8 april 2014  Dank je wel Blauw Geel’38

Geplaatst op 8 april 2014 • 9:00 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Na een autorit van anderhalf uur arriveerde wij op het trainingscomplex van Borussia Mӧnchengladbach. Het was een mooi complex, tevens waren de vrouwen van Borussia een wedstrijd aan het voetballen. Nadat wij de kaarten in ontvangst namen van een jeugdtrainer vervolgde wij onze reis richting het stadion van Borussia Mӧnchegladbach. Het stadion was groot en de sfeer bij de fanatieke supporters van beide ploegen zat er goed in terwijl zij allen gezamenlijk een biertje stonden te drinken voordat zij het stadion in gingen. Op het moment dat wij het stadion in liepen kregen wij een overweldigend gevoel. Heel het stadion zat vol en de duizenden supporters waren hun mannen aan het toezingen. De wedstrijd begon rustig maar na een klein half uur spelen wist de uitploeg het heft in eigen handen te nemen en de stand op 0-1 te zetten. Echter werden de 54.000 supporters hier niet stil van en zij bleven hun ploeg dan ook steunen. Hun steun werd beloond en vlak voor rust werd de stand nog gelijk getrokken, door een in 2e instantie benutte strafschop. De 2e helft werd het allemaal nog mooier en Borussia wist de wedstrijd ook in hun voordeel te beslissen met een 3-1 eindstand na 2 mooie doelpunten. Het was prachtig dit een keer mee te mogen maken en hierbij willen we dan ook graag Blauwgeel en Hub Salden hartelijk danken voor het aanbieden van de kaarten voor deze prachtige wedstrijd! Groet, Niels van Alphen, Nick van de Braak en Bjordi Ravesteijn.