20 januari 2014  Mislukte hervatting competitie: eerste thuisnederlaag

Geplaatst op 20 januari 2014 • 1:47 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – O.J.C. Rosmalen 0-2  (0-1)
Zondag 19 januari stond op de kalender en de competitie in de hoger klassen van het amateurvoetbal werd hervat. Van echt winterweer is nog steeds geen sprake. Na een paar weken rust is het maar de vraag hoe een ploeg uit de korte winterstop is gekomen. Zowel Blauw Geel als OJC gingen de winterstop prettig in: Blauw Geel won de derby thuis tegen UDI’19 met 2-0, OJC klopte in eigen huis Schijndel met liefst 5-0. Het kon een interessant duel worden tussen de nummer 1 en de nummer 3 van de ranglijst. OJC wil graag een periodetitel en hoog eindigen en bestempelde het duel als vandaag dan ook als cruciaal. Blauw Geel wil graag zo lang mogelijk bovenin mee blijven draaien en ook voor hen dus cruciaal hoe men uit de winterstop komt. Bij OJC ontbrak Wesley Meeuwsen vanwege een schorsing, bij Blauw Geel gold dat voor Emiel vd Sanden. Tevens was bij Blauw Geel Danny Verbakel niet in de basis omdat hij net terug was van vakantie en Mustafa Guler is pas net terug van een blessure en stond dus ook niet in de basis.

Blauw Geel opende goed. Al in de derde minuut kreeg het een riante scoringskans maar Enis Genc had duidelijk het vizier niet op scherp en de bal zwaaide zelfs nog ver van het doel af. Drie minuten later waren het de gasten die dreigend waren. De bal kwam in een soort van flipperkast terecht maar niet daar waar het punt gescoord kon worden. In de 16e minuut is het wederom Enis Genc die een kans onbenut laat. Doelman Tinus kan de bal keren en heeft geluk dat er geen Blauw Geler dicht in de buurt is om de geloste bal in het net te tikken zodat de OJC defensie de bal kan weg werken. Twee minuten later tikt de OJC doelman een vrije trap met zijn vingertoppen via de lat over het doel. Guus Peters was de man die de bal richting doel had gestuurd. In de 24e minuut is het Rinse Wiekema die met zijn tomeloze inzet een uitzichtloze bal met de hak alsnog voor de achterlijn terug kan brengen. Enis genc kan oppikken maar is niet nauwkeurig genoeg in de passing. Brian Peters mist de bal en de inzet van Sten van Vessem is te slap zodat de bal via een verdediger tot corner verwerkt kan worden. Een minuut later heeft Brian Peters een goede voorzet in huis maar kopt Gerke van de Akker de bal hoog over de lat. Van OJC zijde was er in dat 1e half uur dus niets dreigends meer te vermelden. In de 32e minuut een goede kans van Murat Korkmaz namens Blauw Geel maar de bal is recht op de doelman. In de 37e minuut openen de gasten dan de score. Bas Smulders wordt van achteruit aangespeeld en staat gunstig t.o.v. zijn tegenstander Gerke vd Akker. Hij kan de bal prima meenemen en vrijwel direct schiet hij dan ook op doel voorbij doelman Sander Maas: 0-1. Een fikse tegenvaller voor Blauw Geel dat nu nog meer zal moeten komen en de kansen die het krijgt zal moeten gaan benutten. In de 41e minuut heeft het eerst echter geluk dat OJC de score niet verder opvoert want de inzet van Rene Geerts gaat gelukkig langs.

Twee ongewijzigde teams keren terug van de thee. Direct na de aftrap is het weer Blauw Geel dat verzuimt om een kans te verzilveren. De linksback van OJC maakt een struikelpartij waardoor Murat Korkmaz zo door kan. Hij lijkt de bal slecht aftegeven maar toch krijgen drie Blauw Gelers vervolgens nog een kans om op doel te schieten. Telkens zonder succes want OJC blijft bibberend wel overeind. De ploegen blijven aan elkaar gewaagd en het blijft door de stand spannend. Van goed voetbal is aan beide zijde echter geen sprake. In de 60e minuut krijgen de gasten onverwachts weer een grote kans. Een OJC voorzet wordt bijna door iedereen gemist behalve door Thijs vd Velden. Hij kan de vrije bal koppen maar kopt recht in de handen van Sander Maas. In de 64e minuut is het weer de beurt aan Blauw Geel. Een mooie aanval waarbij uiteindelijk Enis Genc de bal goed in de ruimte doorschuift op Murat Korkmaz wordt door laatst genoemde echter weer niet goed afgewerkt. De lange doelman van OJC kan de inzet naar de zijkant duwen en voorkomt daarmee de gelijkmaker. In de 72e minuut valt de bal vanuit een vrijetrap in een kluts tussen de OJC defensie en Blauw Geel aanvallers waardoor de OJC doelman uiteindelijk de bal in zijn handen krijgt. Vier minuten later is het duel gespeeld. Thijs vd Velden gaat goed door op de rechterflank en kan quasi ongehinderd naar binnen komen. Vlak voor de achterlijn lijkt hij in een onmogelijke hoek te komen als hij de bal op doel richt. Hij heeft daarbij het geluk dat de bal bij de eerste paal door de benen van doelman Sander Maas in het doel verdwijnt: 0-2. Even daarvoor had Trainer Erwin v Breugel nog een dubbele wissel toegepast om een nederlaag eventueel te voorkomen. Het mocht niet baten. OJC bleef vervolgens vrij gemakkelijk op de been en heeft optimaal van de kansen die het kreeg geprofiteerd en dat is ook een kunst.

Blauw Geel lijd hiermee zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen op een niet zo’n leuk moment. Iedere ploeg wil namelijk graag goed uit de winterstop komen en dan is winst daarvoor het aangewezen medicijn. Helaas gebeurt dat nu dus ook niet. Jammer ook dat men de winst niet in eigen huis kon houden omdat medekoploper Gemert thuis ook niet tot winst wist te komen. Echter niks aan de hand. We staan nog steeds op een hele mooie positie, hebben een periodetitel en moeten niks……

Volgend weekend reist Blauw Geel af naar Nuenen. De groen/witten speelde vandaag in Uden tegen UDI’19 en kwamen door een vroege goal van UDI op achterstand. Ze zouden het niet meer goed kunnen maken en verloren dan ook met slechts 1-0.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem (72e min. Mustafa Guler),  Guus Peters,  Murat Korkmaz,
Voorhoede:  Brian Peters (72e min. Danny Verbakel),  Rinse Wiekema,  Enis Genc, Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. L. Cairo uit Den Bosch

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Pieterse en Dhr. J. Ruinard

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen