Meisjes MO15-1

TOP MO15-1 – Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1       1-6

In dit eerste weekend van december stond alweer de laatste wedstrijd uit de najaarscompetitie op het programma. Weliswaar konden we geen 1e plaats meer behalen, maar een top 3 notering, bij winst op TOP MO15-1, lag nog in het verschiet. Het team uit Oss was echter ook gemotiveerd om te winnen en begon dan ook sterk aan deze wedstrijd. Langzamerhand ontstonden daarna ook voor ons enkele kansen, maar kwamen we toch op een 1-0 achterstand : een onhoudbaar schot voor onze keepster Sam. Ondanks de kou bleven we vandaag goed spelen en kregen we steeds meer overwicht. Onze spits Joy stond daarbij op scherp en op aangeven van invalster Danique wist Joy de gelijkmaker te scoren. Aan onze kant zag Sam vervolgens nog een bal voorlangs gaan, maar had ze het samen met de verdedigsters goed georganiseerd. Een pass van Robin werd goed afgerond door Joy waardoor we gingen rusten met een voorsprong : 1-2.

De 2e helft begon flitsend, want binnen de minuut werd een schot van Robin maar net van de lijn gehaald. Een volgende kans werd ingeleid door Indy en in de rebound afgemaakt door Joy ; deze was wel raak en een keurige hattrick was een feit : 1-3. Het bleef een leuke wedstrijd waar ook het publiek zich aardig bij betrokken voelde door de situaties op het veld te analyseren. Dankzij de keepster van TOP MO15-1 duurde het nog even voordat onze aanvallen verzilverd werden. Uiteindelijk leek het wederom een gouden wissel om Danique in het veld te brengen, want in de 31e minuut wist zij de score op een comfortabele 1-4 te brengen. Dit was het breekmoment voor het team uit Oss, zeker toen Joy nog geen minuut later haar 4e treffer maakte : 1-5. Volledig verdiend werd daarna ook de inzet van Indy beloond door van een redelijke afstand een bal in de kruising te plaatsen en een eindstand van 1-6 op het scorebord te zetten. De coaches en meegereisde supporters waren tevreden, een mooie afsluiter van deze, met wisselende resultaten, verlopen competitie !

Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1 – SCHIJNDEL MO15-1    6-0

Zoals bijna elke week gingen we ook vandaag, tegen het MO15-1 team uit Schijndel, flitsend van start. Binnen de eerste minuut werden we zelf verrast door een eerste kans voor ons, welke maar net naast ging. Tegen dit SCHIJNDEL MO15-1 team hadden we eerder met dubbele cijfers in de bekercompetitie gewonnen, dus de overtuiging om dit nogmaals te doen was aanwezig. Deze week ging dit onder aanvoering van Loes en na enkele weken afwezigheid in het veld was ook Demi, dit keer als keepster, gelukkig weer van de partij. Uiteindelijk duurde het toch nog tot de 25e minuut voordat we op een 1-0 voorprong kwamen door een doelpunt van Michelle, binnen de minuut gevolgd door een doelpunt van Indy. Zij ging solo nadat ze de bal goed aangeschoten kreeg van Demi. We gingen dan ook rusten bij een stand van 2-0.

Vergelijkbaar aan de eerste helft, hadden we het in de tweede helft aardig onder controle. De achterhoede hield het volledig dicht en Demi speelde prima mee door telkens goed uit haar doel te komen. Onze aanvalsters konden het verschil gaan maken en dit begon bij Joy. Zij onderschepte handig een terugspeelbal van de verdedigster van Schijndel MO15-1 en zette daarmee de 3-0 op het scorebord. Nadat een poging van Lynn nog maar net gestrand was op de keepster, lukte het Elaine om de 4e treffer te maken. Een opbouw van achteruit via Anouk, Elaine en Robin ging helaas net naast om vervolgens gevolgd te worden door weer een treffer van Elaine : 5-0. Zij bepaalde uiteindelijk de eindscore op 6-0 door de bal, vanuit een goede voorzet, mooi in één keer op de slof te nemen : een keurige hattrick en een eenvoudige overwinning deze week !

