23 november 2015  Via veredeld trainingspartijtje naar de volgende ronde.

Geplaatst op 23 november 2015 • 12:48 • Senioren

SV United – Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-7)  1-14. Na een vrijlot in de eerste ronde was via loting bepaald dat Blauw Geel op zondag 23 november zou moeten afreizen naar Wanssum, gemeente Venray. Op Sportpark De Meulebeek, met een prachtig clubgebouw, was de tegenstander fusie club SV United uitkomend in de vijfde klasse. De voetballers uit Wanssum en Meerlo hadden de poule fase overleefd door o.a. derde klasser Stormvogels ’28 en vierde klasser vv Heijen achter zich te laten. Vooraf aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers in Parijs en een overleden clublid van de fusieclub. Bij Blauw Geel enkele wijzigingen. Stijn de Looijer begon in de basis en voorin op twee posities ook twee ander namen dan normaal gesproken. Rudy Pelhan en Stefano Verburg maakte hun opwachting in de basis elf. Het zou een doelpuntenfestijn worden en daarmee uiteraard een eenrichtingsverkeer.

Er waren zeker mooie aanvallen te zien van de Blauw Gelen tegen de dapper strijdende en hardwerkende gastheren. Een ongelijke strijd waarvan al snel duidelijk werd dat er geen verassing zou plaats vinden en alleen de vraag bleef staan tot het laatste fluitsignaal: hoe hoog loopt de score op?? Met rust was de stand:0-7:

4e minuut: 0-1, vanuit een corner kopbal Gerke vd Akker op de lat, rebound benut door Stefano Verburg. Na het vroege openingsdoelpunt miste Desley Schilders nog en open kans in de 6e minuut en werd een mooie inzet van Danny Verbakel in de 8e minuut net over de lat getikt.

11e minuut: 0-2, Danny Verbakel met een inzet door de benen van de doelman.

15e minuut: 0-3, Vrije trap van Mustafa Guler op de rand van het strafschopgebied prima over de muur buitenbereik van de doelman.

In de 16e minuut een doelpunt van Stijn de Looijer niet gehonoreerd, waarschijnlijk voor gevaarlijk spel.

21e minuut: 0-4, Rudy Pelhan legt onzelfzuchtig af op Desley Schilders die binnen tikt.

In de 29e minuut een inzet van Danny Verbakel op de paal.

30e minuut: 0-5, Rudy Pelhan rond een voorzet van Danny Verbakel goed af.

35e minuut: 0-6, Stijn de Looijer rond een mooie combinatie door het hart van de sv United defensie prima af.

42e minuut: 0-7, tweede doelpunt voor Stefano Verburg.

Rust.In de rust blijft Stijn de Looijer in de kleedkamer achter en zijn vervanger is Slobodan Pupovac.

47e minuut: 0-8, Danny Verbakel staat geheel vrij op de rand van het strafschopgebied en rond beheerst af.

48e minuut: 0-9, Slobodan Pupovac kopt een voorzet goed binnen.Bij het elektronische scorebord gaat het even mis en niet alleen de stand wordt op 0-9 gezet, per ongeluk wordt de tijd ook al op 60e minuut gezet waarbij de omroeper bericht dat ze er bij sv United alles aan willen doen om de score onder de dubbele cijfers te houden…… Als de echte zestigste minuut is aangebroken en de tijd op het scorebord weer verderloopt volgt de 0-10.

Slobodan Pupovac tekent hiervoor en het scorebord geeft nu aan 0-0. Murat Korkmaz wordt na het doelpunt en voor de aftrap van United vervangen door Nicky Scheepers.

61e minuut: 0-11,  Rudy Pelhan scoort op aangeven van Nicky Scheepers.

72e minuut: 0-12,  Rudy Pelhan rond beheerst af.

Mustafe Guler wordt na het doelpunt en voor de aftrap van United vervangen door Yassine Boulghalgh.

83e minuut: 0-13, Prima kopbal van Danny Verbakel. Zowaar een paar speldeprikken van sv United en luid gejuich, meer gejuich als bij alle Blauw Geel doelpunten samen, in de kantine als de ploeg in de 87e minuut de spreekwoordelijke eer weet te redden: 1-13.

90e minuut: 1-14 door degene die het openingsdoelpunt wist te maken en uiteindelijk dus ook het laatste doelpunt van het duel: Stefano Verburg. Blauw Geel behaald de volgende ronde in een eenvoudig en eentonig duel zonder enige spanning. Dat was natuurlijk ook niet te verwachten en de uitslag gaat de boeken in. In de volgende ronde treft men tweedeklasser Mierlo-Hout. De ploeg staat onder leiding van Cees Eekels en verraste vandaag eersteklasser HVCH  in eigen huis onder leiding van Harry Blokhuis met 0-3. Dat wordt dus ander koek maar zeker geen onmogelijke opgave voor Blauw Geel. Laat van onderschatting echter geen sprake zijn anders kan men wel eens onaangenaam verrast worden…..

Doel:  Jeffrey Vendrig

Achterhoede:   Martijn v Loon, Gerke vd Akker,  Desley Schilders,  Coen v  Zutven,

Middenveld:  Stijn de Looijer (46e min. Slobodan Pupovac),  Murat Korkmaz (60e min. Nicky Scheepers),  Mustafe Guler (72e min. Yassine Boulghalgh),

Voorhoede:  Danny Verbakel, Rudy Pelhan, Stefano Verburg,

Scheidsrechter: Dhr. P. Kox

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Linke en Dhr. J. Wesselman