29 maart 2015  Tweede nederlaag op een rij; einde titelaspiraties!?

Geplaatst op 29 maart 2015 • 22:22 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – U.D.I.’ 19/BB (0-0)  0-1. Zaterdagavond 28 maart stond de derby op het programma tegen naaste buur UDI’19. Het was de gehele dag al herfstachtig weer en waarschijnlijk had dat ook invloed op de belangstelling van het publiek. Slecht een kleine 1000 toeschouwers waren op het duel afgekomen. Teleurstellend voor een derby waarbij de twee kemphanen ook nog eens beide hoog staan genoteerd op de ranglijst.

De Udenaren hadden afgelopen week met liefst 3-0 gewonnen in eigen huis van Baronie en zijn aan een geode reeks bezig, Blauw Geel verloor met 3-0 in en tegen Dongen. Het vorige treffen in Uden eindigde in een 1-2 overwinning voor Blauw Geel en dus was UDI gebrand op winst mede ook daarom, het doen van goede zaken voor de derde periode en de ranglijst en het feit dat men al jaren niet meer had kunnen winnen in Veghel. Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op de geblesseerde doelman Jeffrey Vendrig en de geschorste Sten v Vessem en Sofian El Kaddouri. Rinse Wiekema begon op de bank, Desley Schilders in het hart van de defensie en Nicky Scheepers in de spits.

Blauw Geel begon gretig en fanatiek aan het duel en was spelbepalend. Het duurde echter tot de 12e minuut alvorens men gevaarlijk kon worden. Nicky Scheepers kwam vanaf de rechterflank in balbezit en het strafschopgebied binnen. Hij werd flink gehinderd door Ritchie Sam Anpong en waarschijnlijk mede daardoor verdween zijn inzet in het zijnet. De eerste inzet van de gasten tussen de palen was in de 20e minuut maar een gemakkelijke prooi voor Sander Maas. Daarna regende het vooral veel water en ook even gele kaarten. Beide ploegen hielden elkaar in een ijzeren greep dus veel viel er niet te beleven. In de 38e minuut was er weer gevaar bij een doel. Uit een corner kopte Gerke vd Akker in behoorlijk vrije positie net naast het doel. Twee minuten later nog eens gevaar van UDI zijde. Uit een vrije trap vloog de bal over de lat.

Twee ongewijzigde teams keerden terug op het veld na een thee pauze die beduidend langer had geduurd dan 15 minuten. Net na de hervatting werd achter het doel van de Udense doelman blauw/geel vuurwerk afgestoken door de B1 die eerder deze middag kampioen waren geworden. Het spel moest dan ook enkele minuten worden stilgelegd. Het score bord gaf de 50e minuut aan toen Nicky Scheepers een inzet net naast het doel zag verdwijnen na een prima combinatie met Danny Verbakel. Twee minuten later was er een ingooi van Blauw Geel waarbij het er erg veel op leek dat Dick Smits hands maakte binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter de Vries liet doorspelen. In de 54e minuut een forse overtreding van Thijmen de Ruijter waarbij de leidsman het klaarblijkelijk niet aandurfde om hem een gele, het zou zijn tweede gele kaart, te geven. In de 61e minuut valt dan het openingsdoelpunt. Een inzet van UDI kan door Sander Maas niet klemvast gepakt worden en de net ingebrachte Abdes Assouiki kan de geloste bal in het lege doel tikken: 0-1. Twee minuten later wordt een inzet van Murat Korkmaz nog ternauwernood tot corner verwerkt via een Udens been. In de 71e minuut wordt Mark Dobbelsteen duidelijk bewust, zonder de intentie om de bal te spelen, in het strafschopgebied van UDI opgevangen. Scheidsrechter de vries durft of wil het niet aan om een penalty te geven die zeker gegeven had kunnen worden. Ook twee minuten later niet als Brian Peters op snelheid het strafschopgebied was ingekomen en doelman Vialle van UDI de aanvaller omver kegelt. Ook hier had een penalty gegeven kunnen worden. Blauw Geel voert de druk op, Rinse Wiekema wordt ingebracht en ook Bryan v Deursen, Gerke vd Akker wordt ook naar voren gedirigeerd. Het spel wordt opportunistischer maar echt gevaarlijk wordt het niet meer voor het Udense doel.

UDI’19 wint met 0-1 en heeft eigenlijk een 100% score voor het benutten van de kansen want de enigste echte kans is raak. Blauw Geel had meer kansen maar wist er geen enkele van te benutten. Het scorend vermogen is en blijft een zorgenkindje en dat is jammer want defensief heeft men de zaken goed voor elkaar op een uitzondering daargelaten. Als de rook is opgetrokken is het feit daar van een tweede achtereenvolgende nederlaag. Daarmee lijkt men af te haken in de strijd voor de titel. Men zal zich snel moeten heroprichten, de rug rechten. De competitie gaat pas weer verder op 12 april met een uitwedstrijd tin en tegen Deurne. Die ploeg is nog ine een strijd verwikkeld om nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen en het zal dus niet gemakkelijk worden.

MAAR Donderdag aanstaande speelt men misschien wel de wedstrijd van het seizoen. Het is namelijk de kwartfinale wedstrijd voor de districtsbeker. Men speelt thuis tegen niemand minder dan koploper uit de hoofdklasse Gemert. Inzet is niet alleen een plaats in de halve finale voor de districtsbeker maar ook een ticket voor deelname aan de KNVB beker van het seizoen 2015-2016. Het zou voor Blauw Geel een nieuwe mijlpaal in de clubhistorie worden als men dat weet te bereiken want ondanks dat men er al eens dicht bij was heeft men dit nog nooit bereikt.

Mannen jammer van de nederlaag in de derby met UDI. Kop op en alles uit de kast aanstaande donderdag voor plaatsing in de halve finale en daarmee dan al unieke prestatie.  SUCCES!!!!!!

Doel:  Sander Maas,

Achterhoede:   Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Desley Schilders,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz,

Voorhoede:  Danny Verbakel (79e min. Bryan v Deursen),  Nicky Scheepers (74e min. Rinse Wiekema),  Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. D. de Vries uit Amstelveen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Stroobach en Dhr. H. Assili

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 25e min. Giovanni Henskens,  39e min. Murat Korkmaz,