2 september 2013  Versnelling in de tweede helft brengt winst

Geplaatst op 2 september 2013 • 16:27 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – E.F.C. 4-1 (1-1)
Zaterdagavond 31 augustus stond de derde en laatste poulewedstrijd van de Districtsbeker op het programma. Blauw Geel trad in eigen huis aan tegen eerste klasser EFC uit Eersel. De ploeg van trainer van Wilgen had de voorgaande twee duels beide met 3-1 verloren en was dus reeds uitgeschakeld. Blauw Geel moest winnen om nog kans te maken voor de volgende ronde want na de 2-0 winst in eigen huis op Chevremont volgde een 4-2 nederlaag in Roermond tegen SVC 2000.

Wederom had Blauw Geel een bliksem start. Ook nu, het vorige duel deed men het namelijk ook, scoorde men in de 2e minuut. Een EFC speler maakte een overtreding op Murat Korkmaz en Blauw Geel besloot om die vrije trap razend snel te nemen. De bal ging naar rechts op de geheel vrijlopende Emiel vd Sanden en hij schoot de bal onberispelijk in de verre hoek binnen: 1-0. Het was ondanks een kansje voor EFC in de vijfde minuut, een afstandspoging die over het doel bij van Strien ging, eenrichtingsverkeer naar het doel van EFC. In de 19e minuut dreiging van EFC maar de inzet kon worden gekraakt waardoor de doelman de bal gemakkelijk kon oppikken. Blauw Geel schiep zich ook kleine kansjes zoals in de 21e minuut toen een voorzet van Enis Genc door de Eerselse doelman net kon worden weg getikt. In de 27e minuut gebeurd wat in voorgaande duels ook al vaker gebeurde. Simpel balverlies op het midden veld brengt EFC in stelling en zij straffen het dan ook genadeloos af nadat de aanvallers te snel waren voor de Blauw Geel defensie: 1-1. In de 33e minuut levert Danny Verbakel een voorzet af richting penaltystip en een EFC verdediger krijgt de bal duidelijk zichtbaar voor iedereen op zijn arm. Scheidsrechter van Daal vind het duidelijk geen opzet en laat doorspelen. Een penalty had hij echter voor het zelfde geld wel kunnen geven. In de 41e minuut een vrije trap voor Blauw Geel op een prima positie. Mustafa Guler voert de vrije trap uit maar mikt de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De ruststand is dan ook 1-1.

Na de rust keert Erik van Loon niet terug op het veld en zijn vervanger is Desley Schilders. In de 51e minuut neemt Blauw Geel weer afstand van EFC. Een prima combinatie tussen Danny Verbakel en Enis Genc waardoor Danny de bal vanaf de linkerflank in de verre hoek kan schieten: 2-1. Twee minuten later had de voorsprong al groter moeten zijn want Sander v Weert heeft een prima strakke voorzet in huis maar Rinse Wiekema die de bal voor het intikken heeft mist jammerlijk. Die grotere voorsprong komt er in de 55e minuut dan toch. Enis Genc weet Emiel vd Sanden op zijn wenken te bedienen waardoor Emiel de bal snoeihard kan binnen schieten: 3-1. Bij EFC gaat de kaars langzaam uit en Blauw Geel weet in de 74e minuut de marge nog verder op te voeren. Uit een vrije trap scoort Danny Verbakel. Hij was de enige die attent reageerde op de bal die Murat Korkmaz achter de EFC defensie neerlegde en Danny hoefde de bal dan ook maar binnen te lopen: 4-1. In de 78e minuut heeft Blauw Geel pech en blijft de vijfde treffer uit. Murat Korkmaz neemt de corner op een andere manier en legt de bal buiten de zestien klaar voor Mustafa Guler. Hij haalt vanaf een meter of twintig uit maar ziet zijn bal via de buitenkant van de paal terug het veld in komen. In de laatste vijf minuten volgen nog drie grote mogelijkheden voor Blauw Geel. Eerst in de 85e minuut als Camiel v Doorn de bal terug legt op Rinse Wiekema. Rinse heeft vanavond niet zijn dag want deze inzet gaat hoog over. In de 90e minuut wordt diezelfde Rinse bediend door Emiel vd Sanden en ook nu kan de sterke spits het net niet vinden want zijn inzet gaat op onbegrijpelijke wijze naast i.p.v. in het doel. Ondank dat hij niet meer tot score komt revancheert Rinse zichzelf voor het missen van een paar mooie opgelegde kansen. In blessuretijd heeft hij een prachtige bal in huis richting de bovenhoek maar nu heeft hij de pech dat de EFC doelman deze bal nog uit die bovenhoek kan werken.

Blauw Geel wint verdiend met 4-1. Het kende een moeizame eerste helft mede omdat men in een te laag tempo voetbalde, er veel kleine slordigheid foutjes waren en sommige spelers acties te ver, te lang, doorvoerde. Gelukkig kon men in de tweede helft het tempo opvoeren en was die versnelling voldoende om EFC op de knieën te krijgen.  Door de eigen winst en de winst van SVC 2000 op Chevremont (2-1) eindigt Blauw Geel als tweede en gaat het daarmee een ronde verder in het eigen district.

Volgende week start de competitie maar door de jubileumfestiviteiten voor het 75e jarig bestaan komt Blauw Geel nog niet in actie. Het duel in Rosmalen tegen OJC is verschoven en dat betekent dat Blauw Geel de week daarna de competitie start met een thuiswedstrijd tegen Nuenen. Mannen proficiat met de winst en het behalen van de volgende ronde. De bekercompetitie kan zoiets moois opleveren dat het zeker waard is om daar voor te gaan.

Doel:  Martijn v Stien
Achterhoede:  Sten v Vessem, Gerke vd Akker,  Erik v Loon (45e min. Desley Schilders),   Sander v Weert,
Middenveld:  Murat Korkmaz,  Enis Genc (73e min. Camiel v Doorn),  Mustafa Guler,
Voorhoede: Danny Verbakel (84e min. Rolf vd Boogaart),  Rinse Wiekema,  Emiel vd Sanden

Scheidsrechter: Dhr. Van Daal