28 september 2014  Puntendeling tussen kleurenbroeders

Geplaatst op 28 september 2014 • 16:41 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – O.S.S.’ 20  (1-0) 1-1 Ook Blauw Geel’s tweede thuiswedstrijd vond plaats op een zaterdagavond. Ditmaal was men gastheer voor OSS’20 uit Oss. De ploeg is gepromoveerd en staat onder leiding van Maarten v Vugt. Voor de hoofdklasse heeft men zich flink versterkt en het doel in handhaving. Voor aanvang van het duel had men een punt meer als Blauw Geel en afgelopen week speelde men in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Baronie. Er waren zo’n 400 toeschouwers op het duel afgekomen en dat was in ieder geval al meer dan dat er tegen De Valk waren. Zij zouden echter vanavond niet verwend gaan worden.

Het duel wilde maar niet los branden en het eerste gevaar voor een doel was pas te zien in de 25e minuut. Tot aan die minuut was het enigste vermeldenswaardige een opstootje aan de zijlijn waarbij de scheidsrechter zowel een Blauw Geel als een OSS speler met geel beloonde. Dan naar die 25e minuut. Blauw Geel had een prima aanval in huis. Danny Verbakel, die vandaag veel balverlies leed en zijn tegenspeler weinig voorbij kwam, kwam toen zijn speler voorbij en had vervolgens ook nog eens een geode voorzet in huis. Bij de tweede paal kopte Nicky Scheepers de bal goed terug op Emile vd Sanden maar hij kreeg geen controle voer de bal. De afvallende bal werd echter wel goed opgepikt door Mark Dobbelsteen. Helaas besloot hij niet tot een schot maar wilde hij nog een paar spelers voorbij en dat was het geluk voor OSS want een van die spelers pakte hem de bal. Drie minuten later moet Danny Verbakel zijn ploeg op voorsprong zetten. Een OSS verdediger verslikt zich in de bal en Danny kan met zijn snelheid de bal op pikken. Helaas voor hem en Blauw Geel besluit hij te snel om te schieten. Was hij nog een paar meter doorgelopen had hij misschien meer kans gehad op een doelpunt. Nu was zijn inzet te slap en onnauwkeurig waardoor de OSS doelman de bal kon pakken. In de 38e minuut was er dan nog een fatsoenlijke aanval uit de eerste helft. Ook nu weer van Blauw Geel. Danny Verbakel snijd naar binnen en steekt de bal prima op Mark Dobbelsteen. Helaas is de inzet van Mark te slap om de doelman te kunnen verrassen. Wel weer een goede en grotere mogelijkheid van Blauw Geel. In de 44e minuut volgt dan een corner voor Blauw Geel en daarmee is men wel succesvol. Gerke vd Akker kopt de bal bij de tweede paal onhoudbaar binnen: 1-0. Van OSS was in aanvallend opzicht voor de rust niets te zien en van Blauw Geel was het ook pover.

Twee ongewijzigde teams komen uit de rust en het publiek hoopt op wat meer actie. Achteraf zal blijken dat het een nog minder boeiende helft zal worden dan voor de rust. In de 51e minuut ligt Sander v Weert op snelheid richting de achterlijn als de OSS doelman uitkomt en hem duidelijk blokkeert. Niets aan de hand oordeelt scheidsrechter van den Hurk terwijl daar weldegelijk een vrije trap gegeven had moeten worden. Een corner?! Krijgt Blauw Geel wel. Een minuutje daarvoor was ht ook al Sander v Weert die met zijn snelheid de achterlijn had weten te halen maar toen was zijn voorzet een prooi voor de doelman. In de 60e minuut een corner voor OSS en daar waar Blauw Geel scoorde doet OSS dat uit een identieke situatie. De geheel vrijstaande Tonnie de Groot kopt de bal hard via de onderkant van de lat binnen:1-1. De ossenaren waren amper voor het doel geweest bij Jeffrey Vendrig maar benutten deze situatie honderd procent. In de 70e minuut krijgt men zowaar een tweede mogelijkheid. Jeffrey Vendrig kan de inzet goed naar de zijkant stompen waar Sander v Weert een corner weg geeft. In de 76e minuut is er nog een goede aanval van OSS waarbij de bal via een steekpass terecht komt bij Joey Schuurmans maar gelukkig voor Blauw Geel jaagt hij de bal huizen hoog over het Blauw Geel doel. Blauw Geel en OSS kunnen vervolgens geen vuist meer maken in aanvallend opzicht en dus blijft de 1-1 als eindstand op het scorebord staan.

Bij Blauw Geel waren er een paar spelers duidelijk niet in goeden doen. Murat en Danny leden veel (onnodig) balverlies en verder kon men aanvallend nauwelijks een vuist maken op hier en daar een kleine bevlieging na. Verdedigend blijft de ploeg eigenlijk al vier wedstrijden goed op de been. Soffian El Kaddouri speelt prima en ook op het middenveld is Mark Dobbelsteen zeer zeker een goede versterking en lijkt hij (nog meer) te groeien. De aanval is duidelijk het zorgenkindje. Helaas is er momenteel niet meer of beter voorhanden en zal de technische staf moeten roeien met de riemen die men heeft.

Volgend weekend reist men gewoon op zondag af naar Heerlerheide voor het treffen met Groene Ster. Daar heeft men in het verleden slecht 1x een competitiewinst weten te behalen. Altijd lastig dus voor Blauw Geel. Zij speelde dit weekend ook al in eigen huis en wel tegen het sterke Dongen. Groene Ster versloeg Dongen met liefst 3-0 en zal de lijn der overwinningen tegen Blauw Geel willen doorzetten. Blauw Geel is dus gewaarschuwd ne heeft zelf de punten hard nodig wil het niet al vroeg een bijrol gaan spelen in deze hoofdklasse.

Doel:  Jeffrey Vendrig (78e min. Sander Maas),
Achterhoede:   Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Desley Schilders  Sander v Weert,
Middenveld:  Mark Dobbelsteen, Soffian El Kaddouri,  Murat Korkmaz,
Voorhoede:  Danny Verbakel (89e min. Bryan v Deursen),  Nicky Scheepers,  Emiel vd Sanden (75e min. Brian Peters),

Scheidsrechter: Dhr. J. van den Hurk
Ass. Scheidsrechters: Dhr. E. Oosterom en Dhr. A. Chahid
Kaarten:  Geel:
sv Blauw Geel’ 38: 12e min. Gerke van den Akker