ST Estria/GVV’57/SCV’58 MO15-1 – Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1   2-2

Vandaag was er weer een mogelijkheid om een plaatsje te stijgen in de ranglijst. We gingen het in Escharen opnemen tegen de combinatie ST Estria/GVV’57/SCV’58 MO15-1. Er stond een frisse wind en met Joy als aanvoerster gingen we voortvarend van start. Reeds in de 3e minuut kwam een strakke pass van Suus, via Elaine bij Joy terecht en zij maakte meteen het eerste doelpunt : 0-1. Lang mocht deze pret echter niet duren, want nog geen minuut later scoorde het thuisspelende team de gelijkmaker : 1-1. In het vervolg van de wedstrijd hadden wij toch redelijk de overhand. Er ontstonden aardige combinaties en we vonden volop de weg naar het doel van de tegenstandster. We hadden daarbij meerdere rechtstreekse kansen alswel via verkregen hoekschoppen. Echter, de schoten op het doel gingen voorlangs, langszij en over. Mooie 1-2 tjes tussen Indy en Joy of over rechts via Lynn en Joy strandden eveneens op de keepster. ST Estria/GVV’57/SCV’58 hield stand en via counters wisten ze het ons soms ook nog lastig te maken. Beide teams waren gedreven voor de winst, maar we gingen uiteindelijk rusten met 1-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt. Voorin werd de bal goed onderschept en vanuit het middenveld kwam Indy gevaarlijk door, maar kon de bal niet afgeven. Uiteindelijk was het Lynn die over de rechterflank naar binnen trok en met een hard schot ons in de 47e minuut weer op voorsprong zette : 1-2. Nu was het weer de beurt aan ST Estria/GVV’57/SCV’58 om druk te zetten en voor ons van belang om nu de rust te bewaren, het spel te maken en de score verder uit te bouwen. Echter de keepster van ST Estria/GVV’57/SCV’58 werkte niet mee en de thuisploeg kreeg kansen, in de 61e minuut een schot voorlangs het doel van Sam en nog geen 5 minuten later ging een vrije trap van hun net naast. Enkele minuten voor tijd verspeelden we achterin ongelukkig de bal en daar wist de tegenstandster handig gebruik van te maken door alsnog de gelijkmaker te scoren : 2-2. Er was toen nog onvoldoende tijd over om hier iets aan te doen en hebben we hier toch enkele punten laten liggen.

Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1 – Margriet MO15-1          4-2

Deze week wederom een thuiswedstrijd, tegen het Osse team Margriet MO15-1. Ook in deze wedstrijd namen we al snel de voorsprong, want in de 5e minuut wist Joy in de rebound te scoren : 1-0. De teams leken redelijk aan elkaar gewaagd en in de 15e minuut maakte Margiet MO15-1 dan ook de gelijkmaker door onze verdediging in het centrum te passeren : 1-1. Dit geluk was echter van korte duur, want in de 20e minuut wist Robin met links te scoren vanuit een mooie vrije trap genomen door Nikki : 2-1. Uiteindelijk kregen we toch wel de overhand met meerdere kansen, waarbij die van Joy tweemaal stranden op de keepster van Margriet MO15-1. Een hoekschop genomen door Nikki zorgde nog voor gevaar, maar de uiteindelijke doelpoging ging helaas over. Her en der ontstond met name bij Margriet MO15-1 wat onduidelijkheid omtrent de beslissingen van de scheidsrechtster hetgeen iets van weerslag op de wedstrijd kreeg, ruststand : 2-1.

In de 2e helft wilden we de score natuurlijk verder opvoeren, echter dit ging niet vanzelf. Zo strandde een mooie combinatie van Britt via Elaine naar Joy vooralsnog, evenals een aanval van Ezgi die mooi middendoor kwam. Haar schot ketste helaas op de lat. Een keurig ingeschoten doelpunt van Elaine werd afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk wist Ezgi alsnog te scoren door de bal rustig en gericht in het doel te plaatsen vanuit een voorzet van Elaine : 3-1. Toch gaf Margriet MO15-1 het niet op en kwam gevaarlijk door : een schot ging over en door een fout achterin, bij het terugspelen naar keepster Sam, wist het team uit Oss de aansluiting weer te vinden : 3-2. Het kon nog alle kanten op, ook al kwamen we fysiek sterker over. Helaas werd het spelbeeld ook iets grimmiger bij de meiden onderling en kreeg een speelster van Margriet MO15-1 zelfs een gele kaart. Een hoge vrije trap door een speelster van Margiet MO15-1 werd door Sam goed ingeschat en we behielden de voorsprong. Vanuit links kwam er vervolgens een mooie kans voor ons door een opgezette aanval via Michelle. Haar schot gaat mooi naar de kruising, maar eindigt in een hoekschop. Een volgende aanval, opgestart door Indy, via Joy naar Michelle werd wel beloond. Keurig afgemaakt en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-2.

Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1           –         Festilent MO15-1

Vandaag weer een thuiswedstrijd op ons vertrouwde kunstgrasveld. Festilent MO15-1 kwam op bezoek en grote vraag was of ons team ‘de vormcrisis’ van de afgelopen weken te boven was en het tij kon keren. We waren inmiddels gezakt naar een 8e positie (!) dus er was werk aan de winkel. We begonnen de wedstrijd ook dit keer weer flitsend : een ‘handsbal’ in het strafschopgebied binnen de eerste minuten, leidde ertoe dat we een penalty mochten nemen. Britt stond al klaar en schoot ‘m keurig in : 1-0. We hielden de druk er vanaf het begin goed op en probeerde de verdediging van Festilent MO15-1 op het verkeerde been te zetten. Passes van achteruit en middenveld zetten onze aanvalsters op scherp, waardoor zowel Elaine als Lynn vervolgtreffers konden maken en het al snel 3-0 werd. Toch had Festilent MO15-1 een aantal fanatieke voetbalsters in hun midden welke we goed in de gaten moesten houden. Alhoewel onze keepster Robin het vandaag dus rustig zou krijgen, had ze toch ook weer een mooie redding en werd het de uitdaging om de nul achterin vast te houden. In de voorhoede wist Indy zich door de verdediging heen worstelen en de ruststand op 4-0 te brengen.

In de 2e helft leek Festilent MO15-1 even de kluts kwijt te zijn. Na enkele minuten spelen bracht Joy de bal mooi terug naar Indy om de 5-0 in te schieten. Joy wist zelf vervolgens de 6-0 te maken, nadat een keurige hoekschop van Nikki voor gevaar zorgde in het strafschopgebied van Festilent. Daarna namen we even gas terug en lieten we Festilent MO15-1 geregeld tot over de middellijn komen. Belangrijk was echter, om ook bij deze stand, onze eigen spel te blijven spelen en niet te snel willen doen. Een uitval van Lynn over rechts bracht de bal uiteindelijk bij Sam en zij scoorde het 7e doelpunt. Nadat in eerste instantie een pass van Britt naar Lynn de paal raakte, werd eenzelfde opzet vervolgens wel door Lynn benut en was de 8-0 een feit. Door enkele blessures duurde het nog even voordat de scheidsrechter affloot en dat gaf Lynn mooi de mogelijkheid om de eindscore op 9-0 te zetten !

