24 maart 2014  Gehavend Blauw Geel pakt toch de volle winst

Geplaatst op 24 maart 2014 • 7:18 • ClubnieuwsSenioren

Venray – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1-4 (1-0)

Blauw Geel was op deze eerste lente zondag afgereisd naar Venray. Van echt lente weer was geen sprake met zo nu en dan een hagelbui. Trainer Erwin v Breugel moest flink puzzelen. Guus Peters was geschorst, Rinse Wiekema al langer geblesseerd en daar kwamen afgelopen week blessures bij van Danny Verbakel en Emiel vd Sanden. Drie van de vier aanvallers waren dus niet direct inzetbaar. Voorin werd nu dus gestart met Rolf vd Boogaart en Bryan v Deursen en opmerkelijk was voor de supporters dat op doel Martijn v Strien stond i.p.v. Sander Maas.

Blauw Geel opende nog vrij aardig met zijn stand-in voorhoede. In de zesde minuut liet men zich al gelden toen Brian Peters een prima voorzet in huis had waar de Venrayse doelman niet bij kon maar helaas Bryan van Deursen de bal ook niet kon verwerken tot een doelpunt. Een minuut je later was het wederom Brian Peters die  de bal kreeg toegespeeld, naar binnen trok, en zich ruimte schiep voor een schot. Helaas ging zijn inzet hoog voer het doel. In de 12e minuut had Murat Korkmaz een prima steekpass in huis op de snelle Bryan v Deursen. Hij kon alleen op de doelman af die echter goed uitkwam en daarmee een inzet van Bryan wist te voorkomen. Misschien had Bryan eerder een doelpoging moete ondernemen. In de 13e minuut leid een verkeerde pass van Gerke vd Akker een doelpunt in voor de gastheren. Na de snelle omschakeling maakt Venray het zichzelf mogelijk dat een speler op doel kan schieten. Martijn v Strien weet die eerst inzet prachtig onschadelijk te maken maar als de bal voor de voeten van Chris Jacobs is gekomen weet die er wel raad mee en doet de bal tegen het net belanden: 1-0. Blauw Geel blijft vervolgens onmachtig om het Venray moeilijk te maken en het ontbeert de ploeg aan aanvallend vermogen. Venray komt echter ook niet tot iets wat op gevaar lijkt en zo gaat die eerste helft zonder verdere hoogte punten aan de toeschouwers voorbij. O ja, Nog een grote kans was te zien. In de 40e minuut is er nog een gevaarlijke voorzet van Blauw Geel waarbij doelman Nielen er niet best uit zag maar gelukkig voor hem waren de aanwezige voorwaartsen van Blauw Geel niet attent genoeg om de dood gevallen bal over de doellijn te werken.

Trainer Erwin v Breugel grijpt in de rust in. Rolf vd Boogaart blijft in het kleedlokaal achter en Nick Scheepers is zijn vervanger. Een “gouden” wissel zou later blijken. In de 52e minuut gaat een inzet van Brian Peters via een verdediger naast het doel van Venray. Uit de corner valt de gelijkmaker. Doelman Nielen kan de bal niet goed genoeg stompenwaardoor hij achter hem valt waar Nick Scheepers de bal over de doellijn kan frommelen: 1-1. Zes minuten later komt Blauw Geel op voorsprong. Bryan v Deursen is op snelheid weg en heeft een goede voorzet in huis naar Brian Peters maar die komt net te kort om de bal te raken waardoor hij uit gaat. Uit de ingooi van Venray komt Blauw Geel vrij snel weer in balbezit. Nick Scheepers kon twee Venrayse spelers passeren en schoot de bal niet al te hard in waardoor het een prooi leek voor de doelman. Hij leek mis te grabbelen waardoor de al niet harde inzet tergend langzaam centimeters naast de voor Blauw geel goede kant van de doelpaal over de lijn hobbelde: 1-2. Vanaf de aftrap was er meteen daarna een mogelijkheid voor Venray maar doelman van Strien pareerde de inzet met verve en de rebound ging naast het doel. Kort daarop liep Nick Scheepers door op een diepe bal die een gemakkelijke prooi werd voor doelman Nielen van Venray. Hij blesseerde zich daarbij dusdanig (neusbreuk) dat hij weer vervangen moest worden en de niet geheel fitte Emiel vd Sanden was zijn vervanger. In de 80e minuut beslist Blauw Geel het duel in zijn voordeel. Martijn van Strien heeft een goede uittrap in huis op de snelle Brian Peters. Na een goede individuele actie zet hij de bal voor op Bryan v Deursen en deze schiet de bal ineens binnen: 1-3. Hij bekroont zijn goede tweede helft met een doelpunt. In de 90e minuut schroeft Blauw Geel de marge nog verder op als Emiel vd Sanden de bal op een presenteer blaadje krijgt en niet faalt oog in oog met de doelman: 1-4.

Een gehavend Blauw Geel pakt verdiende de volle winst. Gastheer Venray kon slechts twee keer erg gevaarlijk worden en had verder aanvallend weinig te bieden. De enigste kans voor der rust werd echter wel direct benut. Blauw Geel kreeg meer kansjes maar miste voor de rust echte drang. Na de rust zette het de zaken meer naar zijn hand en werd de achterstand vrij snel omgezet in een voorsprong. Murat Korkmaz en Mustafa Guler hebben kei hard gewerkt en de defensie gaf nauwelijks iets weg. Aanvallend kwam men ook beter uit de verf. Met name Bryan v Deursen was stukken beter dan voor de rust, speelde een prima tweede helft, die hij kon bekronen met een doelpunt. Deze winst is weer binnen en daarmee houd men de twee ploegen boven zich onder druk en heeft men door de andere resultaten de derde plaats steviger in handen.

Volgend weekend is er geen programma. De week daarop speelt een derby en tegelijk is dat een topper tegen de nummer twee van de ranglijst. Op bezoek komt Gemert. Zij wonnen dit weekend in Breda met 1-2 van Baronie. Het duel tussen de nummer drie en de nummertwee van deze hoofdklasse wordt gespeeld op zaterdagavond 5 april.

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem,  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz,
Voorhoede:  Bryan v Deursen,  Rolf vd Boogaart (46e min. Nick Scheepers,  66e min. Emiel vd Sanden),  Brian Peters (87e min. Sofian El Kaddouri),

Scheidsrechter: Dhr. M. Hof
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Wesselman en Dhr. H de Reuver
Kaarten:  Geel:
sv Venray:  76e min. Yilmaz Durgun