22 september 2013  JVC 2 – BLAUW GEEL 2 1-2

Geplaatst op 22 september 2013 • 21:46 • ClubnieuwsSenioren

Na de overwinning in Sittard tegen DVO wachtte ons nu wederom een uitwedstrijd. Om 11.12 uur ving onze wedstrijd in Cuijk tegen het vermaarde JVC aan. Volgens ingewijden speelden de gastheren met vijf spelers uit de eerste selectie in dit duel. Van meet af aan ontspon zich een boeiende wedstrijd. Beide ploegen kozen voor een offensieve speelstijl waarbij opviel dat JVC fors druk zette. Er was sprake van gelijkwaardigheid in het veldspel waarbij BG effectiever speelde en meer mogelijkheden en kansen uitspeelde. Dat leidde voor de pauze tot twee aardige doelpunten. Het eerste doelpunt werd gescoord door Bryan na een soepele combinatie en later rondde de slim mee doorgekomen Sofian een door Yassine briljant opgezette aanval af 0-2. De ruststand gaf ons vertrouwen mee voor de tweede helft, al was er geen sprake van onderschatting, daarvoor waren onze opponenten te sterk. Na de pauze direct weer een domper. Een JVC aanval werd door ons wat lichtzinnig opgevat en het was direct raak 1-2. Daarna werd het steeds meer zgn. vechtvoetbal en werd er veel loopvermogen, inzet en duelkracht gevraagd. De ploeg verdient een compliment voor de wijze waarop de tegenstander JVC werd bestreden. We gaven geen krimp en geen kans weg. Zelf misten we ook de accuratesse om onze mogelijkheden te benutten. Geert wist met zijn drijvende kracht met name in de tweede helft zijn ploeg de broodnodige sturing te geven. De uiteindelijke overwinning na 11 minuten blessuretijd (!) was verdiend. We hebben behoorlijk genoten van de beleving en het bij vlagen prima spel, zowel verdedigend als aanvallend! Volgende week thuis tegen Prinses Irene.