22 september 2014  Gelijkspel in Bergen op Zoom

Geplaatst op 22 september 2014 • 8:38 • Senioren

D.O.S.K.O. 1 – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1    0-0 Zondag 21 september toog Blauw Geel naar Bergen op Zoom. Tegenstander was daar het onbekende DOSKO. Blauw Geel doelman Jeffrey Vendrig verdedigde afgelopen seizoen nog de rood/geel/zwarte kleuren en kwam als het ware weer even thuis maar verder kende niemand deze ploeg. De ploeg speelde afgelopen seizoen in de Hoofdklasse A en eindigde als achtste. Wat verder bekend was: de standenlijst en op die lijst was DOSKO lijstaanvoerder met twee keer winst. Afgelopen week won men in Oss bij TOP met 0-1. Blauw Geel won afgelopen week in eigen huis met 2-0 van De Valk.

Vanuit Schijndel en in de media waren er al wel berichten bekend dat het kunstgras van slechte kwaliteit was en de afmetingen van het veld minimaal. Dat laatste is zeker niet altijd in het voordeel van Blauw Geel. Trainer Erwin v Breugel startte met dezelfde elf als tegen De Valk. De wedstrijd leek vanaf het begin te ontbranden. In de 6e minuut al een kans voor de gastheren. De kopbal vanuit een corner ging echter over het doel. Een minuut je later een kans voor Blauw Geel. Ook vanuit een stilstaande situatie. Vanuit een vrije rap moest de doelman de bal lossen waarna Mark Dobbelsteen de bal vlak voor het lege doel nog over i.p.v. onder de lat kon krijgen. DOSKO leek de toon te zetten en was in de 17e minuut nog even dreigend maar een voorzet was verre van op maat voor de inkomende medespeler waardoor de geode actie vanaf de vleugel teniet werd gedaan. Vanaf de twintigste minuut ongeveer naam Blauw geel de regie over. In de 25e minuut krijgt men een enorme kans. Sander v Weert verstuurt de bal naar Mark Dobbelsteen die met een perfecte controle de bal aan neemt. Hij brengt daarmee zichzelf ook nog eens oog in oog met de doelman maar helaas is zijn afronding ook op diezelfde doelman. In de 28e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap op zo’n 22 meter voor het doel. Desley Schilders is degene die de uitvoering voor zijn rekening neemt maar helaas schiet hij de bal rakelings over de kruising. In de 40e minuut krijgt Blauw Geel wederom een vrije trap op ongeveer eenzelfde afstand van het doel. Desley Schilders mag wederom uitvoeren en dit maal stuurt hij de bal laag voorbij de muur. De doelman is volstrekt kansloos maar heeft geluk dat de bal op de paal beland. Kort daarna volgt de rust en de 0-0 stand is vooral voor de gastheren het meest “gelukkig”.

Geen wissels aan Blauw Geel zijde en dus vertrouwt Erwin v Breugel nog op zijn basiself. In de 53e minuut ziet het publiek de grootste kans voor DOSKO. Vanaf de achterlijn kan een speler wel erg gemakkelijk een voorzet geven waarna een vrijstaande mede speler kan aanleggen. Gelukkig voor Blauw Geel gaat de inzet via de bovenkant van de lat achter. DOSKO leek de zaken wat energieker aan te willen pakken en het heft over te nemen maar dat was van korte duur. In de 70e minuut kreeg het nog een kans maar een voorzet van links kon bij de tweede paal door de grote Tom Bonte niet worden ingekopt. Naarmate de tweede helft vorderde nam Blauw Geel het initiatief weer over. In de 72e minuut was het Giovanni Henskens die met een prima pass Danny Verbakel bediende. Hij nam de bal ineens op zijn slof toen die achter de verdediger viel. De bal ging ver langs het doel maar had het doel getroffen dan had men gesproken van een klasse goal. Het mocht niet zo zijn. Veel viel er tot het eindsignaal niet meer te beleven. Blauw Geel probeerde het wel en DOSKO loerde nadrukkelijk op een snelle tegenaanval. Beide slaagde niet meer in hun opzet. De 0-0 stand waarmee men begonnen was stond dus na 90 minuten nog steeds op het scorebord. Beide mochten een puntje bijschrijven. DOSKO kreeg erg weinig kansen maar gaf ook niet zo veel weg. Achterin bleef Blauw geel eenvoudig op de been maar voorin kon men niet veel creëren en afdwingen en dus lijkt dat vooralsnog  het zorgenkindje te zijn voor Erwin en zijn staf. Wel het tweede duel op een rij zonder tegendoelpunt!!

Volgende week speelt men weer op zaterdagavond. In eigen huis ontvangt men dan promovendus OSS’20. De Ossenaren staan onder leiding van trainer Maarten v Vugt en zijn goed aan de competitie begonnen. Met vijf punten staat men een plaatsje boven Blauw Geel. Er was een gelijkspel in eigen huis tegen Groene Ster(0-0), winst in Deurne (1-2) en dit weekend weer een gelijkspel in eigen huis tegen Baronie (3-3). Zaak voor Blauw Geel om de thuiswedstrijd zaterdagavond, aanvang 19.30 uur, in winst om te zetten!!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,
Achterhoede:   Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Desley Schilders  Sander v Weert,
Middenveld:  Mark Dobbelsteen, Soffian El Kaddouri,  Murat Korkmaz,
Voorhoede:  Danny Verbakel (82e min. Sten v Vessem),  Nicky Scheepers (75e min. Brian Peters),  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. N. Nourabit
Ass. Scheidsrechters: Dhr. H. van Hoorn en Dhr. B. Persoon
Kaarten:  Geel: