22 september 2013  Probleemloze overwinning in Valkenswaard

Geplaatst op 22 september 2013 • 21:34 • ClubnieuwsSenioren

De Valk – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo 0-3     (0-0)
Zondag 22 september reisde Blauw Geel af naar Valkenswaard.  Tegenstander op sprotpark het Valkennest was De Valk. De ploeg promoveerde afgelopen seizoen na een seizoen in de eerste klasse direct terug maar dit seizoen verloor men de eerste twee duels en daardoor stond men laatste. Afgelopen weekend verloor men in eigen huis met 1-3 van OJC. Blauw Geel wist in eigen huis met 5-4 te winnen van Nuenen. De laatste winst in Valkenswaard van Blauw Geel voor de competitie dateert uit het seizoen 1986-1987. Het werd toen 1-2. Trainer Erwin v Breugel kon geen beroep doen op Danny Verbakel omdat hij vorig weekend rood kreeg en verder ontbrak Sten v Vessem vanwege een blessure. Sten werd vervangen door Erik v Loon die in het hart van de defensie kwam te spelen en daar naast Gerke vd Akker een hele goede wedstrijd speelde. Daardoor verhuisde  Giovanni Henskens naar de linksback positie. Danny Verbakel zag dat Rinse Wiekema in de basis startte voorin.

Blauw Geel startte goed. In de vierde minuut was men al dreigend mar speelde men een overtal situatie van 1 De Valk verdediger tegen 3 Blauw Geel aanvallers erg slecht uit. In de tiende minuut ging een inzet van Enis Genc voorlangs. Het eerste gevaar van de gastheren was te zien in de 13e minuut maar een goede sliding van Gerke vd Akker voorkwam een inzet die wel eens doel had kunnen treffen. De Valk leek te gaan scoren in de 20e minuut maar doelman Martijn v Strien red met zijn benen op de inzet en voorkomt daarmee een achterstand. Dat De valk drie minuten later niet op achterstand komt heeft het te danken aan Rinse Wiekema. Hij mist een kans voor open doel, alleen voor de doelman, nadat hij prima door Enis Genc was bediend. Nog in dezelfde minuut wordt Rinse aangespeeld door Mustafa Guler maar staat hij helaas buitenspel. Kleinere mogelijkheden volgen voor beide teams maar voor de rust weet geen van beide het net nog te vinden. Blauw Geel had een licht veldoverwicht maar kon dat dus niet uitbuiten en men had weldegelijk last van het hoge gras waardoor de bal met enige regelmaat slecht door rolde.

Na de rust een ongewijzigd Blauw Geel. Men verzuimde in de 48e minuut om op voorsprong te komen. Wederom door eigen falen want voor de tweede keer deze wedstrijd verscheen een Blauw Geler alleen voor de doelman van De Valk. Giovanni Henskens, hij speelde een prima wedstrijd op zijn positie, had een hele goede pass in huis op Rinse Wiekema die de bal vervolgens panklaar legde voor de op snelheid liggende Emiel vd Sanden. Helaas voor hem zelf en Blauw Geel kon hij deze riante mogelijkheid niet benutten en belande zijn inzet op de doelman. In de 52e minuut kwam Blauw Geel dan eindelijk op de al lang verdiende voorsprong. Wederom is het Rinse Wiekema die Emiel vd Sanden aanspeelt. Emiel snelt door op de linkerflank en lijkt te dicht bij de achterlijn te komen als hij de bal alsnog vanuit een scherpe hoek op goal doet belanden. De bal valt bij de tweede paal binnen maar het is niet duidelijk of Murat Korkmaz nog een beslissend zetje moest geven of dat de bal  van Emiel zelf al over de lijn was gekomen. De Valk protesteerde nog voor buitenspel, van Murat dan, maar scheidsrechter Kolk wees direct naar het midden nadat hij even naar zijn grensrechter had gekeken: 0-1. Drie minuten later vergroot Blauw Geel de marge. Een diepe bal van Gerke vd Akker bereikt Enis Genc. Hij komt als derde Blauw Geler alleen voor de doelman van De Valk maar hij mist niet: 0-2. In de 60e minuut stuit Emiel met een inzet op de doelman en een minuut later moet doelman Martijn v Strien zich strekken op een inzet van Ruud vd Dungen van De Valk waardoor hij een aansluitingstreffer voorkomt waarmee De Valk weer hoop had gekregen op een beter resultaat. Toch gelooft De Valk er nog wel in want het krijgt zeker nog kansen. In de 67e minuut is het de ook deze week weer goed spelende Sander v Weert die een gevaarlijke voorzet van De Valk wegwerkt. In de 68e minuut komt Mathilda Carsley alleen voor Martij v Strien maar zijn inzet stuit op de benen van de Veghelse doelman. Erwin van Breugel staalt aan het wisselen en nadat Rinse Wiekema in de 69e minuut heeft plaats gemaakt voor Brian Peters, die daarmee zijn debuut maakt voor Blauw Geel, maakt in de 73e minuut Murat Korkmaz plaats voor Camiel v Doorn. Direct na de wissel strekt de doelman van De Valk zich tot het uiterste waarmee hij dan een doelpunt voorkomt van Emiel vd Sanden en Blauw Geel slechts een corner rest. Die corner levert dan toch nog een doelpunt op. Gerke vd Akker komt goed naar de eerste paal gesneld voor zijn tegenstander en hij kopt de bal snoeihard tegen het net: 0-3. Het duel is daarmee definitief op slot en er valt dan ook niets meer te beleven, de wedstrijd kabbelt naar het einde.

Blauw Geel boekt zijn tweede overwinning en heeft daarmee het volle pond. Het oogde allemaal veel meer solide en natuurlijk gaf het wel enkele kansjes weg maar zeer grove fouten waren er eigenlijk niet te zien. Het schiep zich ook voldoende kansen en kan zich zelf alleen verwijten dat het enkele zeer grote kansen onbenut liet. Een competitiestart die we in jaren niet meer hebben gehad: 2005-2006 was er ook twee keer winst: uit bij Terneuzen (1-2) en daarna thuis tegen OSS’ 20 (1-0). Daarna volgde zelfs nog een overwinning in Gorichem bij Unitas (2-4). Eens kijken of Blauw Geel dat kan evenaren en daarvoor moet men dan a.s. Zaterdag thuis zien te winnen van sv Deurne. Deurne dat zaterdagavond met 0-2 in eigen huis klop kreeg van Nuenen.

Mannen proficiat met deze prima overwinning die ongetwijfeld naar meer smaakt.

Tevens namens alle supporters een van Harte Beterschap aan de materiaal man van ’t urste Harrie Contstant en ook aan Manusje van Alles Frans v Breugel.

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler (85e min. Coen v Beljouw),  Guus Peters,  Murat Korkmaz (73e min. Camiel v Doorn),  Enis Genc
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Rinse Wiekema (69e min. Brian Peters),

Scheidsrechter: Dhr. M. Klok uit Maastricht

Ass. Scheidsrechters: Dhr. W. van den Oetelaar en Dhr. W. Veldman

Kaarten:  Geel:

De Valk:  72e min. Erik Schaeken,  85e min. Antwan Rijkers

sv Blauw Geel’ 38: 39e min.Emiel vd Sanden,  46e min. Gerke vd Akker,  72e min. Brian Peters