4 maart 2012  Geflatteerde nederlaag in Hoensbroek

Geplaatst op 4 maart 2012 • 21:47 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

Zondag 4 Maart en Blauw Geel toog naar het diepe zuiden voor de altijd zware uitwedstrijd in Hoensbroek bij E.H.C.. De Hoensbroekers hadden in dit jaar nog niet gewonnen, maar ook nog niet verloren, en hadden afgelopen donderdag met 4-1 thuis gewonnen voor de districtsbeker tegen derdeklasser sv Panningen. Blauw Geel kende de smaak van winnen in dit jaar al wel maar had ook al een grove uitglijder gemaakt.

Het weer was echt hollands en het regende volop in Hoensbroek, het zou ook niet meer droog worden deze middag. Het veld zag er niet al te best uit en door de regenval zou het er ook niet beter op worden. Toch zou een attractief duel volgen….

Blauw Geel begint drukvol aan het duel en grijpt meteen het initiatief. Toch duurt het tot de elfde minuut alvorens de eerste dreiging is te aanschouwen. In de 13e minuut krijgt Blauw Geel een van de vele vrije trappen. Vanaf de linkerflank stuurt Mustafa Guler de bal richting verre paal en de bal verdwijnt pardoes in het doel. Helaas stond de grensrechter met zijn vlag te zwaaien en werd het doelpunt niet toegekend. Zeer waarschijnlijk had de man buitenspel geconstateerd??!! Iets wat twijfelachtig is en hij zat er deze middag wat dat betreft wel vaker langs…. De vreugde onder de meegereisde supporters was dus snel weer verdwenen. Na zo’n 20 minuten komen de gastheren wat beter in het spel maar ook niet meer dan dat. Doelman Sander Maas zou een zeer rustige eerste helft beleven. Blauw Geel bleef het spelbeeld bepalen zonder echter ook echt dwingend te worden, op 1 moment nog na. In de 42e minuut voerde de ploeg een uitstekende aanval uit over de linkerflank. Tik, tik tussen Sten v Vessem, Enis Genc en weer Sten v Vessem maar helaas stond bij laatst genoemde het vizier wat te hoog afgesteld. Ondanks het veldoverwicht en de dominantie in de eerste helft, er werd gewoon prima gevoetbald en EHC had zeker niets in te brengen, dus weinig kansen maar wel probeerde de ploeg het op het natte en dus gladde veld te weinig met afstandschoten, iets wat gezien de omstandigheden zeker tot gevaar had kunnen leiden. Beide ploegen gingen dus rusten met 0-0.

Meteen na de rust een fellere gastheer die goed van zich afbeet. Het creëerde dan ook meteen al meer gevaar dan in de gehele eerste helft. In de 47e minuut ging een afstandsschot rakelings voor bij het doel en leverde het slechts een corner op voor EHC. In de 51e minuut moest Sander Maas erger voorkomen en hij deed dat dan ook prima, wel ten koste van een corner. Daarna kreeg Blauw Geel weer greep op het duel en moest EHC weer terug. In de 64e minuut zien we de eerste afstandspoging van Blauw Geel. Roy v Lokven durft het aan de de doelman moet de harde inzet dan ook lossen, helaas is Alexander Mols niet attent genoeg om de geloste bal in het doel te doen belanden. Vier minuten later countert EHC naar een voorsprong. Angelo Claessen is te snel voor Jeroen Minneboo en laat hem achter zich om vervolgens beheerst de 1-0 binnen te schieten. Erg dom balverlies op het middenveld, iets wat we vandaag bij Blauw Geel toch wel vaker zagen, werd ditmaal hard afgestraft. Te veel spelers waren vervolgens ook voor de bal en de rugdekking achterin tegen deze snelle EHC aanvallers was dus weg. Blauw Geel probeert de draad weer op te pikken en kan niet of nauwelijks nog gevaarlijk worden terwijl het wel constant op de counters bedacht moet zijn. In de 78e minuut besluit Francois Gesthuizen om verdediger Stephan Dekkers te vervangen voor een middenvelder, Joost Janssen. Het mag helaas niet meer baten. Te gehaast gaat men spelen wat leid tot balverlies en onnauwkeurigheid. EHC krijgt meer ruimtes en in de 88e minuut weet men daar nogmaals van te profiteren. Wederom is het Angelo Claessen die het net weet te vinden: 2-0.

Blauw Geel verliest de vierde uitwedstrijd op een rij, enigszins geflatteerd, maar wel verloren. Op basis van het spelbeeld had men zeker een gelijkspel verdient ondanks dat men voorin wel erg weinig afdwong. EHC had aan twee snel en goed uitgevoerde counters voldoende om de punten in eigen huis te houden en daarmee naar de tweede plaats op de ranglijst te stijgen. Blauw Geel blijft ondanks het verlies op de zevende plaats. Jammer want er werd zeker niet slecht gespeeld door Blauw Geel dat zich nu kan gaan richten op komende zondag als men thuis speelt tegen rode lantaarndrager DESK. Een duel waarin men op voorhand alleen maar kan verliezen (lees gezichtsverlies kan leiden) als men niet bij de les is. DESK voegde overigens vandaag door een gelijkspel (2-2) in eigen huis weer een punt aan het schamele conto toe maar staat dus met negen punten nog steedss op de laatste en dus een degradatie plaats. Mannen Jammer van vandaag….Succes komend duel.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers (78e min. Joost Janssen),  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz,  Mustafa Guler,  Enis Genc,  Guus Peters

Voorhoede:   Alexander Mols,  Roy v Lokven

Scheidsrechter: Dhr. M de Lang uit Wolvega

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. K. Brondijk en Dhr. A. Oost uit Wolvega en Buitenpost.