4 maart 2012  Blauw Geel 2 boekt spectaculaire zege

Geplaatst op 4 maart 2012 • 20:39 • ClubnieuwsSenioren

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

VENRAY – Blauw Geel 2 heeft afgelopen zondag voor een daverende verrassing gezorgd. De Veghelaren bezorgde koploper Venray de eerste nederlaag van het seizoen. Door de winstpartij van Blauw Geel is de race om het kampioenschap weer helemaal open.

Strijd

Het was afgelopen zondag geen hoogstaande wedstrijd, maar de strijd en spanning maakte veel goed. Vanaf minuut één was de spanning te snijden. Blauw Geel kwam sterk en bijzonder gemotiveerd uit de startblokken. De nummer twee leek zich bewust van het belang van deze wedstrijd. Verliezen zou immers dodelijk zijn gezien het verschil op de ranglijst. Binnen vijf minuten lag de bal al in het net. Cetin Alpdogu brak door aan de linkerzijde van het veld en gaf een afgemeten voorzet die via Camiel van Doorn voor de voeten van Mounir Biyadat viel. De speler van Blauw Geel 1 schoot het leer onberispelijk achter de verbouwereerde Venraydoelman. Daarna waren de kansen schaars en de duels hard maar fair. De uitploeg kreeg op slag van rust nog een goede kans. Sander Driessen kon de voorzet van Cetin echter niet afdrukken. Na de rust, met Barrie Klopstra voor de geblesseerde Coen van Beljouw, begon BG wederom erg sterk. De zeer bedrijvige Sander gaf een strakke voorzet die knap werd afgemaakt door matchwinner Cetin.

Druk

Blauw Geel had daarna wat mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar liet een aantal goede kansen liggen. In plaats van de beslissing maakte Venray uit een corner de 1-2. Daarna nam de druk toe, maar bezwijken deed Blauw Geel niet. Doelman Jeroen Janssen straalde zekerheid en rust uit. Recht- en linksback Marnix van Erp en Pieter Verbruggen speelde beiden een puike wedstrijd. De zeer felle en immer gedreven Pieter beet door de kramp heen en maakte de 90 minuten vol. Op het middenveld ging de van en blessure teruggekeerde Geert van Dooren voorop in de strijd. Hij gooide zich verschillende keren met gevaar voor eigen leven voor de bal. De ingevallen Nick Scheepers deed precies wat van hem werd verwacht. De boomlange aanvaller fungeerde als aanspeelpunt en lokte slim een aantal vrije trappen uit. Desondanks wist Blauw Geel niet uit te lopen naar 3-1. Daarom was de opluchting na het laatste fluitsignaal dan ook bijzonder groot.

Spannend

De belangrijkste constatering van afgelopen zondag is dat competitie nog lang niet gespeeld is. Venray voelt de hete adem van Blauw Geel in de nek. Door de verrassende zege is Blauw Geel de Limburgers genaderd tot op 1 punt. Venray kon nimmer imponeren en gaat het nog lastig krijgen de koppositie met succes te verdedigen. Naast Venray en Blauw Geel dingen ook Nulandia en Udi nog mee naar de titel. Met nog acht wedstrijden voor de boeg belooft het een bijzonder spannend slot van de competitie worden.

Selectie Blauw Geel 2: Jeroen Janssen. Marnix v Erp, Mark Swinkels, Coen v Beljouw (Barrie Klopstra), Pieter Verbruggen. Geert v Dooren, Mounir Biyadat, Camiel v Doorn. Sander Driessen, Alex Lemstra (Nick Scheepers), Cetin Alpdogu (Bryan v Deursen).