EVVC MO15-1        –         Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1          

In dit laatste weekend van oktober gingen we al vroeg op pad naar Vinkel. Volgens de statistieken was EVVC MO15-1 altijd een lastige tegenstandster voor ons geweest, dus we stonden op voorhand al op scherp. In het begin van de wedstrijd dwongen we EVVC MO15-1 terug naar hun eigen helft en waren er al diverse kansen voor ons. In de 10e minuut wist Robin uiteindelijk, vanuit een assist van Indy, goed in te schieten : 0-1. In het verloop van de wedstrijd kreeg EVVC MO15-1 echter de zaak meer op orde en ging het spel heen en weer. EVVC MO15-1 had 2 gevaarlijke, snelle spitsen, waarbij we goed voor de counter moesten opletten. Een goede redding van Sam voorkwam een tegendoelpunt, echter een doorbraak van EVVC MO15-1 in de 25e minuut bracht de stand alsnog op gelijke hoogte. Een mooie kans van Lynn op slag van rust ging maar net naast, ruststand : 1-1.

In de 2e helft hadden we de wind tegen en kwamen we achterin in het nauw. Een doelpoging van Elaine via een aardige uitbraak ging helaas mis, waardoor we dit spelbeeld niet konden kantelen. We kwamen er niet overtuigend meer uit en gaven een hoekschop weg. EVVC MO15-1 had deze onrust in de gaten en zag dat er vandaag meer te halen was. Er ontstonden vervolgens kansen aan beide zijden, echter de bal wilde er maar niet in. Meerdere kansen voor onze aanvalsters strandden op de keepster en ook bij EVVC ging een schot maar net voorlangs ons doel en werd er ook een doelpunt afgekeurd. Het was dan ook heel zuur om te zien dat EVVC MO15-1 uiteindelijk de langste adem had en hun aanvalsters tweemaal – binnen enkele minuten – door onze verdediging heen braken om de stand uiteindelijk op 3-1 te brengen.

Gemert MO15-1 – Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1  4 – 1 

Met een duidelijk aanwezige wind was het vandaag een koele, herfstachtige dag en zouden we het opnemen tegen Gemert MO15-1. Met de riante overwinning van vorige week nog in het geheugen, waren we in opperbeste stemming en zouden we ‘dit varkentje’ wel even wassen. Hoewel we goed van start gingen, bleek dat we toch weer even moesten wennen aan het spelen op een echt veld in plaats van kunstgras. De bal rolde net iets trager, waardoor bij het terugspelen, onze keepster Sam verder moest uitkomen en Gemert MO15-1 binnen 5  minuten de bal tegen de doelpaal werkte – een aardige waarschuwing. In het vervolg van de eerste helft hadden we de zaak aardig onder controle, maar misten we nog de scherpte om goed af te ronden. Dit lukte uiteindelijk Joy wel in de 20e minuut ; zij omspeelde de keepster van Gemert MO15-1 en bracht ons op voorsprong : 0-1. Gezien het feit dat we de wind mee hadden, was het nu belangrijk om deze score verder uit te bouwen. Echter, een uitbraak van Gemert in de 25e minuut raakte in eerste instantie wederom de paal, maar nu wisten ze de score -in de rebound- alsnog op gelijke hoogte te brengen : 1-1. We verloren de grip op de wedstrijd, maar dankzij een redding van Sam, meeverdedigen van Indy en de buitenspelval gingen we met deze stand toch ook rusten.

In de 2e helft hadden we dus de wind tegen en zagen we niet de passie welke we gewend waren van ons team. Ballen kwamen niet aan, speelsters van Gemert werden onvoldoende gedekt en we leden onnodig balverlies. In de 5e minuut ging een bal maar net voorlangs ons doel, waarna vervolgens een bal vanuit het keepersgebied eenvoudig onderschept werd en zij scoorden : 2-1. Nu moesten wij op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte bijna, want een mooie voorzet van Lynn werd door Robin goed ingeschoten, maar strandde helaas op de keepster. In deze fase van de wedstrijd leek het ons aan krachten te ontbreken om stand te houden en wist Gemert MO15-1 effectiever gebruik te maken van het uit elkaar gevallen middenveld. Middels 2 uitvallen en enigszins geholpen door de wind, liep Gemert MO15-1 uit naar 3-1 en nog geen 10 minuten later naar 4-1 (!) hetgeen tevens de eindstand van deze wedstrijd werd. Wederom een aardig leermoment, waarbij de coaches de komende herfstvakantie de speelsters zeker nog wat huiswerk gaan meegeven.

Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1 – FC de Rakt MO15-1     9 – 0 

Alhoewel de najaar competitie nog maar net begonnen is, werd vandaag in ieder geval al snel duidelijk dat het niveau van de tegenstandsters met de week flink kan wisselen. Vorige week hadden we immers nog een aardige kluif aan Berghem Sport MO15-1, terwijl we vandaag al snel en eenvoudig uitliepen tegen FC de Rakt. Ons team had er duidelijk zin in en er werd goed gevoetbald. De samenwerking binnen het team leidde vandaag dan ook tot veel doelpunten en een monsterscore welke vergelijkbaar was aan de eerste bekerwedstrijden. In totaal vielen er maar liefst 9 doelpunten, welke -in alfabetische volgorde- op naam kwamen van Elaine, Indy, Joy, Lynn, Mirthe en ook Nikki wist deze week tweemaal keurig te scoren. De punten bleven dan ook met gemak in Veghel en hopelijk kunnen we deze lijn de komende weken -met iets meer spanning in de wedstrijd- voortzetten.

Berghem Sport MO15-1 – Blauw Geel’38/JUMBO MO15-1         3-3 

Na 3, ruim gewonnen, wedstrijden in de bekercompetitie gespeeld te hebben, begon vandaag dan eindelijk weer de echte competitie. De tegenstander was Berghem Sport MO15-1, een team waar we eerder dit jaar de voorjaarscompetitie tegen afsloten. Vandaag zou Britt aanvoerster zijn en misten we Demi en Mirthe, dus slechts 2 reserves op de bank. Het zou een wedstrijd worden, waar nog lang over nagepraat werd.

Ons team schoot namelijk uit de startblokken en na 3 minuten scoorde Joy op aangeven van Indy, reeds 0-1. Nog geen 10 minuten later maakte Elaine een mooie voorzet vanuit rechts keurig af en werd het 0-2. Dat het spel echter nog niet gespeeld was, bleek echter vrij snel daarna. Berghem Sport kreeg meer grip op de wedstrijd en brak vaker door. De druk vanuit het middenveld nam toe en we kregen zelfs een tegendoelpunt, welke gelukkig vanwege buitenspel alsnog werd afgekeurd. De druk bleef echter aanhouden en we lieten Berghem Sport te makkelijk spelen. Het werd 1-2 door een doelpunt in de korte hoek en vervolgens werd het voor de rust ook nog 2-2.

Na de peptalk in de rust, begonnen we de tweede helft weer aanvallend in opbouw. De uitvallen van Berghem Sport MO15-1 waren echter ook nog steeds gevaarlijk, waardoor het spel redlijk op en neer ging. Ondanks enkele goede steekpasses van Indy wisten we nog niet op voorsprong te komen en dankzij hele goede reddingen van Robin lukte dat Berghem Sport eveneens niet. Met een bal van Berghem Sport net naast, voorlangs en tegen de paal hielden we in deze fase van de wedstrijd moeizaam stand en was het uiteindelijk Lynn die het team weer enige lucht gaf door, wederom op aangeven van Indy, de score op 2-3 te zetten. Berghem ging vervolgens weer op zoek naar de gelijkmaker en slaagde daar, met enige hulp van de scheidsrechter, ook nog in. Een onhoudbaar schot op doel, maar verkregen vanuit een spelsituatie waarvoor afgefloten had moeten worden. Desalnietemin was dit een leerzame wedstrijd en staat het team weer met beide benen op de grond. Het werd ook een spannende wedstrijd, aangezien beide teams zeker niet voor mekaar onder deden : eindstand 3-3.

Delen:
  • Facebook
  • Twitter

Recente Blauw Geel berichten