19 april 2015  “C1 wint in hete wedstrijd bij concurrent Mifano”

Geplaatst op 19 april 2015 • 17:44 • JuniorenPupillenDames

De titel is al voor Schijndel in de hoofdklasse maar de strijd om de tweede plaats is daarom niet minder spannend. In een directe confrontatie streden Blauw Geel en Mifano vandaag voor die ere plaats. De fysieke gastheren probeerden ons snel onder druk te zetten en in het begin werden we daardoor gedwongen om snel de lange bal te spelen. Mifano had wat meer dreiging en gokte met name op de snelheid van de aanvallers. Blauw Geel kon na verloop van tijd in de eerste helft de vrije man makkelijker vinden door het doorschuiven van roel in het middenveld. Daardoor kregen we wat meer grip op de wedstrijd en creëerde Bram de grootste kans van de eerste helft. Na een knappe actie schoot hij van 20 meter laag in de hoek, de keeper kon redding brengen en blokte ook nog knap de rebound van lars. De ruststand was 0-0 en daar viel voor beide partijen mee te leven.

In de tweede helft gingen we nog makkelijker voetballen, onze middenvelders en spitsen werden makkelijk gevonden en zonde bal streden we voor iedere bal. Hadi ontpopte zich tot een belangrijke schakel, hij vocht menig duel uit met de berensterke middenvelder van Mifano en kwam vaak winnend uit de strijd. Na 15 minuten in de tweede helft viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Een vrije trap van de zijkant werd door Stef ineens in de verre kruising geschoten. Absoluut geen toevalstreffer aangezien we dat al vaker zagen dit seizoen. De sfeer op en naast het veld werd grimmiger en de gastheren begonnen hun frustraties mondeling af te reageren op de scheidsrechter en op elkaar. Ze namen meer risico en dat leverde ons nog enkele goede mogelijkheden op om de score uit te breiden. Mede door goed keeperswerk van Thomas en uitstekend teamwerk namen we de punten mee naar huis. Een dik verdiende overwinning die ons de tweede plaats oplevert. Nu is het zaak die plaats vast te houden en het seizoen in stijl af te sluiten.