op de inkomende Sten v Vessem maar helaas besluit laatst genoemde in het zijnet. De 2-0 volgt in de 34e minuut. Na een vrije trap weet Mierlo Hout de bal weg te werken maar is het Martijn v Loon die de bal krijgt aangespeeld en met een mooie uithaal van afstand laat hij de doelman kansloos. De 3-0 volgt nog voor de 40e minuut, in de 38e om precies te zijn. Het is de tweede van Danny Verbakel die beheerst afrond nadat de Mierlo Houtse defensie de bal niet weg weet te krijgen. In de 41e minuut een vlotte, snelle en mooie aanval van Blauw Geel waarbij uiteindelijk Freek Langermans een goede voorzet in huis heeft maar Nicky Scheepers de bal net naast het doel kopt. In de 44e minuut voorkomt Jeffrey Vendrig met een mooie redding een doelpunt voor de gasten zodat de ruststand 3-0 wordt.

Na rust zal een weinig enerverende tweede helft te zien zijn. Mierlo Hout is niet bij machte, Blauw Geel weet dat het doel is bereikt. In de 47e minuut is er nog bijna een doelpunt voor Blauw Geel. Nicky Scheepers verlengd een bal prima op Danny Verbakel. De Mierlo Houtse doelman komt uit maar Danny kan de bal voorbij de doelman krijgen alleen is die te zacht zodat een verdediger tijd genoeg heeft om de bal nog ruim voor de doellijn op te pikken. Dan gebeurt er bar weinig en is er pas weer iets noemenswaardig te melden in de 74e minuut als Danny Verbakel na een mooie aanval de bal net naast het doel deponeert. Toch voert Blauw Geel de score nog verder op. In de 84e minuut kopt Nicky Scheepers de 4-0 binnen na een goede voorzet van Freek Langermans. Mierlo Hout stond toen al vier minuten met zijn tienen op het veld nadat een speler geblesseerd was uitgevallen en men geen wissels meer had. In de 85e minuut gaart een inzet van Sten v Vessem nog net naast maar in de 89e minuut is het wederom Nicky Scheepers die doel treft: 5-0.  Een toch wel verrassend gemakkelijke overwinning voor Blauw Geel op Mierlo Hout. Ondanks een op een behoorlijk wat plaatsen gewijzigd team had men geen kind aan de tweedeklasser. Het doel is bereikt en men haalt de volgende ronde. Evenaring van het resultaat van de vorige jaargang is nog steeds mogelijk. Wat de volgende ronde zal brengen is nog niet bekend maar gezien de uitslagen zal de tegenstand wel eens veel zwaarder kunnen worden. Dat voor later, nu eerst de kerstdagen en oud en nieuw en dan eind januari bij ijs en weder dienend weer een competitiewedstrijd en wel thuis tegen Gemert. Iedereen Fijne feestdagen en een goed begin van 2016 toegewenst.

Doel: Jeffrey Vendrig

Achterhoede: Freek Langermans, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Furkan Guler (59e min. Coen van Zutven),

Middenveld: Stefano Verburg, Desley Schilders, Sten v Vessem,

Voorhoede: Danny Verbakel (82e min. Sami Kutlu), Nicky Scheepers, Rudy Pelhan (75e min. Slobodan Pupovac),