30 september 2013  Blauw Geel zet zegereeks voort

Geplaatst op 30 september 2013 • 11:16 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Deurne 5-0 (4-0)

Zaterdagavond 28 september ontving Blauw Geel cup-fighter sv Deurne. De club heeft inmiddels bewezen dat men in een bekercompetitie door iedereen meer dan serieus genomen moet worden. Afgelopen donderdagavond ontving men voor het KNVB bekertoernooi in de tweede ronde nog Jupiler league club FC Emmen en verloor men met 0-2. Deze competitie wil het nog niet echt vlotten. De twee gespeelde thuiswedstrijden gingen verloren en uit in Uden wist men dan weer wel te winnen: 1-3. Blauw Geel speelde pas twee wedstrijden maar zette die wel om in winst. Trainer Erwin v Breugel had twee wissels t.o.v. het vorige duel in Valkenswaard. Doelman Martijn v Strien was geblesseerd en werd vervangen door Sander Maas, Rinse Wiekema maakte plaats voor Danny Verbakel omdat de club in beroep ging tegen zijn rode kaart mocht Danny dus spelen. Sten v Vessem was weer fit maar nam plaats op de bank omdat de trainer er voor koos de defensie te handhaven die speelde tegen De Valk.

Blauw Geel opende goed en het spel vertoonde al snel een eenrichtingsverkeer. In de 5e minuut was er een kopkans voor Emiel vd Sanden maar hij kan de bal slechts schampen. In de 12e minuut de eerste kans voor de gasten maar ook deze kopbal treft geen doel en gaat langs. We zijn een kwartier onder weg als het publiek een verrassende uithaal ziet van Danny Verbakel. Helaas voor hem heeft de Deurnese doelman een fantastische redding in huis en rest Blauw Geel slechts een corner. Drie minuten later is er een prima lob van Mustafa Guler op Emiel vd Sanden maar is Emiel te gehaast in zijn afronding waardoor de bal in de handen rolt van de doelman. Het openingsdoelpunt komt uiteindelijk weer drie minuten later, 21e minuut, op het scorebord. Giovanni Henskens verdedigt prima uit waarna Mustafa Guler de bal door kopt op Emiel vd Sanden. Emiel kan vervolgens richting doel en schuift de bal beheerst voorbij de Deurnese goalie: 1-0. Direkt na de aftrap is Deurne nog confuus maar heeft het geluk dat Emiel in buitenspelpositie staat waardoor zijn inzet, die wel doel trof, al werd terug gefloten. Toch komt de twee nul in een rap tempo daarna alsnog op het scorebord. In de 26e minuut krijgt Blauw Geel een vrijetrap op de linkerflank na een overtreding op Danny Verbakel. Daaruit weet Blauw Geel  te scoren want het is Guus Peters die met een ferme kopstoot de bal tegen het net doet belanden: 2-0. Nu gaat het snel want in de 28e minuut wordt het al 3-0. Deurne verdedigt kinderlijk uit en Murat Korkmaz komt in bal bezit. Hij speelt de bal hoog over de Deurne defensie waarna Danny Verbakel de bal vanuit de lucht ineens op zijn slof neemt. Een prachtig doelpunt van de man die een ware plaag was voor Deurne. Het duel gaat in een half uur al op slot. Het is wederom Danny Verbakel die scoort als er 30 minuten op het scorebord staan. Een pass naar de rechterflank waar Emiel vd Sanden achteraan gaat. Hij heeft vervolgens een goede voorzet in huis waardoor Danny schuin achterwaarts de bal voorbij de doelman kan koppen: 4-0. Nog twee kansen volgen in het laatste kwartier. Een afstandspoging van Murat Korkmaz die gevaarlijk oogde maar langs ging en op slag van rust een kans die niet te missen leek van Danny Verbakel, na een voorzet van rechts van Enis Genc, bij de tweede paal maar die toch echt langs de verkeerde kant van de paal ging. Maar desalniettemin een comfortabele voorsprong met de rust.

Na rust een ongewijzigd Blauw Geel. Als Deurne nog een illusie had op een beter resultaat dan was dat binnen een minuut echter compleet weg. In de 46e minuut stuurt Enis Genc de bal richting de hoek op de rechterflank. Emiel vd Sanden snelt daar achteraan en snijd het strafschopgebied binnen waarna hij wederom beheerst de bal voorbij de doelman schiet: 5-0. De wedstrijd is gespeeld. Blauw Geel neemt gas terug. Had men het gaspedaal in blijven duwen dan had men de gasten naar een desastreuze nederlaag kunnen spelen. Deurne kon nu op adem komen en wist zich enkele kleine kansjes te creëren. Het zag in de 54e minuut een schot op de buitenkant paal belanden en Harm vd Steen had twee kansjes in de respectievelijk 60e en 62e minuut maar de eerste schoot hij hoog over en de tweede was een prooi voor doelman Sander Maas. Blauw Geel kreeg ook nog wat kansjes maar in de 71e minuut had Rinse Wiekema iets te veel tijd nodig na het nodige gefrommel in de zestien en in de 80e minuut kreeg Danny Verbakel de bal zo in zijn voeten gespeeld van de Deurnese doelman maar ging zijn inzet vervolgens rakelings over de lat. Vijf minuten voor tijd is er nog een gevaarlijke inzet van Danny Verbakel vanaf de rechterflank maar die inzet gaat naast en had hij misschien beter kunnen afspelen op de geheel vrijstaande Rinse Wiekema bij de tweede paal. Blauw Geel wint hoog verdiend met slechts 5-0 van Deurne. Het had slechts negen minuten nodig om afstand te nemen maar deed dat dan ook op niet te mis te verstane wijze. Defensief zat het weer erg goed in elkaar. Men gaf dan wel wat kansjes weg maar toen was de stand inmiddels al 5-0. Dit geeft duidelijk vertrouwen voor de toekomst. Maar we moeten toch ook waken voor te grote euforie. De zwaarste tegenstanders moeten nog komen.

Volgende week reist men af naar Zuid-Limburg voor het duel in Heerlen met promovendus Bekkerveld. Bekkerveld speelde afgelopen zondag thuis tegen De Valk en het duel eindigde in 1-1. Mannen Proficiat met de derde overwinning op een rij en zeker ook met name de manier waarop??!!

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler,  Guus Peters ( 57e min. Rolf vd Boogaart),  Murat Korkmaz,  Enis Genc ( 70e min. Rinse Wiekema),
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (81e min. Brian Peters),  Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. J. van de Hurk uit Tilburg

Ass. Scheidsrechters: Dhr. E. Oosterom en Dhr. J. Faber

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen